Sokak lezzeti deyince aklı ilk onun adı geliyor. Adına şarkılar yazdıran kokoreç, kuzunun ince bağırsağından ve mumbarından yapılır. Baharatla harmanlanır, şişe sarılarak ağır ateşte pişirilir. Peki kokoreç sağlıklı bir sokak lezzeti mi? Kilo yapar mı? Diyetisyen Gülçin Işık, popülerliğinin yanı sıra besin değeri yüksek ve oldukça faydalı bir yiyecek olan kokoreç hakkında bilgi verdi.
#KokoreçYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiHer yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#LahanaÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl AdresleriMuğla'da vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin davasında bağ evinde keşif yapılmıştı. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'den bağ evindeki keşifle ilgili itiraz geldi. Epözdemir, sanık Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'ya cinayet mahallindeki bağ evinde yaptırılan keşifle ilgili ''"Keşif, cinayet mahallindeki koşullar sağlanamadığı için hükme esas alınamaz. Buna ilişkin itirazlarımızı da yaptık. Maktule ile birlikte varil ve içindeki beton 162,5 kilograma tekabül ediyor. 162,5 kilogram ağırlığındaki varilin bir kişi tarafından arabadan indirilmesi hayatın olağan akışına, mantık ve fizik kurallarına aykırı. Hakeza taşınması da öyle. Maktule 1,83 metre boyunda. Oradaki varilin uzunluğu ise 60 santimetredir. Maktulenin bu varile konulması da hukuken, fiilen pek mümkün görünmüyor.Bu kadar canavarca hisle, eziyet çektirerek işlenen bir cinayette sanıklar son derece soğukkanlıydı. Hiçbir pişmanlık ifadesi yüzlerinde ne yazık ki yoktu. Tam tersi gülüyorlardı'' dedi.
#Pınar GültekinŞüphesiz her ülkenin, her bölgenin kendine ait, yılların birikimiyle oluşmuş sokak lezzetleri kültürü vardır. Kokoreç, midye, döner, nohut pilav bizimkilerden birkaçı. Gelin görün ki son araştırma yine akılları baştan aldı. Birçok üründe tifoya neden olan bakteriler tespit edildi. İyi de sokaktakinin lezzeti de bir başka! “Öyleyse nereden yiyeceğiz? Nelere dikkat edeceğiz?” Cevabını sokak lezzetlerinin ‘ustaları’ verdi.
#YazarOz Büyücüsü lakaplı yazarımız Mehmet Öz, tüm dünyanın tanıdığı şöhretli bir doktor. Peki tavsiyelerine kendi ne kadar uyuyor? Doktor Öz’le buluştuk hem hayatına dair bilinmeyenleri öğrendik hem de kaliteli ve uzun bir yaşam için tavsiyeler aldık. Öğrendik ki şifa sadece brokolide, kinoada değil, evlilik de şart...
#Mehmet ÖzGösterisinin büyük bir kısımını yemek üzerine yaptığı espriler kaplıyor. Ben de nasibimi alıyorum zaten. Gösterilerinde beni anlatıp, izleyicisine soruyor: Tabağı sıyıran gurme mi olur diye... Bu kez ben Cem Yılmaz’ı karşıma aldım ve sordum: Salataya şamandıra atar mısın, zengin olunca hep havyar mı yedin, diyet yapıyor musun, evde mutfağa kim giriyor...
Çocukluğunda yemek yedirebilmek için ailesinin peşinde koştuğu Metin Akpınar yıllarla birlikte hormonal dengesinin geliştiğini ve hızla kilo aldığını söyledi. Ünlü sanatçı her şeyi fazla fazla yediğinin altını çiziyor ve parayla yemek arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor: Gurme değilim ama damak zevkim gelişmiştir. Yemek yeme işi paraya da bağlıdır. Parayı kazandıktan sonra iyi yerde yemek yersiniz
Ali Poyrazoğlu, kışları büyük davetlerin, geniş sofraların misafiri, yazları ise şeflerin şefi! Kendisini usta bir şef olarak tanımlayan sanatçı, mutfakta da en az mesleğindeki kadar renkli ve yaratıcı olmasını farklılıkları bir araya getirme arzusuna bağladı
DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 500 bin paralı asker alımı projesine yönelik eliştirileri, “Dünyanın 16’ncı, Avrupa’nın 6’ncı en büyük ekonomisini sahip olan bir ülkede toplumun en hassas yarası olan terörle mücadele konusunda atılan adımlara, ekonomik boyutlarını bahane etmek sadece abeste iştigaldir” diye değerlendirdi.
Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, Macaristan, Belçika, Almanya ve Hindistan’da toplam 5 havalimanındaki yatırımların ardından Polonya’ya da girdi. Ülkedeki bütün havalimanlarında yer hizmetleri lisansına sahip Troy Poland şirketini satın aldıklarını belirten Canan Çelebioğlu Tokgöz, İskandinav, Balkan ve Afrika ülkeleriyle de ilgilendiklerini söyledi.
Saray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.