köy ekmeği haberleri sayfasında köy ekmeği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 798 köy ekmeği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bilecik'te evinin bahçesindeki küçük fırında yapmaya başladığı ekşi mayalı köy ekmeği taleplere yetişemeyince devraldığı fırında üreten Cevat Turan, "Uzun süre dayanan ekmeğimiz eşsiz lezzeti ile herkesin damak tadına hitap ediyor” dedi.
#Ekşi Mayalı EkmekManisa'nın Yunusemre ilçesinde, Yeter Gürcan (40) ve Osman Gürcan (52) çiftinin, 20 yıldır kendi ihtiyaçları için taş fırında yaptıkları 'ekşi maya köy ekmeği' şimdilerde geçim kaynakları oldu. Güncan çifti, yöredeki turizmi geliştirmek için kurulan yerleşkede taş fırında yaptıkları ekmeği satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor.
#ManisaRektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve dünyanın ilk rahim naklini, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, Afyonkarahisar'dan gelen köy okulu öğrencilerini ağırladı. Prof. Dr. Ömer Özkan, bir öğrencinin kafa nakli sorusuna, bir gün yapılacağını ama henüz erken olduğu yanıtını verdi.
#Kafa NakliÜsküdar Belediyesi, İstanbul’un ortasına çocukların köy hayatını tadabileceği dev bir köy kurdu. Köyde değirmenden tarlaya, küçük ve büyükbaş hayvanlara kadar her şey doğal ortamında yetiştiriliyor. Kahvesi, lokantası ve fırının da bulunduğu köyde çocuklar aileleriyle birlikte vakit geçirecek.
#ÜsküdarEge Bölgesi'nin tarihi dokusu ve eşsiz güzellikleri ile ilham veren illerinden birisi Afyonkarahisar. Anadolu'nun gelenek ve göreneklerini geçmişten günümüze muhafaza eden Afyonkarahisar, İstiklal Savaşında çok önemli bir yere haiz. Gastronomi alanında ise hızla ve emin adımlarla ilerleyen, Türk mutfağının inceliklerini en güzel şekilde içeren leziz yemekleri ile mutfağımızı dünyaya tanıtmayı misyon edinen şehir, ziyaretçilerini bekliyor. Merak edenlere özel Afyon Yemekleri - Afyonkarahisar'da ne yenir ve neyi meşhur? Afyonkarahisar mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#AfyonkarahisarZaman kısıtlaması olmadan sofraya kurulmak, usul usul, tadını çıkara çıkara yemek tatilde olmanın en güzel yanlarından biri... Jürimiz geçen hafta en sevdikleri yol üstü lezzet duraklarını anlatmıştı, bu hafta sıra Ege ve Akdeniz’deki kahvaltı mekânlarında... Ev yapımı ekmeklerden kuru domatesli-biberiyeli tereyağına, otlu tepsi böreğinden poşe yumurtaya tadanı mutlu etmesi garanti önerilerimiz var.
#KahvaltıHavalar artık ısındı, okullar kapandı ve önemli sınavların hepsi bitti. Şimdi tatilin tam zamanı… Bu yıl Kuzey Ege'de bütçeyi çok sarsmadan sakin bir tatil planlamaya ne dersiniz? Bu hafta uzmanlarımıza ‘Kuzey Ege’de keşfedilmeyi bekleyen adresler nereler?’ diye sorduk. Hepsi birbirinden keyifli zamanlar vadeden 10 öneride bulundular
#RotaEvde elinde tatlı kaşığıyla çocuklarına bal yedirmeye çalışıyor, onların sağlıklı beslenmesini önemsiyor hatta kızı Sude’nin önüne balıkları elleriyle ayıklayıp limonlayarak koyuyor. “Babalık mükemmel bir duygu” diyen şef Mehmet Yalçınkaya’dan bahsediyorum... Babalar Günü vesilesiyle buluştuğumuz şef, babalara önemli bir mesaj da veriyor: “Çocuklarınızın sizin dünyanıza gelmesini beklemeyin, siz onların dünyasına girmeye çalışın.”
#Mehmet YalçınkayaEn sevdiğim yemeğin ne olduğu ruh halime ve mevsime göre değişiyor. Bazen kalamar, bazen Konya usulü tandır... Kimi zaman kalkan çeker canım, kimi zaman tereyağlı pilav... Ama ata tohumundan meyve dediniz mi akan sular durur. Olgun, adeta çürümeye yüz tutmuş ama fermante olmamış meyve aşkım konusunda kendimi yalnız hissediyordum ancak gerçek öyle değilmiş. Okuduğum bir yazıdan bu tutkumun insanlık tarihinin başlangıcına dayandığını öğrendim.
#Fermante MeyveAfet bölgesindeki restoranlara destek olmak için yürütülen ‘Benim İşim, Benim Mutfağım’ projesini gönülden destekliyorum. Yöreye özgü lezzetleri geleceğe taşımak ve bölge ekonomisine destek olarak oradaki hayatı canlandırmak için ciddi bir çaba gösterildiğini görüyor ve devamının gelmesini diliyorum. Bu hafta gündemimde “Koyun eti kokuyor” tartışması da vardı. Bu konuyla ilgili benim de diyeceklerim var.
#Afet BölgesiUnutma beni tatlısı günün aranan tariflerinden biri. Gelinim Mutfakta'nın haftanın finalinde yarışmacılardan Amasya usulü unutma beni tatlısı hazırlamaları istendi. Ekmek ve pekmezin kullanıldığı bu tatlı farklı alternatifler arayanlar için birebir. Peki unutma beni tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Amasya usulü Unutma beni tatlısı tarifi...
#Unutma Beni Tatlısı TarifiDepremzedeler için kenetlenen Ankara’da yardım seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Şişlerle ipleri ellerine alan kadınlar atkı, bere ve eldiven örmeye başladı. Dikiş makinesinin başına geçen kadınlar da battaniye ve eşofman dikiyor. İlçelerde de imece usulüyle mahalle fırınlarında deprem bölgesine göndermek için yöresel ekmek ve bazlamalar pişiriliyor.
#DepremzedelerYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıGöz açıp kapayıncaya kadar geçen yaz, onu takip eden güzel eylül ayı ardından sonbaharın güzel renklerini yaşamaya başladığımız şu günlerde her yerde olduğu gibi Uludağ’ın arka yüzünde de kış hazırlıkları son aşamada. Bugün sizlerle Keles, Gelemiç, Sorgun ve Kocakovacık köylerini gezeceğiz...
#BursaSevdiklerimizi buluşturan sofralar kurmak hayatın en büyük zevklerinden. Bu sofralarda konukların yeni tatlar keşfedecekleri yerel peynirlerimizi sunmak, davete değer ve farklılık katar, sohbetin de derinleşmesine aracı olur. İyi düzenlenmiş, lezzetli, özenli bir peynir tabağının ipuçlarını paylaşmak istiyoruz.
#Peynirİçine girdiği her şeyi güzelleştiriyor; zeytinyağlı taze fasulyeden bamyaya, hangi sebze olursa olsun bol domatesin suyuyla piştiğinde lezzeti artıyor. Bulgur pilavına nasıl yakışıyorsa pirinç pilavında da aynı performansı gösteriyor. Bugünlerde bol bol domates konservesi yapıyorum ki bu nefis tadı yılın her ayına taşıyabileyim. Sosundan bademli reçeline, çorbasından galette’ye pratik önerilerim var.
#DomatesBu yaz tatil için pek fazla zamanınız yoksa ve ailecek birkaç gün kafa dinlemek istiyorsanız bu liste tam size göre… Uzmanlara 'İstanbul’un yoğun temposundan biraz olsun uzaklaşmak ve hem doğa hem de deniz tatili için nerelere gidilmeli?' diye sorduk. 7 şehirden, cep yakmayan ve İstanbul’a da 4-4,5 saat uzaklıktaki 8 yeri önerdiler.
#İstanbul'a Yakın Tatil YerleriEmel Sayın, keman virtüözü Selçuk Tekay’ın anma gecesinde sahne aldı. Sanatçı, 1980 yılında rol aldığı ‘Rüzgâr’ filminde Cüneyt Arkın’ın kafasına vurması hakkında şunları söyledi: “İyi ki vurmuşum, hak etmiş. Cüneyt’in kafasından kanlar akınca çok korkmuştum.”
#Emel Sayın