Kısa Boy haberleri sayfasında Kısa Boy hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5211 Kısa Boy haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
BEBEK ve çocuklarda gelişim geriliğinin ilgili hekimlerce kontrol edildiğini ancak ailelerin bu konuda bilinçli olmaları gerektiğini söyleyen Öğr. Gör. İrem Burcu Kurşun, “Çocuklar 0-6 yaş hızlı gelişim dönemlerinde bir kıyafeti çok fazla giyemeyebiliyorlar. Bunun temel sebebi çocuğun hızlı büyümesi, pantolon boylarının ve uzun kollu kıyafetlerinin ona artık kısa gelmesidir. Çocuk kıyafetlerini uzun süre giyiyorsa aileler burada bir durumdan şüphelenebilirler” dedi.
#Büyüme Ve Gelişmeİstanbul'u sabah saatlerinden itibaren etkisi altına şiddetli sağanak yağış nedeniyle kentin pek çok bölgesinde su baskınları yaşandı. Uzmanlar vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaya çağırırken, katıldığı canlı yayında, "boyu 1.60'tan kısa olanlar sokağa çıkmasın uyarısı yapılsa daha iyi" sözleriyle vatandaşları uyaran meteoroloji uzmanı ise sosyal medyada günün konusu oldu.
#İstanbulDeğişik derecelerdeki boy kısalığının farklı sebepleri olabileceğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nesibe Andıran, büyüme geriliği ve kısa boyluluk (cücelik) hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Büyüme Hormonu EksikliğiAnkara'da, kalıtsal bir cücelik hastalığı olan 'akondroplazi' ile mücadele eden Selim Aydın (5), tedavi için mahkeme kararı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanan 800 bin liralık ilacın da etkisiyle 11 ayda 8 santim uzadı. Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Kliniği'nden Dr. Fatih Gürbüz, “Bu ilaç tedavisi akustiklerdeki durumu tamamen düzeltmez. En azından uzama hızını eskiye göre ortalama yıllık 1,5 santim uzamayı arttırıyor” dedi.
#AkondroplaziÇorbadan mezeye, ana yemekten tatlıya bugünlerde mutfaklarda tatlı bir iftar hazırlığı telaşı var. Neler yapacağınız konusunda kararsızsanız veya daha önce denemediğiniz tatlar peşindeyseniz Gaziantepli tanınmış şef Doğa Çitçi’nin önerilerine göz atın. Doğa Şef, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgeye özgü, leziz mi leziz tarifler veriyor.
#Kilis MutfağıFerhan, memnun, mutlu, sevinçli ve mesut anlamlarına gelir. Dilimize Arapça dilinden geçmiştir fakat Kur'an'da geçmez. Erkek ismi olarak kullanılan Ferhan ismindeki kişiler genelde özgüveni yüksek olurlar. Ferhan isminin özelliklerini tüm detayları ile derledik.
X kromozomunun yokluğu ya da yapısal bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan genetik bir hastalık olan Turner sendromun en sık rastlanan belirtileri kısa boy, ergenlik gecikmesi, kemik erimesi, gebe kalamama olarak gösteriliyor. İşte, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı bilgilere göre, 'Turner Sendromu' bellirtileri, tedavisi ve merak edilenler...
#Turner SendromuKısaca MPS olarak bilinen mukopolisakkaridoz sorunu, vücutta üretilen enzimlerle ilgili olan bir durumdur. Vücutta yer alan ve enzim adı ile bilinen maddelerin çok önemli bazı görevleri vardır. Bu görevler içinde taşıma ya da sindirim ile birlikte pek çok farklı konu söz konusudur. Mps nedir, belirtileri nelerdir sizler için derledik.
Onların aşkı yedi yıl önce bir uçak seyahatinde başladı. İlk görüşte çarpıldılar. “Ruh eşi hikâyesine inanırım. O ilk an Çağrı’nın hangi huylarını seveceğimi, ne yemekten hoşlanacağını, nereleri gezmeyi sevdiğini biliyordum” diyen Ece Seçkin, Çağrı Terlemez’le 15 Eylül’de evleniyor. Düğüne sayılı günler kala bir de ünlü DJ Faruk Sabancı’yla yeni şarkısı ‘Bon Voyage’ı çıkaran Ece Seçkin’le buluşup müzikten aşka uzanan bir sohbete daldık.
#GazetehaberleriHomozigot, resesif, çekinik ve dominant terimleri biyolojide sıklıkla karşımıza çıkan terimlerdir. Genetik ve kalıtım ile alakalı olan bu terimlerin öğrenilmesi gerekir. Homozigot nedir? Resesif, çekinik, dominant ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Homozigot Nedir?Günümüzde birbirinden farklı ağaç türleri bulunmaktadır. Bu türler de hem meyve veren ağaçlar oluyor hem de bazı ağaçlar görüntüsü ile ön plana çıkıyor. Leylak ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Leylak AğacıVücut içerisinde değişik faaliyetleri düzenleyen maddelere hormon denir. Vücudumuzda her hormon farklı bir görev üstlenmiştir. Bu görevler büyüme, gelişme, üreme ve metabolizma gibi canlının yaşamsal faaliyetlerini oluşturan sistemlerin düzenlenmesidir. Hormonlar aynı zamanda vücudun çevreye vermiş olduğu tepkiye göre organların ihtiyaç duyduğu besin ve enerjinin sağlanmasını da gerçekleştirmektedir. Peki, Endokrinoloji nedir? Endokrinoloji bölümü hangi hastalıklara bakar? İşte, detaylar.
#Endokrinoloji Nedir?Çölyak hastalığı (ya da Gluten Enteropatisi), bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus (tüysü oluşumlar) denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığıdır. Bu hasara buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahılların içerisinde bulunan guluten isimli bir protein neden olmaktadır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
#ÇölyakBEBEK ve çocuklarda gelişim geriliğinin ilgili hekimlerce kontrol edildiğini ancak ailelerin bu konuda bilinçli olmaları gerektiğini söyleyen Öğr. Gör. İrem Burcu Kurşun, “Çocuklar 0-6 yaş hızlı gelişim dönemlerinde bir kıyafeti çok fazla giyemeyebiliyorlar. Bunun temel sebebi çocuğun hızlı büyümesi, pantolon boylarının ve uzun kollu kıyafetlerinin ona artık kısa gelmesidir. Çocuk kıyafetlerini uzun süre giyiyorsa aileler burada bir durumdan şüphelenebilirler” dedi.
#Büyüme Ve Gelişmeİlk olarak 1957 yılında tanımlanan sjögren sendromu, günümüzde de geçerliliğini koruyor. Sjögren sendromunun başlıca göz bulguları retinada pigmenter değişiklikler, retinal birikimler, görme keskinliğinde kısıtlılık, nistagmus, myopi, astigmatizma oluşabilmektedir. Peki, sjögren sendromu tam olarak nedir?
#Sjögren SendromuÜlkemizdeki kadınların ortalama boyu 1.63. Erkek ortalaması 13 santim daha kısa. Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD)’in geçen yılki son araştırmasına göre katılımcıların en çok yakındığı ilk üç konudan biri ise boylarının kısa olması. Bunun en önemli nedeni, boy uzama yaşının kadınlarda 16, erkeklerde 18 olmasıdır. 2 yıllık fark, erkeklerin daha uzun olmasını sağlamaktadır.
#Uzun BoyHallermann-Streiff Sendromu oldukça nadir görülen ve esas olarak bafl-boyun bölgesindeki multipl konjenital anomaliler ile tanı alan bir sendromdur. ilk kez 1948 yılında Hallermann daha sonra 1950 yılınnda Streiff tarafından tanımlanmıştır. İşte, Hallermann-Streiff Sendromu hakkında detaylı bilgi
#Hallermann-Streiff SendromuCam kemik hastalığı nedir sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak edilen ve sorgulanan hastalıklar arasında yer alıyor. Cam kemik hastalığının birçok farklı tipi vardır. Kimisi daha anne karnında bebeğin ölümü ile sonuçlanırken, kimisi hayat boyu çocuğa ve aileye çok büyük zorluklar yaşatan tekrar eden birçok kırık ile kendini göstermektedir. İşte detaylar.
#Cam Kemik HastalığıKız çocuklarında görülen Turner sendromu toplumda yeterince bilinmiyor. Kız bebeklerin hücrelerindeki X kromozomlarından birinin eksikliği veya yapısal bozukluğu sonucu ortaya çıkan hastalık, doğumsal bir rahatsızlık olarak ifade ediliyor. Peki, Turner sendromu nedir? Turner sendromu tedavisi nasıl yapılır?
#Turner Sendromu Nedir?İstanbul'u sabah saatlerinden itibaren etkisi altına şiddetli sağanak yağış nedeniyle kentin pek çok bölgesinde su baskınları yaşandı. Uzmanlar vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaya çağırırken, katıldığı canlı yayında, "boyu 1.60'tan kısa olanlar sokağa çıkmasın uyarısı yapılsa daha iyi" sözleriyle vatandaşları uyaran meteoroloji uzmanı ise sosyal medyada günün konusu oldu.
#İstanbulDeğişik derecelerdeki boy kısalığının farklı sebepleri olabileceğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nesibe Andıran, büyüme geriliği ve kısa boyluluk (cücelik) hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Büyüme Hormonu Eksikliği