Kıskançlık kimileri için ilişkinin olmazsa olmazı kimiler içinse bir güvensizlik meselesi. Ancak belli ölçülerde kaldığında normal karşılanabilir bir duygudur. Ölçüsü kaçtığında, ve saplantılı bir hal aldığında ise artık hastalık olarak değerlendirilir. Nörolog Mehmet Yavuz, patolojik kıskançlık olarak da bilinen Othello Sendromu'nu anlatıyor.
#Othello Sendromuİlişkinizde yaşadığınız sorunların kaynağı, sevgi bağınızı yanlış tanımlamanız olabilir mi? Yaşadığınız aşk, tutku, sevgi gibi duygular zamanla bağlılıktan ‘bağımlılığa’ dönüşmüş olabilir. Peki neden kıskanıyoruz? Kıskançlık bir hastalık mı? İlişkiye zarar verir mi? İşte cevaplar…
#İlişkide KıskançlıkErdoğan düşmanlığı, kimilerinde histeri halini aldı, kimilerinin aklını büsbütün örttü, kimilerinin aklını ise kiraya verdirdi. Bu çeşit hal ve bu tür akıllarla yapılacak muhalefet de elbette ki yalana, iftiraya, çamur atmaya dayanacaktı. Nitekim öyle de oluyor. Zira kedi, uzanamadığı ciğere murdar dermiş.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan1994’te ‘Of Aman’ lakabıyla hayatımıza girdi. 90’lar ve 2000’lerde yaptığı şarkılar hafızalara öylesine kazındı ki hâlâ radyolarda ve gece kulüplerinde çalınıyor, ezbere söyleniyor. Ve o üretmeye de devam ediyor. Nalan’la yeni şarkısı ‘Deli Aşk’ vesilesiyle buluştuk; müziği, aşkı ve yaşadıklarını konuştuk: “Bu dönemde insanları mutsuz edecek, acılı bir şarkı yapma lüksüm yoktu. Daha çok motive etmem ve eğlendirmem lazım.”
#Of Aman NalanTakıntılı kişilerin işlediği cinayetlerin medyada yer bulması ardından 'Othello Sendromu' bir kez daha gündeme geldi. Uzmanlar, Gazetelerin 3’üncü sayfalarına konu olan kıskançlık sonucu işlenen cinayet, yaralama ve işkence haberlerinin altında Othello Sendromu çeken hastalar olabileceğine dikkat çekiyor. Peki Othello Sendromu nedir?
#Othello SendromuAdana’da özel bir klinikte görev yapan Psikiyatr Dr. Sümer Öztanrıöver eşine işkence edip cinayet işleyen birçok erkeğin, adını William Shakespeare’in ünlü eserinden alan Othello Sendromu (Sevdiği kişiyi hastalık derecesinde kıskanmak) çeken hastalar olabileceğini söyledi.
İkili ilişkilerde tamamen güvenle ilişkili olan kuşkular bir çok çiftin hayatını karartıyor. Aldatmanın bu kadar çok konuşulduğu çağımızda kimi zaman "acaba ben de aldatılıyor muyum?" demek hastalık değil ama bu acabaların dozu kaçırılıyorsa sorunlar başlıyor.
Türkiyede psikiyatri tedavisinde yenilikler getiren Memory Center eşler arasında yaşanan ve pek çoğu ayrılık ve cinayetle biten kıskançlığın aslında bir hastalık olduğunu ve istendiğinde ilaç ile tedavi edilebildiğini ifade etti. Merkezlerinde Türkiye'de ilk beyin "CHECK UP"ını yaptıklarını, beynin bu işlevsel görüntülenmesinin tedavi sürecini kısalttığını belirten TARHAN kıskançlığı şöyle anlatıyor: