Vietnam ve Brezilya gibi önde gelen kahve üreticilerinin yaşadığı kuraklığın ucu, Türkiye’deki beyaz yakalıya kadar ulaştı. Küresel kahve fiyatları rekor seviyelere çıkınca, yurtiçinde bir bardak karton kahvenin fiyatı 150 lirayı aştı. Sektör temsilcileri, hem fiyatların geldiği seviye hem de evden çalışmanın yaygınlaşmasıyla kahve demleme ekipmanları ile kahve makinesi satışlarında sert artışlar olduğunu anlattı. Kahve zincirlerinde satılan bir bardak espresso kahve çeşidi 70 TL’den başlarken; evde bir bardak Americano, cappuccino, latte ya da mocha içmenin maliyeti 22 liraya geliyor.
#KahveRefika Birgül, biyografisi ile gündemde yer alan isim olmaya devam ediyor. Yaptığı yemekler ve verdiği tariflerle dikkat çeken Refika Birgül, ekran karşısında yer alan pek çok izleyicinin kariyerini merak ettiği isimler arasında yer alıyor. Peki, Refika Birgül kimdir nereli kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Refika BirgülKültürümüzün vazgeçilmezi Türk kahvesi, Osmanlı döneminden bu yana en keyifli anların içeceği olmuştur. İster şekerli ister sade, Türk kahvesinin her zaman bol köpüklü olanı uygundur. Peki lezzetli ve köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları nelerdir, gelin beraber bakalım…
#Mucize LezzetlerKahve dünyanın neredeyse her yerinde tüketilen en evrensel içeceklerin başında geliyor. Türkiye’de de son dönemde üçüncü dalga kahvecilerin de artışıyla ciddi bir kahve kültürü yerleşti. Ancak kahve denince hala hepimizin aklına ilk önce mis kokulu, bol köpüklü Türk kahvesi geliyor. Peki bu benzersiz lezzet nasıl yapılır? İşte herkesin beğenisini kazanacak bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları…
#Türk Kahvesi Yapmanın Püf NoktalarıKendine özel tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramı... Kısaca, kendine has bir kimliği olan Türk kahvesi, yediden yetmişe herkesin severek içtiği bir lezzet. Yalnızca Türklerin değil farklı kültürlerden insanların da severek tükettiği Türk kahvesi, nefis lezzeti ve ağızdaki kalıcı aroması ile tercih sebebi. Peki, Türk kahvesi nasıl yapılır?
#Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?Görüp görüneyim, plajda balık istifi yatayım, akşam yemek yediğimde öyle bir hesap ödeyeyim ki ömrüm boyunca hiç aklımdan çıkmasın diyorsanız, Bodrum’a, Çeşme’ye talim. Yok, sakin ve huzurlu olayım, kimse bana karışmasın, hatta bakmasın bile, neysem öyle yaşayayım diyorsanız sizi Yunanistan’a alalım...
#Rodos AdasıCUNTACILIKTAN hükümlü Kenan Evren’in ismi, sağdan-soldan siliniyor. Şimdi de darbeyle birlikte “tak diye emredip, şak diye yaptırdığı” Antalya Kurşunlu Şelalesi’ndeki Kenan Evren Köşk’ü, Osmanlı Kahvecisi olmuş. Adana'da Kenan Evren Bulvarı'nda Osmanlı Döner vardır, öyle denk gelmiş yani...
Bursalı endüstriyel mutfak üreticisi İnoksan’ın patronu Vehbi Varlık, “Küresel kriz bizim için çok yararlı oldu. Rehavetten kurtulduk, üst yönetimi yeniledik. Hindistan, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türk cumhuriyetlerine yöneldik. Üç küresel markaya üretime başladık. İki vardiyayız, üç olacak. Bu yıl 80 milyon lira ciroya yaklaştık, gelecek yıl 120 milyon lira ciro planladık” diyor.
“Bazen yerken zevkten damağıma kramp giriyor” diyen birinin pişirdiği yemeği ister misiniz? Peki yazdığı yemek kitabını okumayı? Yemek yemenin ve yapmanın hazzıyla harekete geçen Refika Birgül, “Refika’nın Mutfağı/Cooking New Istanbul Style” adlı bir kitap hazırladı. Kitap, yemek kitaplarını roman gibi okuyanlar kadar, tarifleri harf harf izleyerek yemek yapanların da kalbini kazanacak. Hayatı boyunca sevdiklerine kalbi çarparak yemek pişiren Refika Birgül, kimse bu zevkten mahrum kalmasın istiyor.
Daha önce bünyesine Almanya’nın efsane elektronik eşya markası Grundig’i katan, Doğu Avrupa’daki bazı markaları satın alan Koç Grubu’na bağlı Arçelik, şimdi de dünyanın en büyük şirketlerinden General Electric’in 7.2 milyar dolar cirolu elektrikli ev aletleri bölümüne talip oldu.