Kükürt, sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Kükürt nedir öğrenebilir ve ne işe yaradığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Kükürt nedir? Ne işe yarar? Kükürt nerelerde bulunur ve kullanılır tüm detaylarıyla derledik.
Yaz aylarında çoğumuz arabaya biner binmez bir an önce serinlemek için klimayı çalıştırırız. Havalandırmadan çıkan soğuk havanın yüzümüze vurmasını istiyoruz ama klimaların bu şekilde kullanımı yüz felcinden solunum hastalıklarına hatta kansere kadar ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.
#KlimaTüm yurt genelinde kavurucu sıcakları yaşamaya başladık. Dışarıdan eve girdiğimizde ya da arabaya bindiğimizde imdadımıza klimalar yetişiyor. Ancak klimaların yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Özellikle arabaya biner binmez klimanın açılması son derece tehlikeli. Peki, nedir bu kadar tehlikeli olan şey? Hem araç içinde hem de ev ve iş yerlerinde klima kullanımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurgül Naurzvai ile konuştuk.
#SağlıkHava kirliliğinin beyin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten uzmanlar, son zamanlarda atmosferdeki karbondioksit oranlarının artışını ve bu durumun nörolojik sistem ile ilişkisini değerlendirdi. Havadaki zararlı bileşenlerin özellikle migren hasta grubunda çok ciddi etkisi olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev, “Beyin, oksijenle beslenen bir organdır ve bu organın besinsiz kalması, tüm sistemde hasara yol açmaktadır” dedi.
#Beyin SağlığıGeçen ağustos ayında yaşanan ve özellikle Muğla ve Antalya’nın birçok bölgesini etkisi altına alan yangın bölgede bulunan termik santralleri de tehdit etmişti. Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Serhat Dinç, korku dolu dakikaların yaşanmasına neden olan olaya ilişkin yaptığı açıklamada, yangın algılama sistemine sahip kameraların söndürme sistemini devreye aldığını kaydetti.
#Yangın SöndürmeÇevre kirliliği günümüzün önemli problemlerinden bir tanesidir. Bu problemin en önemlilerinden bir tanesi de şüphesiz hava kirliliğidir. Hava kirliliği nedeni ile dünya üzerinde yaşayan canlılar ekolojik tehlikeler ile mücadele etmek zorunda kalmaktadır. SO2 (Kükürt dioksit) nedir, asit mi baz ve polar mı apolar mıdır? SO2 bileşiğinin yaygın adı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#So2Hava olaylarına baktığımız zaman birçok farklı olayın yaşandığını rahatlıkla görebiliriz. Bu olaylardan biriside asit yağmurlarıdır. Asit yağmurları birçok nedenden dolayı oluşabilir ve farklı özellikleri bulunmaktadır. Asit yağmurlarına neden olan gazlar nelerdir ve hangileridir? Asit yağmurlarını oluşturan gazların isimleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
“Doğanın yeniden canlandığı, insanların neşe ve sevinçlerinin arttığı bahar ayları, mevsimsel alerjik rinit hastaları için kabusun geri dönmesi gibidir. Bunun nedeni havada yayılan; ağaç, çiçek ve çimenlerin oluşturdukları çiçek tozları yani polenlerdir. Soluduğumuz havaya karışabilen küçük moleküllü polenler 300 kilometre kadar uzağa bile ulaşabilir.Yani Edirne’deki bir bitki poleni, İstanbul’daki alerjik çocuğu etkileyebilmektedir” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu açıkladı.
#Bahar AlerjisiÇevre ve Şehircilik Bakanlığı ölçümlerine göre, Türkiye’de en kirli havasına sahip Edirne’nin Keşan İlçesi’nde insanlar nefes almakta bile güçlük çekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ölçümlerine göre, Türkiye’de en kirli havaya sahip yerleşim bölgesi Edirne’nin Keşan İlçesi olarak belirlendi. Keşan’da son yıllarda alınan önlemlere rağmen hava kirliliğinin önüne geçilemedi.
#EdirneSağlık Bakanlığı'nın talebi üzerine Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma Yatağan Termik Santrali'nin insan sağlığına zararlarını ortaya koydu. Araştırma sonucu son iki yılda sadece Muğla'daki hastanelerde 35 kişi akciğer kanserinden yaşamını yitirdiği, 60 kişinin de aynı rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi.