Kabak, patlıcan, biber... Yazın lezzetli kızartmalar soframızdan eksik olmuyor. Peki, enginar kalbini veya zeytini kızartmayı hiç denediniz mi? İsterseniz eşlikçi, isterseniz ana yemek olarak... Şef Emre Şen’den alışılmışın dışında, farklı kızartma tarifleri aldık.
#Yemek Tarifi‘Pişir Pişirebildiğin Kadar’ Gökçen Adar’ın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı. Adar, çorbalardan dolmalara, kızartmalardan tatlılara 8 pişirme usulünde ve 42 başlık altında 278 tarifi derlemiş. Aralarında günümüzde unutulmaya yüz tutmuş ‘şilofta’ tatlısı da var, yokluktan doğmuş elmalı baklava da...
#Gökçen AdarYaz aylarını en iyi sembolize edebilecek yiyeceklerin başında kızartmalar gelir. Patlıcan, biber, kabak, patates hepsi bir kasede toplanır. Üzerine isteyen domates sosu ekler, isteyen sarımsaklı yoğurt. Sadece evi doldurmakla kalmayıp sokaklara taşan kokusu bile yeter iştahları açmaya. Sizin için nefis yazlık kızartma tarifleri derledik, mutlaka deneyin…
#Kızartma TarifleriYaz aylarını en iyi sembolize edebilecek yiyeceklerin başında kızartmalar gelir. Patlıcan, biber, kabak, patates hepsi bir kasede toplanır. Üzerine isteyen domates sosu ekler, isteyen sarımsaklı yoğurt. Sadece evi doldurmakla kalmayıp sokaklara taşan kokusu bile yeter iştahları açmaya. Sizin için nefis yazlık kızartma tarifleri derledik, mutlaka deneyin…
#Kızartma TarifleriYaz kış sofraların vazgeçilmezi olan kızartma yemeklerini yapmak oldukça kolay! Mevsime göre değişen sebzelerle, birbirinden ilginç kızartma tarifleri birçok kişinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. İşte bazı kızartma tarifleri...
#Kızartma TarifleriSu altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle balıkların avlanma şekilleri ve tüketim yöntemleri çok merak ediliyor. Panga Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Asya Kedi balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Uskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Doğada bulunan pek çok canlı birbiri ile aynı özelliklere sahip olmaktadır. Aynı özelliklere sahip olan canlılar da çoğu zaman aynı isimleri taşımaktadır. Bunlardan birisi de yılan balığıdır. Balık çeşidi olan yılan balığı isminden dolayı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki yılan balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Yılan balığı faydaları ve özelliklerini sizlere detaylıca derledik.
Dünya çapındaki tüm deniz ve okyanuslarda birçok deniz hayvanı bulunmaktadır. Bu deniz hayvanlarından bazısı yenirken bazısı da tüketilmeye uygun canlılar değillerdir. Deniz ürünlerinden en fazla tercih edileni ise balık çeşitleridir. Denizlerde yaşayan pek çok tür balık vardır. Peki hani balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Hani balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Ülkemiz gastronomi açısından birbirinden lezzetli yemekleri ile büyük bir ilgi görüyor. Yöresel lezzetler arasında köfte türleri apayrı bir yere haizdir. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz köfteler yanlarında salatalar ve patates kızartması gibi beğenilen yemekler eşliğinde sunulurken bazı köfte türleri ise yanlarına hiçbir ek ürün ilavesi olmadan tek başına da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doyurucu bir yemek olan içli köfte bunların başında geliyor. Özellikle kızartma ve kıymalı tatları sevenlere hitap eden içli köfteye dair içli köfte nasıl kızartılır? İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İçli KöfteSevilen tavuk kanadı Louisiana chicken tarifi akşam yemeği arayışında olanlar tarafından aranan lezzetler arasında yer aldı. Masterchef Louisiana chicken tarifi izleyicilerin merak ettiği tavuk kanadı çeşitlerinden biri oldu. Adını ünlü bir fast food zinciri olan 'Louisiana Famous Fried Chicken'dan alan tarif evde de özel soslarla gerçeğine en yakın şekilde hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay Louisiana chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte gerçeğine en yakın Louisiana chicken tarifi ve yapılışı...
#Louisiana ChickenTaş fırında pişen gevrek lahmacunu ve içliköftesiyle son dönemde büyük bir popülerlik de yakalayan Mahir Lokantası tam 10 yılı geride bıraktı. Güneydoğu Anadolu mutfağını hakkıyla temsil eden, eski usul esnaflığı yaşatan lokantanın kapısında bazı günler sıra oluyor. Kurucusu Mahir Nazlıcan’la yemeklerinin sırrını konuştuk.
#Mahir LokantasıAirfryer tarifleri pratiklik arayanlar için zamandan tasarruf etmenin en iyi yolu. Kokusundan şikayet edenlere, kızartma tadında bir airfryer karnabahar tarifi hazırladık. Peki, airfryer'da karnabahar nasıl yapılır, kaç dakika?
#Airfryer KarnabaharYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılAirfryer fritöz, yemek pişirmek için sıcak hava sirkülasyonu kullanan bir küçük ev aletidir. Airfryerlar pişirmek için yiyeceğin etrafında sıcak hava dolaştırarak çalışır. Hava fritözü ile diğer fritözler arasındaki temel fark, hava fritözünün yiyecekleri pişirmek için çok az miktarda yağ kullanmasıdır. Hatta bazen hiç yağ kullanmaması bu mutfak aletlerini daha sağlıklı bir alternatif haline getiren bir özelliktir. Bu sebeple birçok kişi tarafından da sıklıkla tercih edilen bir küçük ev aletidir.
#Sponsorlu İçerikAnnem öğretmen olmasına rağmen bana ve kardeşlerime yemek hazırlamak için hep vakit yaratırdı. En önem verdiği konuysa geleneksel yemekleri bize öğretmekti. Eğer bana o günlerden, unutamadığım bir tatlı sorarsanız vereceğim isim değişmez: Graffe…İtalya’da özellikle gece yenen bu tatlı nasıl yapılıyor, anlatacağım.
#GraffeDiyet yapanların ya da yediklerine dikkat eden kişilerin yemeklerinde lezzetten ödün vermek zorunda kaldıklarına inanılır. Oysaki doğru pişirme teknikleriyle leziz, besleyici ve üstelik az yağlı yemekler yapmak pekâlâ mümkün olabilir. Nasıl mı? Son zamanların gözdesi ürünü Airfryer'ı ve sağladığı kolaylıkları gelin hep birlikte inceleyelim…
#Sponsorlu İçerikMasterChef'te Danilo Zanna'nın annesi Emilia Zanna tarifi ile İtalyan tatlısı 'graffe napoletane' merak konusu oldu. Donut'a benzerliğiyle dikkat çeken İtalyan çöreği graffe tarifi ve malzemeleri izleyici tarafından araştırılan lezzetler arasında yerini aldı. Peki, graffe nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, İtalyan tatlısı graffe tarifi ve malzemeleri...
#Graffe NapoletaneGelinim Mutfakta piliç budu köfte tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Kıyma ile hazırlamaya alışık olduğumuz köftenin bu kez piliç versiyonunu denemeye hazırsanız, işte Gelinim Mutfakta piliç budu köfte tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Piliç Budu KöfteBalıkların birbirinden önemli faydaları bulunmaktadır. Besin değeri yüksek olan balıklar arasında palamut balığı da bulunmaktadır. Palamut balığının pişirme yöntemleri ise oldukça merak ediliyor. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut balığı nasıl temizlenir ve avlanır detayları ile derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle de tun balığı en sevilen balık çeşitlerinden bir tanesidir. Tuna Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Uzunkanat orkinos faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Kılıç balığı; balık restoranlarının vazgeçilmez deniz ürünleri arasında yer almaktadır. Kılıç balığı; severek tüketilen balıkların içerisinde bulunmaktadır. Kılçıksız olan bu balık, çocuklar açısından da rahat rahat tüketilmekte olup, oldukça yararlı bir balık türüdür. Üst çene bölümünün kılıca benzemesinden ötürü bu adı alan kılıç balığı, denizdeki canlılar arasında en hızlı balıklardan birisi olarak nitelendirilmektedir. Peki kılıç balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kılıç balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Renkli görüntüsüyle sofralarımızı süsleyen, birbirinden nefis yemekler hazırlayabildiğimiz kabak çiçeğini siz nasıl pişiriyorsunuz? Ben en çok cıvık bir hamura bulayıp kızarttığımız halini seviyorum. Bu yazıda hem ailemin özel tarifini vereceğim hem de en iyi şekilde pişirmeniz için püf noktalarını paylaşacağım. Ama kabak çiçeği deyip kabaktan bahsetmemek olmaz! İtalya’da paneleyip kızartırız. Yaz gelse de hepsinden bol bol yesem!
#KabakDünyada eti çok lezzetli olan ve yenebilen birbirinden çeşitli balık türleri vardır. Bir balığın pişirme püf noktası için ilgili balığı iyi tanımanız gerekmektedir. Bu şekilde üst seviyede bir lezzet ve fayda sağlayabilirsiniz. Bu bakımdan yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla detaylı olacak şekilde gümüş balığı nedir, halk arasında başka ismi var mıdır, eti yenir mi, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararları var mıdır, besin değeri nedir detayları ile derledik.
Denizlerin altında geniş bir dünya uzanmaktadır. Denizlerde hüküm süren balıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle sarpa balığının çeşitleri ve yapısı da çok dikkat çeker. Sarpa balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Sarpa Balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.