İçerisinde bulunduğumuz tercih dönemi, üniversite adayları için çok önemli bir dönem. İnsan hayatındaki en önemli kararlardan birisi meslek seçimidir. Bir meslek seçiyor ve tercihte bulunuyorsunuz. ‘Hayat bir tercihtir’ dediğimiz zaman insanoğlu en önemli tercihlerinden birisini yapıyor. Meslek seçimi ne demektir? İnsanın hayatının hemen hemen 3’te birini geçireceği, geçimini sağlayacağı ve aynı zamanda da hayatını sürdüreceği bir alanı seçmesi demek. Hayatını sürdürürken hem geçimini sağlaması bu arada da mutlu olması en önemli kriter. İnsan severek yaptığı bir işte yorulmaz ve çok daha başarılı olur.
#Meslek SeçimiKlinik yaklaşım, kişiye yardımcı olabilmek için bireyin mevcut sorunlarının tespit edilmesini ve sorunların çözülmesine yardımcı olunmasını amaçlar. Bu doğrultuda kişilerin sorunlarının zorluk derecesinin belirlenmesi en önemli aşama olarak görülür. Özellik faktör kuramının en önemli temsilcisi ise, Williamson’dur. Özellik faktör kuramı nedir ve kimin görüşüdür sizler için derledik.
#EğitimTürkiye, pazar günkü seçimle dünyada başkanlık sisteminin uygulandığı 40. ülke oluyor. ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ adıyla oluşturulan bu modelde, cumhurbaşkanı ‘kurucu başkan’ olarak yeni sistemin temel kodlarını yazacak ve uygulamaları teamül olacak. Başbakan ve Bakanlar Kurulu’nun bulunmadığı yeni dönemde başkanın tercihlerine göre kabine üyelerinden çok cumhurbaşkanı yardımcısı (yardımcıları) veya ABD’de olduğu gibi teknokrat danışmanlar ön plana çıkabilecek. İşte yeni sistemin detayları:
#GazetehaberleriTıp, hukuk, işletme size göre değilse, yeteneğinizin farklı olduğuna inanıyor ve buna göre bir eğitim almak istiyorsanız sizin için de birçok seçenek var. Uzmanlara göre özel yetenek sınavlarında ve sonrasında başarılı olmak için işi sevmek ve çok çalışmak gerekiyor.
#LysTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Aile, çevre ve eğitim sistemi bizi çoğu kez istediğimizden farklı bir yola sokuyor. Biz, 'rüzgarın götürdüğü' kariyerde ilerliyoruz, şirketler rüzgarda sürüklenenleri farklı yöntemlerle kendilerine çekmeye çalışıyorlar. 14-16 Mart 2003 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak olan Kariyer 2003 Zirvesi, yolun başındakilere rehberlik etmeyi amaçlıyor. Zirve'nin en önemli konuşmacılarından biri sosyal ve mesleki alanlarda güçlü ve zayıf yönleri ortaya çıkaran 'Hogan Kişilik Ölçümü' testinin yaratıcılarından Joyce Hogan. Hogan'la 'kişilik ölçümü' üzerine konuştuk. <br>
İnsanlar, doğdukları andan itibaren sosyal bir çevrenin (atmosferin) içinde bulurlar kendilerini... Ailesi ile tanışır ilkin, daha sonra oyun arkadaşları alır sırayı ve derken okul çağı ile birlikte okul arkadaşlıkları başlar. Ailesi ile tanıştığı anda -ilk sosyalleşme dediğimiz- birinci sosyalleşme dönemi de kendiliğinden başlamış olur. Oyun arkadaşları da bu süreçte belli bir süre sonra yerini alır. Ne zaman ki okula başlarız, o zaman da ikinci sosyalleşme sürecine merhaba denir. Okulda sosyalleşmeye devam ederiz, bu dönemde yaşanan değişik aşamalar, gençlik dönemlerini de içine alarak üçüncü sosyalleşme sürecine taşır bireyleri. Bu aşama tabii ki iş yaşamına geçtiğimiz süreçtir.
İnsanları birbirinden ayıran veya onları diğerlerinden farklı kılan en önemli faktör kişiliktir. İnsan, anlaşılması kolay bir canlı değildir. İnsandan insana, hatta toplumdan topluma bir takım düşünce, davranış ve yaklaşım farklarının doğması önlenememektedir. Demek ki insan, 'bireysel' bir yaratıktır.