Kisir Tarifi haberleri sayfasında Kisir Tarifi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 76 Kisir Tarifi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Beş çaylarının vazgeçilmezi kısırı farklı bir şekilde denemeye ne dersiniz? Sosuyla lezzet çıtasını yükselten yeşil mercimek kısırı, yeni favorilerinizden olmaya aday. İşte, belli başlı malzemeler ile kısa sürede hazırlanan yeşil mercimek kısırı tarifi...
#Kısır TarifiMisafir günlerinin vazgeçilmez lezzetidir kısır. Neredeyse herkesin gönlünde taht kurmuş olan bu salata hem çok pratik hem de çok lezzetli. Tarifin pratik olması herkesin lezzetli kısır yapabildiği anlamına gelmiyor ama buradaki püf noktalarını kullanan herkesin kısırı çok lezzetli olacak… Kısır nasıl yapılır? Lezzetli kısır yapmanın püf noktaları nelerdir? Kısır yaparken nelere dikkat edilmeli? Sorularının cevapları ve kısırınızı lezzetlendirecek olan püf noktalarını öğrenmek isterseniz, kısır tarifimiz ve püf noktalarımız hemen aşağıda…
#KısırBeş çaylarının vazgeçilmezi kısırı farklı bir şekilde denemeye ne dersiniz? Sosuyla lezzet çıtasını yükselten yeşil mercimek kısırı, yeni favorilerinizden olmaya aday. İşte, belli başlı malzemeler ile kısa sürede hazırlanan yeşil mercimek kısırı tarifi...
#Kısır TarifiKinoa ile yapılan lezzetler son yıllarda ülkemizde de popüler bir hale geldi. Makarna ve pirincin ikamesi olarak görülen kinoa, omletten salataya, dolma içlerinden çorbalara, hamur işlerine kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. Peki, kinoa tam olarak nedir, nasıl tüketilir? Kinoanın faydaları neler?
#Kinoa NedirBayram demek kimi için tatil kimi için de baklavalar, dolmalar, sarmalar, el açması börekler, aynı masa etrafında buluşulan bir bayram sofrası demek. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği de bir açıklama yapmış ve demiş ki: “Bu bayram 6 bin ton baklava tüketilmesi bekleniyor.” E, saydıklarımı da ekleyin. Bu bayram yine fena halde kilo alacağız. “Oysa Türkiye’de obezite pandemisi var” diyor Türk Obezite Cerrahisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Oktay Banlı ve ekliyor: “Bir kilo daha alacak yerimiz yok!” Türkiye son 10 yıldır Dünya Sağlık Örgütü listesinde Avrupa’nın en şişman ülkesi olarak 1’inci sırada. Gelin hem obezite meselesi hem de bayram beslenmesinin altın kurallarına bakalım..
#Bayram SofrasıKarnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros AltanBu haftaki konuğum, seneler önce yardımına ihtiyacımız olduğu dönemlerde her telefonumuzu anında açan, sorularımızı bıkmadan cevaplayan, olmadık saatlerde rahatlıkla arayabildiğimiz, yardımsever, kendini geliştirmeye adamış idealist kötü gün dostum, bir kız çocuğu annesi, Adanalı diyetisyen İlkay Aydın... Hem yeni açacağı ofisini, hem de meşhur Bodrum tabağını konuştuk...
#1Kavun ve kuzukulaklı bir salata mı alırsınız yoksa karpuz, kırmızı soğan ve zeytinli bir salata mı? Üzümü ceviz ve koyun peyniriyle harmanlayıp ızgara tavuk ve et yanında sunmak da ferah bir seçenek. Kırmızı üzüm ayran aşında da çok güzel oluyor bence... Anjelik erik de tezgâhlarda; erikleri şeker ve suyla pişirip süzüyorum, çocuklarım erik suyunu çok seviyor. Pişmiş erikleri daha sonra blender’da zeytinyağı ve limon suyuyla çekip hoş bir sos elde ediyorum. Bu sosu taze fasulye pişirirken ve erikli kuru fasulye piyazı yaparken de kullanıyorum.
#Didem Şenol TiryakioğluAnadolu mutfağının geleneksel lezzetlerinden içli köfte Gelinim Mutfakta yarışması ile yeniden gündeme geldi. Yapımı özel bir maharet gerektiren içli köfte tarifi, usulüne uygun yapıldığında damak çatlatan bir lezzete dönüşür. Peki, içli köfte nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, içli köfte tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta İçli KöfteMutfakta gelenekselliğin sınırı ne kadar olmalıdır? Hangi yemek ne zamandır bizim? Mutfakta yeni malzemeler kullanmak gelenekselliğe aykırı mı?Yeni pişirme teknikleri gelenekselliği etkiler mi? Gelenek ile gelecek arasında mutfak bir köprü olabilir mi?
#İlisıra (Köy) DolmasıEv halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#Bursa