Kokusu bile iştah açmaya yetecek çıtır çıtır yazlık kızartma tarifleri
Yaz aylarını en iyi sembolize edebilecek yiyeceklerin başında kızartmalar gelir. Patlıcan, biber, kabak, patates hepsi bir kasede toplanır. Üzerine isteyen domates sosu ekler, isteyen sarımsaklı yoğurt. Sadece evi doldurmakla kalmayıp sokaklara taşan kokusu bile yeter iştahları açmaya. Sizin için nefis yazlık kızartma tarifleri derledik, mutlaka deneyin…
Şakşuka tarifi
Şarkılara bile konu olmuş şakşukayı sevmeyen yoktur. Patlıcan, biber ve patatesin domates sosuyla benzersiz bir birleşimi olan şakşuka yapılışının kolaylığına kıyasla orantısız bir lezzet kaynağıdır. Sizin de çok zorlanmadan yapabileceğiniz şakşuka tarifi sofranızı şenlendirmeyi bekliyor…
Yoğurtlu biber kızartması tarifi
Strese ve yorgunluğa iyi gelen yoğurt ile lezzetlendirilen bu kızartma tarifini çok seveceksiniz. Üstelik yapılışı da çok kolay. Tek ihtiyacınız biraz biber, biraz da sıvı yağ. Biz tarifimizi yoğurtla birleştirdik ama domates sosunun da bu kızartmaya çok yakıştığını söylemeden geçmek olmaz.
Çıtır kabak kızartması tarifi
Yaz aylarının en sevilen kokularındandır akşam üstleri mutfaklardan gelen mis gibi kızartma kokuları. Patlıcan biber de çok güzeldir ama çıtır çıtır kabak kızartmasının tadı da başka hiçbir şeyde bulunmaz. Siz de aynı fikirdeyseniz kabak kızartması tarifimizi mutlaka denemelisiniz.
Bamya kızartması tarifi
Bamya mutfağımızda genellikle sulu yemek olarak yenen bir sebze; tabii bir de Konya'nın meşhur bamya çorbası var. Peki bamyayı kızartıp çıtır çıtır cips gibi yiyebileceğinizi söylesek ne düşünürsünüz? İşte ABD'nin güney eyaletlerinden sofranıza misafir olacak kolay ve farklı bir tarif.
Kabak çiçeği kızartması tarifi
Kabak çiçeği dolması tadan herkesin bayıldığı bir Ege lezzeti. Ancak bu narin ve leziz malzemeyle yapabilecekleriniz bununla sınırlı değil. Örneğin kabak çiçeklerini un ve yumurtaya bulayıp kızartarak, cips tadında çıtır çıtır bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Denediğinize pişman olmayacaksınız.
Soslu sebze kızartması tarifi
Değişik ve lezzetli bu yemeği siz de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Birçok sebzenin bir araya gelmesiyle oluşan soslu sebze kızartmasının püf noktası sebzeleri pişirmeden önce sütte bekletip una bulamak. Çıtır çıtır olan soslu sebze kızartması, sebze sevmeyenler için bile müthiş bir lezzet. Şimdiden afiyet olsun!
Altın sarısı patates tarifi
Patates kızartmak çok kolay görünmekle birlikte bazı püf noktalarına dikkat etmeyi gerektirir. Örneğin yağın sıcaklığı, patateslerin boyutları ve pişirme süresi çok önemlidir. Altın rengi patatesler elde edeceğiniz bu tarifin püf noktası ise patatesleri iki kez kızartmak. İşte tarifi...
Patlıcan kızartması tarifi
Yazın bazen sokakta dolaşırken önünden geçtiğiniz evlerden birinin mutfağından nefis bir koku gelir ve aklınızı başından alır. Evet doğru tahmin ettiniz, patlıcan kızartmasından bahsediyoruz. İster domates sosuyla ister yoğurtla yiyebileceğiniz bu pratik yemeği patlıcan mevsimi bitmeden mutlaka sofranıza misafir edin.
Kurutulmuş biber kızartması tarifi
Edirne'nin tava ciğeri dillere destandır. Bu ciğere lezzetini veren pişirme tekniği kadar yanında servis edilen kızarmış kırmızı biberdir. Peki bu kızartmayı evinizde yapmaya ne dersiniz? Sadece iki malzemeyle enfes bir yemek elde edebilirsiniz. Özellikle acı sevenlere çok uygun bir tarif...