Son yıllarda yapılan araştırmalar, sebze ve meyve tüketmenin sadece fiziksel sağlığı değil zihinsel sağlığı da iyileştirebileceğini ortaya koydu. Günlük beslenmeye bir porsiyon meyve veya sebze eklemek bile ruh halinizi iyileştiriyor ve mutlu olmanızı sağlıyor. Peki sebze ve meyveler nasıl oluyor da zihinsel sağlığımızı iyileştiriyor? Hangi sebze ve meyveler ne sıklıkla tüketilmeli? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkÖzellikle mevsim geçişlerinde hazımsızlık yaşamak ve şişkin hissetmek oldukça doğal. Bu noktada kendinize hazırlayacağınız detoks içecekleri ile sindirim sisteminizi güçlendirebilir, şişkinlik hissinden kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda bu içecekler içinde yer alan mevsimin taze sebze ve meyveleri cildinizin ışıldamasına da yardımcı olur. İşte detoks içeceklerinizin ya da içme suyunuzun içine ekleyeceğiniz meyve ve sebzeler.
#Sponsorlu İçerikAtmosferimizdeki en bol bulunan element olan nitrojen yaşam için çok önemlidir. Toprakta ve bitkilerde, içtiğimiz suda ve soluduğumuz havada azot bulunur. Aynı zamanda yaşam için de gereklidir. Peki, azot nedir ve nerede bulunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Son dönemde en çok merak edilen bitkilerden olan hayıt, özellikle hastalıklarını doğal yöntemlerle tedavi etmek isteyen vatandaşların araştırılmalarına konu oluyor. hayıt hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. Peki, Hayıt nedir? Hayıt nelere iyi gelir?
#Hayıt Nedir?Günlük cilt bakımı rutininize ne kadar bağlı olursanız olun, berrak, sağlıklı, ışıltılı bir cilt aslında içinizden yani beslenmenizden başlar. Cilt sağlığı söz konusu olduğunda, korumaya, iyileştirmeye ve nemlendirmeye yardımcı olan belirli besinlere odaklanmalıyız. İşte doğrudan cildinize iyi gelen bazı yiyecekler…
#Cilt BakımıKara Alıç bitkisinin faydaları ile ilgili internette araştırma yapan vatandaşlar, bu bitkinin özelliklerini merak ediyorlar. Kara Alıç'ın satenimsi yeşil yaprakları sonbaharda parlak kırmızı-mor bir renk alır, geniş odunsu çalılık bitkisi bu görüntüsüyle, Kuzey Amerika’nın doğu ve orta kesimlerindeki nemli orman ve çalılıkların işaret ışığı olur. Peki Kara Alıç bitkisinin faydaları nelerdir? İşte detaylar
#Kara AlıçDoğada mucizevi özelliklere sahip olan binlerce bitkiden bir tanesi de hayıt. Son zamanlarda merak edilip araştırılan hayıt bitkisi hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, hayıt bitkisinin ne olduğuna dair internete araştırma yapıyor. Peki hayıt nedir? Hayıt bitkisinin faydaları neler?
#HayıtANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde çıktıkları doğa gezisinde kaybolan 22 yaşındaki 3 yabancı öğrenciye, 3 gün sonra ulaşıldı. Helikopterle yapılan arama sırasında bir uçurumun hemen üzerindeki kayalıklarda oturdukları görülen öğrenciler, Sahil Güvenlik helikopteriyle kurtarıldı. 3 öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Öğrencilerin, 3 gün boyunca nehir suyu içerek çeşitli böcekler ve küçük meyveler yiyerek hayatta kaldığı ortaya çıktı.
Kızlar! Yazın gelmesiyle bikinilerimiz de ortaya çıktı. Peki, kışın başarıyla sakladığımız göbeğimiz için şimdi nasıl bir çözüm yolu düşünüyoruz? Aşağıdaki 9 öneriye uyarak düz ve seksi göbeğinizle plajda gönül rahatlığıyla salınabilirsiniz ;)
#Bikini Göbeği İçin 9 Tavsiye!Mutlu seneler sevgili dostlar… Bu hafta büyük heyecanla yılbaşına geri sayarken, her Noel ve yılbaşı döneminde İtalya’dan yayılan ve dünyanın dört bir yanında sofraları süsleyen, sadece bir tatlı olmakla kalmayan aynı zamanda derin köklere sahip bir kültürel simge özelliği taşıyan bir lezzetin tarifi ile geldim; Panettone. Kuru meyvelerle zenginleştirilmiş, yumuşak dokulu bu kek,lezzetinin yanı sıra tarihi ve gastronomik anlamda taşıdığı dikkat çekici hikayeyle de gönülleri fethetmeyi başaracak.
#PanettoneHafta başında Lezzetli Hayat Instagram hesabımızdan yılbaşı sofranızda tercihiniz kabak tatlısı mı kütük pasta mı diye sorduk. Ankete oy verenlerin yüzde 57’si kabak tatlısını seçti. Kütük pasta diyenler de yüzde 43 gibi azımsanmayacak bir oranda çıkınca size seçenekli bir yeni yıl tatlıları dosyası açmak istedim. Zencefilli kurabiyeler de var, el yapımı, hediyelik olarak hazırlayabileceğiniz çikolatalı trüfler de...
#Gülay Barbaros AltanArtık hepimiz biliyoruz: Aşırı şeker tüketmek sağlığımıza çok büyük zararlar veriyor. Özellikle de işlenmiş gıdalarda fazlasıyla bulunan ilave şekerler ağzımıza attığımız andan itibaren vücudumuzdaki tüm kritik sistemleri etkiliyor. Peki hangi organ nasıl zarar görüyor? Ne kadar şeker "aşırı" kabul ediliyor? Bu soruların yanıtları hayatınızı kurtarabilir...
#SağlıkYazarlarımızın gündeminde okula giden çocuklarının beslenmesi var. Gizem ve Gülay kızlarının sağlıklı gelişimi için nelere dikkat ettiklerini paylaşırken beslenme uzmanı ve diyetisyen İrem Aksoy’a da beslenme çantası hazırlamanın altın kurallarını sordular.
#Gülay Barbaros AltanOrganik adıyla satılan sebzeler, meyveler, meyve suları, yağlar, yumurtalar ve daha birçok besin son yıllarda çok daha fazla karşımıza çıkıyor. Hatta artık semtlerde kurulan ‘organik pazarlar’ bile var. Öte yandan organik ürünler diğerlerine göre daha pahalıya mâl oluyor. Peki daha yüksek fiyat etiketi daha fazla sağlık faydalarını da beraberinde getiriyor mu? Organik gıdalar gerçekten daha mı besleyici?
#Organik ÜrünlerAşırı şeker tüketiminin sağlığa zararlarını artık herkes biliyor. Ancak burada asıl suçlu meyvedeki sütteki doğal şekerler değil, özellikle aşırı işlenmiş gıdalarda ziyadesiyle bulunan ilave şekerler. Peki ilave şeker tüketimini sınırlandırmanın vücudunuzda nasıl etkiler yaptığını biliyor musunuz? Okuyunca inanamayacaksınız...
#SağlıkBir yanda Feyhaman Duran’ın kıpkırmızı elmaları, diğer yanda Şeker Ahmet Paşa’nın sapsarı ayvaları, Leopold Levy’nin dolgun taneli üzümleri, Hikmet Onat’ın elinize alıp yiyebileceğiniz hissi uyandıracak denli gerçekçi karpuz dilimleri, Hasan Vecih Bereketoğlu’nun ağız sulandıran kavunları...
#Tat Ve Sanat: Lezzetli Resimler