Beş çayları ve davet sofraları için yeni bir tarif arayanlara pratik bir o kadar da şık sunumlu bir önerimiz var: Zarf böreği. Hazır yufkadan yapılan zarf böreği pişerken yayılan mis koku iştahınızı daha da kabartacak. Peki, zarf böreği nasıl yapılır? İşte, adım adım zarf böreği tarifi
#Zarf Böreği Nasıl YapılırBoşnak böreği, Boşnak mutfağının en sevilen ve bilinen lezzetlerinden biri. Bu böreğin harcında geleneksel olarak ıspanak veya pırasa kullanılır. Peki, Boşnak böreği nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte, adım adım Boşnak böreği tarifi
#Boşnak BöreğiKol böreği nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Çayın yanında vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan kol böreğinin tarifini sizler için derledik. İşte patatesli kol böreği tarifi.
#Kol BöreğiTürk mutfağının vazgeçilmezidir börekler. Kıymalı, peynirli, patatesli… Kokusuyla misafirleri karşılayan, hafta sonu masalarını şenlendiren börekler; farklı tatları sarıp sarmalayarak lezzetine lezzet katıyor. Çıtır mı çıtır, enfes mi enfes börek tarifleri ramazan sofralarınızda yer açmanızı bekliyor! İşte lezzetli ve pratik 3 börek tarifi…
#Mucize LezzetlerGeçen hafta ekimizde bağbozumu rotalarında gezmiştik, bu hafta da bağlar arasında lezzetli bir tura çıkacağız. Yurtdışındaki örnekleriyle yarışan bağlarımız son yıllarda mutfaklarıyla da ön planda. Ünlü şeflerin yenilediği menüler, yerel malzemelerle birleşince damakta unutulmayacak tatlar bırakıyor.
#Hürriyetİnsanların sevdiği yemekler arasında bazı yemek türleri daha popüler bir konumda yer almaktadır. Yani bazı yemekler geniş kitleler tarafından sıklıkla tüketilmektedir. Boşnak mantısı da sevilen yemekler arasında yer almaktadır. Boşnak mantısı nasıl yapılır? En güzel Boşnak mantısı tarifi ve yapılışı nasıldır tüm detayları ile derledik.
#Boşnak MantısıGAZETECİ, halkla ilişkiler uzmanı Aynur Tartan’ın yazdığı, “Bak Mutfakta Kim Var” adlı kitabın imza günü Alsancak D&R’da yapıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın eşi Aynur Tartan’ın yazdığı “Bak Mutfakta Kim Var kitabı yayınlandığı günden buyana büyük ses getirdi.
1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı