En sık karşılaşılan sorunlardan birisi olan cilt kuruluğuna özellikle kış aylarında daha çok rastlanıyor. Çevresel nem oranının azalması, aşırı güneşte kalma, sık banyo yapma, uzun süreli su teması ve soğuk hava ciltte nem kaybına neden olarak kuruluk sorununa oluyor. Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Coşkun Acay, kış mevsiminde cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#Deri HastalıklarıSoğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir enfeksiyon. Genellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, halsizlik, öksürük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Bazı kişilerde hafif C, E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli bazı takviye besinler hastalığı olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle soğuk algınlığına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyecekler sayesinde doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki soğuk algınlığı nasıl geçer? Evde soğuk algınlığına ne iyi gelir? İşte evde soğuk algınlığını doğal ve bitkisel yollar...
#Soğuk Algınlığı Nasıl GeçerKuşkonmaz çiçeği rüzgar akımının olan yerlerde zarar görebilen bir çiçektir. Bu sebeple böyle yerlerden uzak tutulması gereken bir bitkidir. Kış aylarında ise bu çiçeğin bulunmakta olduğu ortam sıcaklığının 14 ile 15 derecenin altına düşmemesi önemlidir. Sizin için Kuşkonmaz çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kuşkonmaz çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği derledik.
#Kuşkonmaz ÇiçeğiHavaların soğuması ile birlikte cildin ihtiyaçları da tamamen değişiyor. Değişen ihtiyaçları karşılamak ise sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmanın temel gereksinimi. Cildin ihtiyaçlarını nokta atışı sağlayan ve her mevsim çok tercih edilen mezoterapi hakkında detaylı bilgileri sizler için Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Bora Özel’den aldık.
#MezoterapiTatiller, kalbe pek de iyi gelmeyen bir sürü yanlışın aynı anda yapıldığı, hem de sıkça tekrarlandığı bir dönem! Birçok “tatil yanlışı” var ki kalp krizini tetikleyebiliyor. Özellikle de sıcak yaz günlerine rastlayan tatiller eğer önlem alınmazsa kalp sağlığı açısından kâbus gibi geçebiliyor.
#Yazar YazısıAnkara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rana Anadolu, banyo yapmanın ciltteki nem miktarının azalmasında önemli bir etken olduğunu belirterek, “Sık banyo yapmak, sıvı sabun ve duş jelleri gibi kuvvetli deterjan özelliğine sahip temizleyiciler kullanmak, sıcak suyla yıkanmak, ciltteki kuruluğu daha da artırıyor” dedi.