‘Serteller’de hayatlarının hemen her döneminde muhalif olmuş, hapis tehditlerine aldırmadan doğruları söylemekten vazgeçmemiş bir ailenin öyküsünü anlatıyor Korhan Atay. Belgelere, tanıklıklara dayalı ama akademik kuruluğa düşmeyen akıcı, merakla, öğrenerek okunan değerli bir kitap.
#Korhan AtayArda Uskan’ı, eskilerin deyimiyle ‘Bab-ı Ali’nin Son Mohikanı’nı ebedi yolculuğuna uğurladık. Son yolculuk diyorum çünkü ölümün bir boyut değişimi olduğuna inananlardanım. İnsan ruhu bazen alıp başını gitmek ister… Arda Abi aslında aramızdan ayrılmamak için çok direndi ama ruhu bedenine galip geldi, ilk safhaya kaynağına gitti. Sevginin en saf, yaratıcılığın sınırsız olduğu o mükemmel yere… Burada bizi aydınlatan Uskan’ın orada da yolu ışık olsun…
Eskilerin deyimiyle“Babıali’nin Son Mohikan’ı” Arda Uskan. 1972 yılından bu yana hemen hemen her konuda kalem oynatmış. Sinema, müzik, politika arasında harmanlanan yaşamının en parlak dönemini ise 9 yıl yayın yönetmenliğini yaptığı Nokta dergisinde yaşamış... Mohikan abimiz ile Sezen Aksu’lu, Barış Manço’lu, Müjde Ar’lı ünlüler dünyasından Gezi Parkı olaylarına kadar uzanan uçuk bir söyleşi yaptık. Bu arada Arda Abi’nin işlerinin yoğunluğundan fotoğraf çektirmeye vakit bulamayınca arşivdeki fotoğrafları kullanma kararı aldık. Eee ne demişler, o kadar kusur...
Bilmem farkında mısınız, son zamanlarda memleketimden her zamankinden daha fazla söz edilir oldu. Farkında değilseniz de, şimdi farkında olun! Bir Adana modası başladı. Milliyet Gazetesi'nde bir Adana dosyası yayınlandı, Tempo Dergisi bir Adana rehberi verdi, Reyan Tuvi Antakya yapacak, dönüşte Adana'ya uğrayacak, izlenimleri bizim gazetenin seyahat ilavesinde yer alacak.
‘Önce sivil toplumcu sonra oyuncuyum’ diyen Mert Fırat, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ‘İyi Niyet Elçisi’ sıfatıyla da küresel amaçlar kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Benden sonrası tufan anlayışının terk edilmesi ve insanların konfor alanından çıkması gerektiğine dikkat çeken Fırat, “İhtiyacımız olan oksijeni vermek için, doğa yine üzerine düşeni mutlaka yapacak. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet bunun önünde duramayacak” diyor.
#BURSADünya değişiyor, müzik de öyle... Artık yetenekli insanların ‘keşfedilmek’ için herhangi bir aracıya ihtiyacı yok. Sahneler, ama özellikle ‘bilgisayar ekranları’, ‘akıllı telefonlar’ çok genç sanatçılara emanet. Gazetemiz son dönemde bu isimleri artan bir dikkatle izliyor. Çoğunu sayfalarına taşıyor, manşete çıkarıyor. Hürriyet yazarı Kanat Atkaya geçen pazarki köşe yazısında taşları yerine oturttu: Bu müzikte ‘yeni bir dalga’ dedi. Hızını internet devriminden, gücünü baskı ve özgürlük duygularını bir arada yaşayan gençlerin isyanından alan bu ‘yeni dalga’yı mercek altına aldık. Müzisyenlerle konuştuk, konserlerini izledik. Yaklaşın, size umut ve ilham veren şeyler anlatacağız...
#MüzikMDOB MÜDÜRÜ VE SANAT YÖNETMENİ ASLI UTKU ENGİN, ÜNLÜ ORKESTRA ŞEFİ VE BESTECİSİ LEONARD BERNSTEİN’IN OSCAR ÖDÜLLÜ ESERİ, BİR BROADWAY KLASİĞİ OLAN “BATI YAKASI HİKAYESİ” MÜZİKALİNİ MERSİNLİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURACAKLARINI BİLDİRDİ.