Daha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiDepremin vurduğu illerdeki acil ihtiyaç listesi günaşırı güncelleniyor. Buna göre kadın pedi, yetişkin ve çocuk bezleri ihtiyaç listesinin ilk sırasında yer aldı. AFAD gıda yardımlarının hız kesmeden devam etmesi gerektiğini duyurdu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu eski Başkanı Prof. İrfan Şencan ise hijyenin önemine dikkat çekerek “Bölgeye hızla çamaşırhaneler kurulmalı” dedi.
#AFADDepremin ardından başlatılan gönüllü seferberliğine halk eğitim merkezleri de dahil oldu. Ülkenin dört bir yanında halk eğitim merkezlerindeki usta öğreticiler, öğrenciler ve veliler depremzedeler için üretime geçti. Neredeyse yardım üssüne dönen halk eğitim merkezlerinde dikim seferberliği başladı.
#Halk Eğitim MerkezleriBir seferberlik ruhuyla tüm Türkiye deprem bölgesine yardım etmek için günlerdir çalışıyor. Başta AFAD olmak üzere kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları bölgeye koordineli şekilde yardım ulaştırmak için işbirliği içinde. Biz de müdahale ve iyileştirme çalışmalarına destek vermek için ayni ve nakdi bağış yapabileceğimiz kurumları, yardım gönderirken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladık.
#DEPREMGiderek öne çıkan Tokat mutfağında beni şaşırtan, Zile’nin meşhur; 600 yıllık bağlarındaki üzümlerinden üretilen lezzetler oldu. Bu üzümlerden elde edilen şırayla; pekmez, köme (cevizli sucuk) ve tarhana yapılıyor. Yöresel pekmez yapımı bu ülkenin en öne çıkarılması gereken pişirme tekniklerinden biri aslında...
#TokatŞef Ali Geyik yeni çıkardığı ‘Geçmişe Övgü’ kitabında okurlarını kadim Mezopotamya’nın kuzeyinde bir lezzet turuna davet ediyor. Bu hafta biz de kitapla birlikte yola düşelim ve keledoştan zuzağa bölge sofralarını şenlendiren üstelik ta Evliya Çelebi’nin ‘Seyahatname’sinde bile geçip, günümüzde hâlâ pişirilip yenen yemekleri tanıyalım.
#HürriyetNişantaşı, İstanbul’un en hareketli noktalarından biri. Gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı… Işıltılı caddeleri, rengârenk vitrinleriyle tam bir metropol semti. Üstelik her köşesinde farklı bir lezzet durağı var. Lahmacunun da, böreğin de, kruvasanın da en iyisi burada. Bilenlere sorduk, bir semt rehberi hazırladık.
#NişantaşıMenemen hepimizin çok sevdiği bir lezzet. Fakat sadece kahvaltıların değil günün her öğününün lezzet dolu kurtarıcısı olan menemen konusunda “İyisi nasıl olur?” sorusuna cevap vermek çok zor. Çünkü herkesin sevdiği menemenin tarifi ve malzemesi farklı. Kimi soğanlı kimi sarımsaklı menemen seviyor, kimi sulu kalmasını kimi iyice pişmesini istiyor. Bununla birlikte yine de lezzetli bir menemen yapmak isterseniz size bazı tavsiyeler sunabiliriz. İşte menemen yapımının incelikleri…
#Menemen Nasıl YapılırDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriEn önemli şehirlerini gezerek, tarihe tanıklık edip, yöresel lezzetleri tadarak, tüm dinlerin bir arada nasıl huzurlu bir şekilde yaşadığına şahit olduğum Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lezzetlerinden bahsetmek istiyorum sizlere bugün.
#Derya KorkmazSahurda ve iftarda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, uzun saatler süren oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ramazan ayında ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. Çorbadan ana yemeğe, hamur işinden tatlıya kadar her gün farklı lezzetlerle iftar hazırlamak isteyenler için alternatifleri bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 8 Mayıs iftar menüsü...
#İftar MenüsüMasayı donatan meze çeşitleri uzun bir meyhane gecesinin habercisidir. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılan mezenin hası mutlaka günlük yapılır. İçkinin özellikle de rakının en yakın arkadaşı olan mezelerin tazeliği ve lezzeti bir meyhanenin şanındandır. Soğuk meze ayrı bir hüner gerektirir.
TÜRK Hava Kurumu (THK) Erzurum Şubesi, gazi ve şehit yakınlarına kavurma ile giyecek yardımı yaptı. Dağtım sırasında çocukları askerde olan ailelerin tedirginliği ortaya çıktı. Havacı subaylarla birlikte kalabalık bir grubun evine doğru geldiğini gören Şehitler Mahallesi'nde oturan 6 çocuk annesi Nermin Deniz, ağlayarak onlara “Oğlum şehit mi düştü?” diye sordu. THK Şube Başkanı Recai Solmaz'ın “Yok anacığım endişelenme. Biz yardım dağıtıyoruz” diye karşılık vermesi Nermin Deniz'i rahatlattı.
T?RK Hava Kurumu (THK) Erzurum Şubesi, gazi ve şehit yakınlarına kavurma ile giyecek yardımı yaptı. Dağtım sırasında ?ocukları askerde olan ailelerin tedirginliği ortaya ?ıktı. Havacı subaylarla birlikte kalabalık bir grubun evine doğru geldiğini gören Şehitler Mahallesi'nde oturan 6 ?ocuk annesi Nermin Deniz, ağlayarak onlara "Oğlum şehit mi düştü?" diye sordu. THK Şube Başkanı Recai Solmaz'ın "Yok anacığım endişelenme. Biz yardım dağıtıyoruz" diye karşılık vermesi Nermin Deniz'i rahatlattı.