Sebzenin en güzel hali kızartma! Meraklısı için dört mevsimden 10 tarif
Yaz kış sofraların vazgeçilmezi olan kızartma yemeklerini yapmak oldukça kolay! Mevsime göre değişen sebzelerle, birbirinden ilginç kızartma tarifleri birçok kişinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. İşte bazı kızartma tarifleri...
Hamburgercilerde yemek yerken, yemeğinizin yanında gelen cheddar peynirli kızarmış patateslere bayılıyorsunuz değil mi? Ve bu patatesleri evde de yapıp yiyebilmek istiyorsunuz? O halde bu tarif sizin için geliyor. Çok beğeneceğinizi garanti edebiliriz...
Yazın bazen sokakta dolaşırken önünden geçtiğiniz evlerden birinin mutfağından nefis bir koku gelir ve aklınızı başından alır. Evet doğru tahmin ettiniz, patlıcan kızartmasından bahsediyoruz. İster domates sosuyla ister yoğurtla yiyebileceğiniz bu pratik yemeği patlıcan mevsimi bitmeden mutlaka sofranıza misafir edin.
Edirne'nin tava ciğeri dillere destandır. Bu ciğere lezzetini veren pişirme tekniği kadar yanında servis edilen kızarmış kırmızı biberdir. Peki bu kızartmayı evinizde yapmaya ne dersiniz? Sadece iki malzemeyle enfes bir yemek elde edebilirsiniz. Özellikle acı sevenlere çok uygun bir tarif...
Soğan mutfağımızdaki yeri tartışılmaz bir malzeme. Neredeyse her yemeğe ekleniyor ve enfes bir tat katıyor. Son yıllarda hayatımıza bir de kızarmış soğan halkası gerçeği girdi. Bu nefis atıştırmalığı evde kolayca yapabilmeniz için bir tarif hazırladık. Servis ederken üzerine kaşar peyniri de rendelerseniz sonuç daha da nefis oluyor.
Kızartma denince akla genelde yaz sebzeleri ve yaz sofraları geliyor ancak kışın da örneğin karnabaharla enfes bir kızartma yapabilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebileceğiniz bu yemek çok pratik bir öğün olarak vazgeçilmezleriniz arasına girecek.
Kabak çiçeği dolması tadan herkesin bayıldığı bir Ege lezzeti. Ancak bu narin ve leziz malzemeyle yapabilecekleriniz bununla sınırlı değil. Örneğin kabak çiçeklerini un ve yumurtaya bulayıp kızartarak, cips tadında çıtır çıtır bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Denediğinize pişman olmayacaksınız.
Patates kızartmak çok kolay görünmekle birlikte bazı püf noktalarına dikkat etmeyi gerektirir. Örneğin yağın sıcaklığı, patateslerin boyutları ve pişirme süresi çok önemlidir. Altın rengi patatesler elde edeceğiniz bu tarifin püf noktası ise patatesleri iki kez kızartmak. İşte tarifi...
Kanada'nın en ünlü sokak lezzetlerinden biridir poutine. Genellikle kızarmış patatesin üzerine koyulaştırılmış et suyu ve peynir eklenmesiyle yapılır ama bazen kavrulmuş kıymayla da yenebilir. Bu tarifimizde poutine'ı Türk damak zevkine uyarladık ve sarımsaklı yoğurtla birleştirdik, ortaya enfes bir lezzet çıktı.