Yazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavYılbaşı hindi dolması yılbaşı akşamlarının klasikleşen yemeklerinden biridir. Ancak yılbaşı hindisi lokum gibi olması için bazı püf noktaların uygulanması gerekmektedir. Peki, lokum gibi yılbaşı hindisi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kestaneli pilav ile nar gibi kızarmış yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları...
#Yılbaşı Hindisi TarifiYemekleri her ortamda övgü toplayan, her yaptığı çok lezzetli olan marifetli kişiler vardır. Bazıları o lezzet sırları elden ele paylaşıldıkça keyif alır, bazıları ise tariflerini sır gibi özenle saklar, ailesi dışında kimseye tarif vermez. Hatta tariflerini kendi aile üyeleri ile bile paylaşmayanlar vardır. Bir Sorudan Fazlası serimizde “Bu özel tarifler paylaşılmalı mı, paylaşılmamalı mı?” diye sorduk.
#Yemek TarifleriGeçen hafta “Geleneksel reçeteleri korumak hepimizin görevi” demiş, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerin mutfağından tarifler vermiştim. Bu hafta yine afet bölgesinden, yaklaşan ramazan sofralarına da yakışacak, birbirinden nefis 4 tarifim var...
#Muhammara21 Mart gündönümüyle resmi olarak bahar başladı yarım küremizde... Her ne kadar karla tam olarak vedalaşmamış bölgelerimiz olsa da mutfağa taze bakla, enginar, kuşkonmaz girdiyse cemreler düşmüşçesine bir bahar havası yaşanır mutfağımda... Baharın tazeliğini tabaklarımıza taşıyacak pratik önerilerim var.
#EnginarYüzlerce özgün yemeğin ana malzemesi bulgur, Türk mutfağının en temel besinlerinden... Örneğin Kastamonu’da kokusu baş döndüren bahar otlarıyla ‘eğşili pilav’ yapılır, Mardin’de bol kişnişle çiğköftesi yoğrulur. Bulguru simit kebabı gibi tariflerin yanı sıra boza ve helvada kullanmak da mümkün. Maharet, farklı türlerini iyi tanımakta...
#Türk MutfağıNasi goreng uzun zamandır Endonezya'nın ulusal bir yemeği olarak kabul ediliyor. ] 2018'de Endonezya hükümeti tarafından ülkenin altı ulusal yemeğinden biri olan nasi goreng, sunumunda yumurta ve sate sos kullanılıyor. Peki, nasi goreng nasıl yapılır?
#Nasi Goreng NedirRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 21 Nisan Çarşamba günü 'Lezizz' iftar menüsü...
#RamazanYılbaşı sofralarının yıldızı bu yıl da her zaman olduğu gibi nar gibi kızarmış, çıtır çıtır yılbaşı hindisi olacak. Yılbaşı yemeği için içi de dışı da güzelce pişmiş, lezzetli bir hindi hazırlamak ve sevdiklerinizin övgülerini toplamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. İşte çabalarınızı boşa çıkarmayacak, sizi misafirlerinizin önünde mahcup etmeyecek yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları…
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirYılbaşına 10 gün kala, yılbaşı sofrası hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor. Özellikle yılbaşı hindisi pişirmek isteyenler kolay ve lezzetli bir yılbaşı hindisi tarifi arıyor. Ancak elbette hindi tek başına olmaz. Yılbaşı hindisinin en güzel eşlikçisi kestaneli iç pilavdır. Zaman zaman hindinin içine doldurularak da pişirilen kestaneli iç pilav nasıl yapılır biliyor musunuz? Eğer yılbaşı hindisinin yanına nefis bir eşlikçi arıyorsanız, nefis kestaneli iç pilav tarifi sizin için hemen aşağıda…
#Yılbaşı HindisiYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiAsıl adı İbrahim ama biz onu İdo olarak tanıyoruz. İbrahim Tatlıses’in Derya Tuna’dan olan oğlu İdo, son dönemin en çok konuşulan isimlerinden. Okuduğu okuldan giydiği ayakkabıya kadar her şeyi haber oluyor. “Tatlıses soyadını sırtımda taşıyorum” diyen İdo’ya pek çok kişinin sormak istediklerini sorduk...
Celal Şengör, anne ve babası değil ama köşklerinin aşçısı ve babannesi sayesinde çok lezzetli yemekler yiyerek büyümüş. Bir kere mutfağa girip bir börek yapmış; sonra da vazgeçmiş. Yemek yapmayı vakit kaybı olarak görüyor. Canının istediğini, istediği saatte, istediği miktarda yiyerek diyetisyenlere kafa tutuyor