2000’lerin meşhur gizem filmlerine imza atmış M. Night Shyamalan’ın son filmi “Zamanda Tutsak”, Gael García Bernal ve Vicky Krieps’li kadrosuyla yönetmenin sadık izleyicilerini bekliyor. İlkini sevenler için “Crood’lar 2: Yeni Bir Çağ”, komedi arayanlara Jodie Comer ile Ryan Reynols’ı buluşturan “Gerçek Kahraman” ve Venedik’ten ödüllü “Derisini Satan Adam”, sinemalarda haftanın diğer seçenekleri. David Ouimet’in yazıp çizdiği, çocuklar kadar yetişkinlere de yürekten seslenen “Gümbür Gümbür”, haftanın kitap seçimi.
#ANKARA2000’lerin meşhur gizem filmlerine imza atmış M. Night Shyamalan’ın son filmi “Zamanda Tutsak”, Gael García Bernal ve Vicky Krieps’li kadrosuyla yönetmenin sadık izleyicilerini bekliyor. İlkini sevenler için “Crood’lar 2: Yeni Bir Çağ”, komedi arayanlara Jodie Comer ile Ryan Reynols’ı buluşturan “Gerçek Kahraman” ve Venedik’ten ödüllü “Derisini Satan Adam”, sinemalarda haftanın diğer seçenekleri. David Ouimet’in yazıp çizdiği, çocuklar kadar yetişkinlere de yürekten seslenen “Gümbür Gümbür”, haftanın kitap seçimi.
#ANKARADünya üzerinde milyonlarca insan İngilizce bilmektedir. Hatta dünya üzerinde ortak dil olarak kabul edilmiştir. Kültürleri daha iyi tanımak, daha iyi iş fırsatları, dünyanın her yerinde yeni arkadaşla tanışmak için İngilizce önemlidir. Unutulmamalıdır ki öğrenilen fazladan bir dil size yeni bir dünyanın kapısını açar. İşte, tüm detaylar.
#İngilizce Kelimeler Kolay Nasıl Ezberlenir?Çocuğunuz matematikte iyi olmadığına mı inanıyor? Kimse matematikte iyi ya da kötü olarak doğmaz. Çocuğunuzun matematiği ve sayıları sevmesine nasıl yardımcı olabilirsiniz. Çocukların matematiği ve sayıları sevmesinin mümkün olduğunu söyleyen Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, 10 farklı öneride bulundu.
#ÇocukÇocuğun gelişim sürecinde kitapların önemli katkısı olduğunu belirten uzmanlar, çocuğun yaş dönemine uygun kitap seçilmesi gerektiğini vurguluyor. Zengin uyaranların ve elverişli şartların çocuğun potansiyelini ortaya çıkarmasında ve tüm gelişim alanlarının desteklenmesinde önemli olduğunu hatırlatan uzmanlar, çocukla kitap arasındaki bağın 1 yaş civarında kurulmasını öneriyor. Hikâye ve masalların tedavi edici, iyileştirici, terapötik bir yönü olduğunun da bilindiğini belirten uzmanlar, “Beyin için hikâyeler/masallar, yaşamsal tehditlere karşı savunma tepkileri hazırlar; bilişsel esneklik kazandırır” diyor.
#ÇocukEbeveynlerin kitap seçiminde çocuklarının fikirlerini sormaları ve kitaplıklarına onların istediği kitapları koymaları büyük önem taşıyor. Renkli ve görselliği ön planda olan kitapların öğrenmeyi ve kitap alışkanlığını artırdığına dikkat çeken uzmanlar, istemediği bir kitabın zorla okutulmasının da çocuğu okumaktan soğutabileceğini ifade ediyor. Uzmanlar, 6-7 aydan itibaren çocukla doğumdan itibaren kurulan iletişimin artırılmasını ve 3 yaşından itibaren çocuklara hikaye anlatmaya başlanmasını tavsiye ediyor.
#ÇocukÇocukların 1 yaşından itibaren kitaplarla buluşturulması gerektiğini, 2-3 yaşındaki çocukların ise kendilerine kitap okunmasından mutlu olduklarını söyleyen Öğr. Gör. Gül Koçyiğit, ebeveynlere çocuk kitabı seçiminde dikkat etmeleri gereken kriterleri sıralayarak "Her yaş aralığı çocuk için seçilen kitap farklı olmalıdır" dedi.
#ÇocukKil tabletler zamanından, elektronik kitaba kadar insanoğluna can suyu oldu kitap. Hâlâ da oluyor. Üstelik bu vefalı dosta ulaşmak zor değil. Ancak günümüz gençleri ve çocukları tehlikeli sularda ‘dijital ortamlarda’ su yüzünde durabilmeyi bile öğrenmeden sörf yapmaya kalkışıyorlar. Bu çocuklar, çift diplomalı yüksek lisanslı bile olsalar eğitim yoksunu olarak tek kanatlı kuş gibidirler. Diplomayla edindiği tek kanatla uçamaz.
#KitapAKILLI telefonlar, bilgisayar ve tabletler nedeniyle çocukların sanal dünyada geçirdikleri sürenin her geçen gün biraz daha artması, kitap okuma alışkanlığı kazanılmasının önünde en büyük engel haline geldi. Kent Sağlık Grubu, anne babaların "Çocuğum hiç kitap okumuyor", "Çocuğuma nasıl kitap okumayı sevdirebilirim" yakınma ve sorularına yanıt bulacakları bir seminer düzenliyor.
#ÇOCUKÇocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırdınız mı? Çocukların kişisel gelişimleri ve bilişssel becerilerinin gelişimi için mutlaka kitap okumaları gerekiyor. Kitap okumak; çocukların hayal dünyalarını, dil becerilerini, kelime hazinelerini ve yaratıcılıklarını muazzam ölçüde geliştiriyor. Peki çocuğa uygun kitap seçimi nasıl olmalıdır? Çocuğunuz hangi tarz kitaplara ilgi gösteriyor? Çocuklarınızın hangi tür kitaplar okuduğu ruhsal durumunu anlatır mı?
#Çocuk Kitapları