Memlekette mumla aradığımız kahvaltı tabaklarını Amsterdam’ın yeni mekânlarından Belly Pepper’da buldum. Mutfağın başında İstanbul’dayken şehrin en yetenekli şeflerinden biri olan Esra Acar Koç var. Darısı bizi Avrupa şehirlerinde onun gibi temsil edecek nice şefin başına...
#Gaye ŞahinBolu'nun meşhur bakla çorbası. Bu çorba özellikle yaz başında sık sık tercih edilir. İçindeki dereotu ve baklayla tadına doyum olmuyor. Bolu usulü taze bakla çorbası, farklı bir çorba tarifi denemek isteyenler için nefis bir alternatif...
#Ramazan MenüsüTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar Menüsü"Yemeği fazla kaçırdık, iki tur atalım da yakalım" cümlesini hepimiz ya kurmuş ya da ailemizden eşimizden dostumuzdan bir şekilde duymuşuzdur. Ancak ne yazık ki yediğimiz bazı şeyler iki tur atmayla yakılabilecek gibi değil. Afiyetle yediği mantıları, pideleri, kebapları, tatlıları nasıl yakacağını düşünenler için mükemmel bir rehber hazırladık. Yalnız listeyi görünce en sevdiğiniz yemeklere bakışınız değişebilir, bizden söylemesi...
#SağlıkTürk Mutfağı Haftası’nın ilki 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türkiye ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandı. Balıkesir’de düzenlenen gala yemeği geleneksel lezzetlerimizin atıksız yönüne ayna tuttu. Londra, Paris ve New York gibi kentlerde tanınmış, başarılı şeflerimiz yemekler pişirdi. Herkes önümüzdeki yıl için heyecanlanmaya başladı bile. Yapacak işimiz çok ve yolumuz daha uzun...
#Türk Mutfağı HaftasıÖzellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...
#PinterestBazı gıdalar birlikte yendiklerinde daha lezzetli ve faydalı “besin çiftleri” haline gelir. Bunlar “hayırlı ve mutlu gıda evlilikleri” olarak bilinir. Bazen de tam tersine “gıda evliliği” önemli bir sağlık sabotajcısı olur. Biz bunlara “yanlış evlilikler” ve “tehlikeli çiftler” diyoruz. Üzülerek söyleyeyim, bu tehlikeli çiftlerin çoğu yaygın ve sık tükettiğimiz besinler. Pek çoğu da “damak çatlatan” lezzetler. Konuya biraz daha derinlemesine girmek istiyorsanız buyurun...
#YazarZengin mönü deyimini duymuşsunuzdur. Çeşitleri olağandan fazla olan lokantalarda genellikle açık büfe için kullanılan bir deyim bu. Lokantalar arasında lezzet, ikram ve yaratıcılık açısından olduğu gibi, bu açıdan da yarış var. İstanbul’un Anadolu yakasındaki Ünlüer Gurme adlı et lokantası, brunch büfesinde tam 250 çeşit yiyecek-içecek sunmakla övünüyor. İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi’nde, Türkiye’deki ilk halkasını açan İngiliz zinciri Gourmet Burger Kitchen (GBK) ise, hamburger çeşitlerini, farklı damak tatlarına seslenen yaratıcı soslarıyla 26’ya çıkarmış.