Spor alanında bireyler için kasları çalıştırmak ve etkin bir şekilde kullanmak ilk amaçtır. Elbette ki bireyler spor yaparak da kilo vermekte ve yağlarını kasa çevirmektedir. Spor yapan kişiler için en önemli özellik de kolun omuz ve dirsek arasında bulunan kas kitlesini şişirmek olacaktır. Bu kas kitlesine pazu denmektedir. İşte bu amaçla yapılan salon sporları arasında incline dumbbell curl yerini almaktadır. Sizler için incline dumbbell curl ile ilgili tüm detayları derledik.
#Nasıl YaoılırSpor yaparken birden fazla hareketin yapıldığı belirtilebilir. Bununla beraber her egzersizin belli püf noktaları, yapılırken dikkat edilmesi gereken durumları da bulunmaktadır. Kol kası geliştirmek isteyenlerin pek çok farklı egzersizi denediğini belirtmek önemli olacaktır. Bu kol egzersizleri içerisinde yer alan dumbbell shrug nedir, ne işe yarar ve nasıl yapılır? Dumbbell shrug hareketi hangi kasları ve nereyi çalıştırır tüm detayları ile derledik.
#Dumbell ShrugMilano Üniversitesi'nden Dr. Francesco Luciano'nun liderliğindeki yeni bir araştırma, kısa süreli egzersizlerin, uzun süreli egzersizlere kıyasla daha fazla enerji harcayarak kilo verme ve kan şekeri ile kan basıncını iyileştirme konusunda etkili olabileceğini gösterdi. Araştırma, kısa egzersiz molalarının günlük hayatta kolayca uygulanabileceğini vurguluyor. Peki bu egzersizler neler ve nasıl yapılıyor? İşte detaylar...
#SağlıkHipertansiyon yaygın olarak yüksek ‘tansiyon’ olarak bilinen, çok sayıda insanı etkileyen kardiyovasküler bir durum. Tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü vesilesiyle konuyla ilgili uzmanlara danıştık, öneriler aldık: “Kalp dostu bir diyeti benimseyin, sağlıklı kilonuzu koruyup sigarayı bırakın.”
#SağlıkSık sık tekrarladığım ve iyi yaşlanmanın da yaşlılıkta hayat kalitesinin korumanın da en önemli belirleyicileri olarak kabul ettiğim “ALTIN ÜÇGEN”in -hatırlayalım, o üçgenin bir köşesinde DURMA! bir köşesinde DÜŞME! bir köşesinde de ÜŞÜTME! yazar- vazgeçilmez belirleyicilerinden biri olan “DÜŞME SORUNU”nun aslında 2 temel sebebi var.
#YaşlanmaKamyon şoförü Serkan Hızlı, üç ayrı kazada üç can aldı ama birkaç aylık cezaların ardından ehliyetini alıp yine yollara çıktı. Mustafa Terzioğlu’nun ölümüne ve kızı Beste’nin ağır yaralanmasına sebep olan Serkan Hızlı’nın 6 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasına anne Gülay Ceylaner isyan etti: “Ceza alması, trafiğe çıkmaması için daha kaç kişi ölecek...”
#Serkan Hızlıİnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
#İnmeÖzel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, İzmir Alsancak’ta hizmete girdi. Altı katlı bin 200 metrekare alanda hasta kabulüne başlayan Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, üç fizik tedavi uzmanı, 10 fizyoterapist, üç hemşire ve fizik tedavi teknikerlerinden oluşan alanında uzman deneyimli sağlık personelleri ve ileri sistem teknolojileriyle kaliteli sağlık hizmeti veriyor. Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dokumacı, “Tıp merkezimiz uzun yıllardır İzmir ve bölgemize kaliteli sağlık hizmeti veren Özel Gazi Hastanesi, İzmir Ege Laboratuvarı ve Egeli OSGB ortaklığında kurulmuştur. Fizik tedavi alanında böyle bir merkezi ülkemize ve İzmirimize kazandırmaktan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.
#1İngiltere’de soğuk su terapisi nedeniyle bir kişinin kalp krizi geçirip hayatını kaybettiği iddiası son yıllarda oldukça popüler olan bu uygulamanın risklerini tekrar gündeme getirdi. Soğuk su terapisinin sağlık üzerinde kanıtlanmış bir faydası var mı? Ani soğuk vücudumuzda nasıl bir etki yaratıyor? Kalbi nasıl etkiliyor? İddia edildiği gibi ani ölümlere neden olabilir mi? İşte 11 soruda soğuk su terapisi dosyası…
#SağlıkAspartat Aminotransferaz kısaltılmış haliyle AST genellikle rutin kan testlerinde yapılır. Bazı durumlarda karaciğer hasar almış olabilir. Bu hasarın tespiti için kanda Aspartat Aminotransferaz (AST) testi yapılmaktadır. Peki, AST nedir? AST (Aspartat Aminotransferaz) normal değeri kaç olmalıdır? AST yüksekliği ve düşüklüğü belirtileri
#AST: Aspartat Aminotransferaz NedirBoyun Fıtığı olarak bilinen rahatsızlık Servikal Disk Fıtıklaşması olarak tanımlanır. Omuriliğimizde disk olarak bilinen spiral halkalar vardır ve bir disk dejenere olduğunda diskin içindeki yumuşak jel omurilik kanalına sızar ve fıtıklaşmış disk olarak bilinir. İşte, tüm detaylar.
#Servikal Disk FıtıklaşmasıOmurga bölgesinde vücudun ağrılığını en fazla bel bölümü taşımaktadır. Bu bel kısmı beş adet omur ile diskten meydana gelmektedir. Bel fıtığı gibi çeşitli bel hastalıklarına sıklıkla rastlanmaktadır. Bel fıtığına iyi gelen egzersiz ve hareketler arasında mutlu bebek pozisyonu ya da plank pozu gibi hareketler vardır. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.
#Bel FıtığıBEYİN sinir cerrahisi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Korkmaz, cep telefonu kullanırken sabit pozisyonda aşağı doğru bakmaktan veya konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya binen yükün arttığına dikkat çekti. Kas spazmlarının yanında disklerde bozulmaların da arttığını ifade eden Korkmaz, sürekli yorulan omurga alarm vermeye başladığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Korkmaz, teknolojiyi kullanırken boyun ve sırt sağlığını korunması için tavsiyelerde bulundu.
#1Birçok kişi düz bir karna sahip olmak ister. Ancak uzun süre karnı içeri çekmek pek de iyi bir fikir değil. Uzun süre devam ettirilen bu hareket vücudu yeni bir forma sokarak, sağlık problemlerine sebep oluyor. Bunu yaşayanlardan biri de 27 yaşındaki Nikki Garza… İşte küçüklüğünden beri 'Karnını içeri çek' söylemlerine maruz kalan Garza'nın hikayesi...
#SağlıkGünümüzde istenmeyen pek çok rahatsızlıklarla karşı karşıya kalabilmekteyiz. Bu rahatsızlıklar çocuklarda da çıkarken, yetişkinlerde de çok fazla olduğu gözlemlenebiliyor. Onlardan biri olarak söyleyeceğimiz skolyoz, yetişkinlerde de görülebilen rahatsızlıklardan biridir. Skolyoz belirtileri nelerdir, düzelir mi, kaç yaşında görülür şeklinde çok fazla merak edilen sorular olabiliyor. Skolyoz egzersizleri işe yarıyor mu tüm detayları ile derledik.
#Sağlık