Türkiye’nin 10 farklı ilindeki 85 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde eğitim gören 7 bin 782 kız öğrenci, kodlama, yazılım ve tasarım eğitimleri aldı. Öğrenciler, bu eğitimlerle geleceğin yazılımcısı, mühendisi ve bilim insanı olmak için önemli bir adım attı.
#Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel MüdürlüğüTürkiye’nin ilk yerli mobil teknoloji fabrikasının kurucusu Sezen Sungur Saral, Samsun’daki fabrikasında yarısından fazlası kadın 450 kişiye istihdam sağlıyor. Yaş ortalaması 26 olan şirketinde yöneticileri de kadınlardan seçen Saral, gelirinin önemli bir bölümünü “Kızlar Kodlar” projesi için harcıyor.
#KAGİDERMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, kız çocuklarının geleceğin mesleklerinde söz sahibi haline gelmesi amacıyla yürütülen ‘Kızlar Kodlar’ projesinin kapsamının genişletileceğini açıkladı. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Şener, “Bir toplumda kız çocukları daha nitelikli hale gelirse her şey değişir” dedi.
#Kızlar KodlarMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından “Kızlar Kodlar Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında mesleki ve teknik eğitim Anadolu liselerinde okuyan kız öğrencilere geleceğin mühendisleri ve bilim insanları olmaları için eğitim desteği verilecek.
#MEBKitapları ve eserlerinden uyarlanan diziler onu Türkiye’nin en çok konuşulan psikiyatrı yaptı. Gülseren Budayıcıoğlu’yla yeni kitabı ‘Kırmızı Pelerin’ vesilesiyle bir araya geldik: “Bu kitabı taciz ve tecavüze uğrayanlara adadım. Hep ‘Korkmayın’ yazdım, onları cesaretlendirmeye çalıştım.”
#Gülseren BudayıcıoğluYıllar boyunca, bulunduğum ortamların genelde en küçüğü olduğum için hep “Sen nereden hatırlayacaksın?”, “Senin neslin yetişiyor mu?” sorularına maruz kaldım. Artık otuz yaşında olduğuma göre, doyasıya ahkam kesebilirim diye düşünüyorum ve bu hafta size biraz yaşlı anıları anlatmaya karar verdim.
#ÇaldırmaVirüs yazarı ya da hacker denilince genellikle, baştan aşağı siyah giyinen, burnuna gümüş halka takan, "zeka küpü" kişiler akla gelir. Virüs yazarları üzerine araştırma yapan Sarah Gordon'a göre, bu imaj gerçeği pek yansıtmıyor. Anti-virüs şirketi Symantec'te uzman olan Sarah Gordon, yıllardır virüs yazarlarının psikolojik profili üzerinde çalışıyor ve yaygın kanaatin aksine virüs yazarlarının yalnızlığı seven, "underground" yaşayan ve çok zeki insanlar olmadığını söylüyor.