Türk Büyükelçilikleri dünyanın çoğu ülkesinde, belirli eyaletlerinde bulunmaktadır. Türk Büyükelçilikler o bölgede yaşayan Türk vatandaşların belirli işlemlerinin yapılmasında görevli kurumlardır. Bunlardan birisi de Kopenhag Türk Büyükelçiliğidir. Peki Kopenhag Türk Büyükelçiliği nerededir? Konsolosluk iletişim bilgileri, adresi, telefon numarası ve çalışma saatleri nelerdir? Merak edilenleri sizler için derledik.
#Kopenhag KonsoloslukDiplomasi bir dış politika aracıdır, uluslararası sistemdeki aktörler arasında, uzlaşı temelli ve barışçıl bir bakış açısına sahip yöntemler ve görüşmeler yolu ile yürütülür. Kavram olarak ilk kez 1796’da İngiltere’de kullanıldığı bildiriliyor. 21’nci yüzyıl klasik diplomatik kanallara yeni ilaveler getiriyor…
#Konuk YazarAşırı sağcı Stram Kurs partisi lideri Rasmus Paludan, geçen hafta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdiği skandal eylemin ardından aynı provokasyonu Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da yaptı.Paludan'ın eylemi sonrası çok sayıda ülkede protesto gösterileri düzenlenirken İsveç'ten yine skandal açıklamalar geldi...
#Ramus PaludanRusya'nın Kopenhag Büyükelçiliği konsolosluk binasının önü dahil birçok noktada Kur'an-ı Kerim yakılasına sert tepki göstererek "Bu tür soytarılıklar tamamen engellenmeli ve bunları düzenleyenler sorumlu tutulmalıdır" ifadelerine yer verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "İsveç’te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan nefret suçunun bugün Kopenhag'da aynı İslam düşmanı şarlatan tarafından tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.
#RusyaMesele yalnızca Türkiye’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın 11 Mart akşamı Türkiye’nin Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki –resmen Türk toprağı sayılan- Türkiye Başkonsolosluğuna alınmaması, 11 Mart sabaha karşı polis zoruyla Almanya sınırına bırakılması değildir.
#Murat YetkinDanimarka'da İslam dini ve Müslümanlara karşı ağır eleştirileriyle tanınan gazeteci Lars Hedegaard'ı öldürme girişiminde bulunan zanlının Türkiye'de tutuklu iken serbest bırakıldığı iddialarına tepkiler sürüyor. Danimarkalı siyasetçiler Türkiye ile ilişkilerin dondurulması çağrısında bulundu.
#DanimarkaAvusturya'nın Bregenz kentinde maskeli grup, Türkiye'nin Bregenz Başkonsolosluğuna saldırı düzenledi - İsviçre'de BM Cenevre Ofisi önünde toplanan terör örgütü PKK sempatizanları, üye devletlerin bayraklarının bulunduğu bölüme girerek Türk Bayrağı'nı indirmek istedi - Fransa'da IŞİD'in Kobani saldırıları protesto eden grup, Türkiye'nin Marsilya Başkonsolosluğuna molotofkokteylli saldırı düzenledi.
Cumhurbaşkanlığı seçimini sandık başlarındaki gönüllü müşahitleriyle yakından takip eden ’Gurbetin Oyları Grubu’ tarafından ilk tur için yurt dışındaki 2 milyon 722 bin 981 seçmenden şu ana kadar sadece 178 bin 959’unun randevu alabildiği, kullanılan oy oranının yüzde 5 oranında olduğu açıklandı.
Yeni yılla birlikte pasaportharçlarına gelen zam,vatandaşları şoke etti.2012’de 162 Euro olan, 4-10yıl arası geçerli pasaportlar49 Euro zamla 211 Euro’yaçıkarak dünyanın en pahalısıkonumunu sağlamlaştırdı.Artan harçlara tepki gösterenvatandaşlar zamların hemengeri çekilmesini istedi.
Danimarka’da geçen hafta gazete dağıtırken mola verdiği sırada 3 Danimarkalı gencin saldırısı sonucu ölen Özgür Deniz Uzun’un (16) anısına binlerce kişi önceki akşam Kopenhag’da meşaleli bir yürüyüş yaptı. Lenka Zintel ve Helen Toft adlı iki Danimarkalı kadının "Şiddeti durdurun" sloganıyla düzenledikleri mitinge 10 bini aşkın Danimarkalı ve göçmen katıldı.
Türk vatandaşlarının eşit muamele gördüğü tek yer belki de konsolosluklar. Özellikle son birkaç yıldır terör olayları nedeniyle kimliğe bakılmaksızın, kötü muamele ve zorluklarla karşılaşıyorsunuz. İşadamı mısınız? Yazar, gazeteci ya da sanatçı? Acil işiniz mi var? Sürekli gidip gelmenizi gerektirecek uluslararası bir pozisyonda mısınız? Bilimsel bir tez mi sunacaksınız? Hiç fark etmez.
Batılı Gezginlerin Gözüyle İstanbul, Sefa Kaplan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı. Kitap yaklaşık 368 yıllık bir süreçte gezginlerin İstanbul’u nasıl gördüklerini, gördüklerini nasıl aktardıklarını, bu arada İstanbul’da nelerin değiştiğini ve nelerin aynen kaldığını gözler önüne seriyor.