GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF LOUISIANA CHICKEN TARİFİ || Evde kolay Louisiana chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF LOUISIANA CHICKEN TARİFİ || Evde kolay Louisiana chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MASTERCHEF LOUISIANA CHICKEN TARİFİ || Evde kolay Louisiana chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Sevilen tavuk kanadı Louisiana chicken tarifi akşam yemeği arayışında olanlar tarafından aranan lezzetler arasında yer aldı. Masterchef Louisiana chicken tarifi izleyicilerin merak ettiği tavuk kanadı çeşitlerinden biri oldu. Adını ünlü bir fast food zinciri olan 'Louisiana Famous Fried Chicken'dan alan tarif evde de özel soslarla gerçeğine en yakın şekilde hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay Louisiana chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte gerçeğine en yakın Louisiana chicken tarifi ve yapılışı...

Tavuk kanadı tarifleri arasında öne geçmeyi hak eden Louisiana chicken Masterchef ile birlikte gündemde yerini aldı. Hafif çıtır lezzetiyle sofralarınıza konuk olmaya hazırlanan Louisiana chicken tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...

LOUISIANA CHICKEN MALZEMELERİ

1 kg tavuk kanadı

1 fincan yağlı süt

Yarım su bardağı bardak un

Çeyrek bardak mısır unu

Yarım çay kaşığı tuz

Bir çay kaşığı tuzu

Yarım çay kaşığı toz biber

Yarım çay kaşığı acı kırmızı biber

Kızartmak için;

Sıvıyağ

Sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağı

Çeyrek su bardağı tavuk suyu

1 ince doğranmış soğan

1 adet yeşil biber, ince doğranmış

1 adet kırmızı biber, ince doğranmış

2 yemek kaşığı un

Bir tutam kırmızı biber

Bir tutam tuz

LOUISIANA CHICKEN NASIL YAPILIR?

Orta ateşte tereyağını eritin. Soğanı, kırmızı biberi ve yeşil biberi ekleyip karıştırın. Biberleri ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

Un ve kırmızı biberi karıştırın. Sık sık karıştırarak 2 dakika pişirin. Tavuk suyunu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Sosu kaynamaya bırakın; ısıyı en aza indirin ve koyulaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Tuz ekleyip ocaktan alın.

Tavuğu büyük bir cam kaseye veya tabağa yerleştirin; üzerine sütü dökün. Örtün ve 30 dakika buzdolabında saklayın.

Derin bir kapta un, mısır unu, tuz, kereviz tuzu, biber, kırmızı biber ve kırmızı biberi birlikte çırpın. Tavuk parçalarını teker teker una bulayın, her tarafını iyice kaplayacak şekilde çevirin. Tavuğu bir rafa koyun ve 30 dakika bekletin.

Kızartma tavasında yağı kızdırın ve tavuğu deri tarafı aşağı gelecek şekilde yağa dikkatlice yerleştirin. Isıyı orta dereceye düşürün ve tavuğu güzelce kızarana kadar 15 dakika pişirin. Tavuğu çevirin ve 10 dakika daha pişirin. Tavuğu çıkarın ve kağıt havlu serili bir servis tabağına alın. Kalan tavuğu da aynı şekilde pişirin. Servis yapmadan önce sosu tekrar ısıtın ve tavuğın yanında servis edin. Afiyet olsun...

 

False