Ev temizliği herkesin ortak derdi. Sürekli kullanılan yüzeyler, zeminler, mutfak ve banyo gibi alanlar zamanla kir ve lekelerle dolabiliyor. Geleneksel yöntemlerle bu lekelerden kurtulmak hem zaman hem de enerji gerektiriyor. Ancak, son yıllarda teknolojinin sunduğu yeniliklerle temizlik artık daha kolay ve etkili hale geldi. İşte bu noktada, temizlikte pratik çözümler sunan Fakir Max Steam Buharlı Temizleyici’nin nasıl fark yarattığından bahsetmek istiyoruz. İşte detaylar...
#Sponsorlu İçerikYaz aylarında çoğumuz arabaya biner binmez bir an önce serinlemek için klimayı çalıştırırız. Havalandırmadan çıkan soğuk havanın yüzümüze vurmasını istiyoruz ama klimaların bu şekilde kullanımı yüz felcinden solunum hastalıklarına hatta kansere kadar ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.
#KlimaTüm yurt genelinde kavurucu sıcakları yaşamaya başladık. Dışarıdan eve girdiğimizde ya da arabaya bindiğimizde imdadımıza klimalar yetişiyor. Ancak klimaların yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Özellikle arabaya biner binmez klimanın açılması son derece tehlikeli. Peki, nedir bu kadar tehlikeli olan şey? Hem araç içinde hem de ev ve iş yerlerinde klima kullanımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurgül Naurzvai ile konuştuk.
#SağlıkVitra, yakın zamanda üretmeye başladığı dünyanın ilk ve tek yüzde 100 geri dönüştürülmüş seramik lavabosu için İstanbul Modern’de tanıtım etkinliği düzenledi. Geçtiğimiz ay Milano Tasarım Haftası’nda sergilenen lavaboların, Londra’da 21-23 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Clerkenwell Design Week kapsamında da vitrine çıkacağı açıklandı.
#VitraJascon-4 isimli römorkör teknenin aşçısı Harrison Okene için 26 Mayıs 2013 günü çok sıradan başlamıştı. Ama öyle devam etmedi. Çok kuvvetli bir dalganın çarpmasıyla tekne alabora oldu ve 30 metre derinlikte battı. Okene 3 gün boyunca Atlas Okyanusu'nun buz gibi sularında teknede mahsur kaldı ama nihayetinde kararlılığı ve atılganlığı sayesinde sağ salim çıkmayı başardı. İşte Okene'nin film gibi hayatta kalma hikâyesi...
#Harrison OkeneBu haberi iş yerinizde okuyorsanız eğer, birazdan sık sık dokunduğunuz klavye, masa hatta kahve fincanının ne kadar temiz olduğunu merak etmeye başlayacaksınız. Zira araştırmalar iş yerlerinde ortak alanlarda sıklıkla kullanılan buzdolabı, mikrodalga, su ısıtıcı gibi eşyaların birer mikrop yuvası söylüyor. Üstelik her biri aklınızın ucundan dahi geçmeyecek mikroorganizmalar barındırıyor. Peki bu kirli alanlara günde en az birkaç kez temas etmek insan sağlığını nasıl etkiler? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkYaşanan deprem felaketi sonrasında gündem yapı güvenliği. Bina zemini ve dayanıklılığı hayat kurtaran en önemli detaylar olarak öne çıkıyor ancak iç mekanlarda alınacak güvenlik önlemleri de bir kadar önemli. Zira sarsıntı sırasında ev içindeki eşyaların devrilmesi ya da çıkışları kapatması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Peki olası bir depremde kayıpların önüne geçebilmek için yaşam alanlarında alınabilecek önlemler neler? Yüksek İç Mimar Sena Eraslan hurriyet.com.tr okurları için anlattı...
#DepremKral 3. Charles tahta çıktığı gün görevlilere yönelik yaptığı el hareketiyle gündeme geldi, bir başka gün yanlış tarih attığı için 'kaleme kızdı'. Çiçeği burnunda kral nedeniyle onlarca kraliyet çalışanı da kovulma korkusu yaşıyor. Tüm bu davranışlar, şu soruyu beraberinde getiriyor: Birleşik Krallık Elizabeth'i ve onun soğukkanlılığını arayacak mı?
#Kral 3. CharlesYan binanın salonunda gece sabaha kadar açık bırakılan beyaz ışık, yatak odanıza sızıp sizi uyutmuyorsa dava açılabilir mi? Balkondan sofra bezi, nevresim silkelenebilir mi? Yatak odası penceresinden zeytin çekirdeği atan üst kat komşunuz belediye ve karakola şikâyet etmenize rağmen çekirdek atmayı sürdürüyorsa ne yapabilirsiniz? Bu sorularınızı İstanbul Barosu avukatlarından Kat Mülkiyeti Hukuku uzmanı Mustafa Şeref Kısacık yanıtladı.
#Komşuluk HukukuTuvalet tıkanıklıklarının oldukça büyük bir çoğunluğu kullanıcı hatalarından kaynaklı olarak gerçekleşir. Bunun beraberinde bazen ustaların yaptığı hatalardan dolayı da tıkanıklıklar oluşabilmektedir. Tuvalet ve klozetlere atılan yabancı cisimler tıkanıklığın başlıca nedenlerindendir. Sizin için sıklıkla sorulan ve araştırılan Tıkalı tuvalet nasıl açılır? Tıkalı tuvalet ve klozet açma yöntemleri konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
#TuvaletTuvaletlerde olmazsa olmaz hijyen aparatları kullanılmaktadır. Bunlardan en önemli ikisi sifon ve rezervuarlardır. Sifonla genelde karıştırılsa da sifon ve rezervuar tamamen farklı şeylerdir. Sifon aynı zamanda atıkları kanalizasyon borularına yönlendirmeye yardımcı olan bir tesisat elemanıdır, ancak rezervuar sadece suyla dolu bir sistemdir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
11 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel yolla bulaşan bir hastalık olan belsoğukluğu kapma ihtimali sizce nedir? Aslında böyle bir ihtimalin var olduğunu dahi düşünemezdik, ta ki gerçek olana kadar. Öte yandan uzmanlar havuzların, kaplıcaların ve hatta hamamlar, umumi tuvaletler gibi ortak kullanım alanlarının belsoğukluğu da dahil pek çok hastalık riski taşıdığını söylüyor. İşte Avusturalyalı ailenin termal havuz ziyareti sonrası başına gelen talihsiz hikaye ve hepimizin karşı karşıya olduğu riskler...
#Gonore BakterisiMeraklılar, "Hem can sıkıntımızı geçiriyoruz hem de çevrenin temizlenmesine katkıda bulunuyoruz" diyor ama yetkililer aynı fikirde değil. Türkiye'de de sosyal medyada yavaş yavaş karşımıza çıkmaya başlayan 'mıknatıs balıkçılığı' çılgınlığını duymuş muydunuz?
#Mıknatıs BalıkçılığıUykuda altını ıslatma milyonlarca çocuğun yaşadığı bir sağlık sorunudur. Bir çocuğun 5 yaşına kadar gece altını ıslatması normal kabul edilir. Bunun sebebi çocuklarda sinirsel (nörolojik) olgunluğun bu yaşta tamamlanmasıdır. Bu yaştan sonra uykuda idrar kaçırmaya enürezis nokturna denir.
#Çocuklarda Alt IslatmaPandeminin olumsuz etkilediği sektörlerin başında turizm geliyor. Sektördeki ekonomik veriler şu anda tepetaklak olsa da seyahat etme arzusu ortadan kalkmayacak. The New York Times, seyahat dünyasının nasıl değişebileceğini anlamak için uzmanlarla görüştü. Seyahatin geleceğiyle ilgili dikkat çekici öngörüler ve değişimler var: Temassız oteller, gezmeyen, demirlemiş cruise’lar geliyor...
#SeyahatKlozet, sıklıkla kullanılan kelimeler arasındadır. Özellikle kullanım anlamı bakımından önem taşıyan kelimelerden biridir. Bu yüzden klozet kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için klozet ne demektir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Klozet ModelleriİZMİR Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’nden Prof. Dr. Rezzan Günaydın, Dünya Osteoporoz Günü’nü hatırlatıp, D vitamini eksikliğinin osteoporoz riskini artırdığını söyleyerek hastalıktan korunma ve tedavisi hakkında önemli bilgiler paylaştı.
#Prof. Dr. Rezzan GünaydınTuvalet eğitimine başlamanın en doğru zamanının 2 yaş olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ruhan Özer, “İki yaşından önce çocuk isteksiz ise bu eğitim için zorlanmamalıdır. Her şeye rağmen anne ve babanın çocuklara karşı yapıcı bir dille konuşmaları gerekir. Kıyaslama yaparak bu eğitimi vermek çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini etkiler” dedi.
#ÇOCUKCorona virüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken, güvenli tatile ilişkin sorular da akıllarda dolaşmaya başladı. Yaz tatilleri için yapılan planlamalarda tatil rehavetine kapılıp önlemlere dikkat edilmezse endişe verici tablolarla karşılaşılabileceğinin altını çizen Uzm. Dr. M. Kadir Göktürk, önlemlerin kesinlikle esnetilmemesini söyleyerek güvenli yaz tatili için önemli ipuçları paylaşıyor.
#KoronavirüsTüm dünyanın korona salgınıyla uğraştığı bu yıl, oteller tatilciler için ne gibi önlemler alıyor? Oda-ev kiralamak istemeyenlere tekne, karavan ya da kamp tatili iyi bir seçenek olur mu? Deniz suyundan virüs kapar mıyız? Havlumuzu şezlonga serebilir miyiz? Alanında uzman 18 isme 'gönül rahatlığıyla tatil yapma'nın şifrelerini sorduk.
#GazetehaberleriMEB, virüs tehditlerine karşı okullardaki hijyen çalışmalarının daha etkin ve kapsamlı bir program çerçevesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesini kararlaştırdı. Bu kapsamda yapılacak işlemlerde, meslek liselerinde üretilen hipoklorit esaslı yüzey dezenfektanları kullanılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ta yapılacak işlemlerle ilgili bilgileri sosyal medyadan duyurdu.
#Milli Eğitim Bakanlığı