Bütün kızlar toplandık

Güncelleme Tarihi:

Bütün kızlar toplandık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2011 13:14

Siemens Lezzet Akademisi'nde birbirinden güzel yemekler hazırladık.

Haberin Devamı

Yılbaşı soframızın bir provasını yapmak için bundan güzel bir fırsat olmazdı. Bizi Siemens Lezzet Akademisi bir araya getirdi. Şef Eyüp Kemal Sevinç’in moderatörlüğünde toplandık.

Yemekleri yapanlar özellikle mutfak ve yemek konusunda Türkiye’nin nabzını tutan yemek bloggerlarıydı. Yaklaşık 20 kadar blogger ocakların başında hünerlerini sergilediler. Kimler mi?

Armudun Sapı, Benhurum, Benim Günlerim, Bir Demlik Sohbet, Cake in Life, Damak Tadı, Eyvah Yemek Yandı Ocak Battı, Gülay Mutfakta, Hamarat Diva, Kendimce Yemek, Lezzeti Bol, Limonlu Kek, Meltem Mutfakta, Mutfak Cini, Papatya Prenses, Pelince Lezzetler, Sağlıklı Mutfak, Sihirli Mutfağım, Tarif Rehberi/Değişik Tatlar ve Tümay'ın Mutfağı bloglarının yazarları onlar...

Armudun Sapı ve Papatya Prenses olmasaydı...

Haberin Devamı

Üçerli gruplar halinde fırınların ve ocakların başına geçtik ve bizim için önceden yıkanıp temizlenerek ölçüleri ile tezgahlara bırakılmış malzemeleri elimize aldık. Önce Kuru Meyveli Pirinç Pilavı yaptık. Ocakların başındaki herkes aynı zamanda birer yemek üstadı olunca haliyle yemeklerin ölçüleri de yapılış şekli de kişiye özel bir hal aldı. Allah'tan Armudun Sapı ve Papatya Prenses’in yaratıcıları Hilal Gülünay ve Ayşe Gülden Küçük benimle birlikte aynı ocağın başındaydı da bana sadece yamaklık yapmak düştü. İki üstadın yemekleri hazırlarken “hanımlar yıldız anason sever misiniz, isterseniz bunu helvaya katmayabiliriz”, “sizin bir öneriniz yoksa muskat, kakule ve zencefili kendi damak tadıma göre atacağım” şeklindeki yorumlarının hepsini tartışmasız kabul ettim. Zira patron onlardı. Pilav piştikten sonra bir güzel de pilavı kalıplara koyup ters çevirerek tabağımızda estetik bir şekil verdik. Daha önce üzüm, badem ve çam fıstıklı pilav denemiştim ama ilk kez kuru kayısı, incir ve erikle birlikte yedim ve tadı damağımda kaldı.

 

Bütün kızlar toplandık
 

Helva karışadursun...

Haberin Devamı

Pilav bir yandan ocakta pişedursun tahta kaşık elimde başladım iki şefin direktifleri ile helvayı ve çam fıstığının karıştırmaya. “Birdenbire yanmasın” düşüncesi ile ocağı kısık ayara tuşlayarak helvamızı karıştırdık. Sonuç muhteşemdi. Mis gibi kokular yayıldı bir anda mutfak atölyesinden. Bu arada kızların hepsi hem yemek hazırlıyor, hem birbirleri ile sohbet ediyorlardı. Eyüp Şef, arada bir “hanımlar pilavınız ne durumda” ya da “salatanızı hazırladıysanız birazdan soslar dökmek için arkadaşlarımız yanınıza gelecek” gibi çıkışlar yapmasa bu yemek ve sohbet faslı sabaha kadar sürerdi.

Teppan Yaki’de bir de kokoreci denemek gerek

Buğdaylı ve mısırlı kayganamızı Eyüp Bey’in eşliğinde Teppan Yaki’de yaptık. Japon mutfağının olmazsa olmazlarından Teppan Yaki üzerinde saç kavurmadan kokorece, mücverden omlete, krepten ızgaraya bir saç üzerinde pişebilecek her şeyi pişiriyorsunuz. Kısa sürede pişen kayganaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökünce enfes oldu. Ama şefin önerdiği Teppan Yaki’de kokoreç pişirme fikri aklımda kaldı. Bir gün mutlaka deneyeceğim.

Haberin Devamı

Öyle hızlılar ki…

Salatayı kim hangi arada hazırladı fark etmedim bile. Hanımların elleri öyle hızlı ve kendileri öyle marifetli ki... Helva iyice rengini alınca kaşığı elimden aldılar. Şerbetini verip biraz da suyunu çektikten sonra bıraktılar demlenmeye. Bana yine üstatlarımı izlemek düştü.

Zamanlama harikaydı

Açıkçası piliç butlar için fazla bir şey yapmadık. Önceden marine edilen piliç butlarımızı fırına verdik ve başladık beklemeye. Zamanlama harikaydı. O kadar sohbete rağmen yemeklerin hepsi aynı anda hazır oldular. Sadece yemeğin yapılışı değil sunumu ve masa düzeni de bloggerlar için önemli olduğundan titizlikle süslediler tabakları. Yemek başında başlayan sohbet sofraya oturunca hız kazandı.

Haberin Devamı

Söylemeden geçemeyeceğim

Bu arada söylemeden edemeyeceğim. Bu bloggerlar o kadar hızlılar ki daha mutfağa girer girmez adeta yarış eder gibi kimi cep telefonundan bloglarına koymak için resimler çekiyor kimi Twitter'da nerede olduğunu ve ne yaptığını yazıyor kimi ise sonradan kullanmak üzere bloğu için malzeme topluyordu. Kimi ev hanımı, kimi meslek sahibi bu hanımları birleştiren ortak nokta hepsinin hayatlarını ve yaptıkları yemekleri paylaştıkları bir bloglarının olmasıydı. Onlar sosyal medyanın mutfağında görev alan hamarat kadınlardı.

Merak edenler için:

Yılbaşı soframızın menüsünü ve tariflerini aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Buğdaylı ve mısırlı kaygana

Kuru meyveli pirinç pilavı

Nar ekşili ve limonlu piliç but

Yıldız anasonlu ve dondurmalı irmik helvası

Narenciye soslu bahçe salatası

Hazırlayan: Funda Çamözü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!