Güncelleme Tarihi:
Çıtır çıtır dilimlenen lezzetle sarıp sarmalanmış kol böreği tarifi, evinde misafirlerine güzel lezzetler sunmak isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, kol böreği nasıl yapılır? İşte patatesli kol böreği tarifi
Malzemeler
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
5 adet yufka
5 adet orta boy patates
Hazırlanışı
Patatesleri güzelce yıkadıktan sonra iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuk suya tutarak soğutun ve kabuklarını soyun. Geniş bir kaba alarak dilimleyin; içine yoğurt, margarin, tuz, karabiber ekleyerek püre haline getirin. Yufkaları tezgaha serin ve içine patatesli harçtan bolca sürün. Daha sonra rulo haline getirin ve sarmal seklinde tepsiye dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.
Bu işlem bitince yufkaları bir bardak süt ile iyice ıslatın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börekler nar gibi kızarana kadar pişirin.