Paylaş
Elektromanyetik dalgalardan strese giren, negatif enerji yüzünden dengesi bozulan, hastalanan hayvanları, yenilikçi yöntemlerle tedavi ediyorlar. Hastalara geceleri klasik müzik dinletiliyor. Müşterileri arasında atlar da var, Japon balığı da, kaplumbağa da. Emirates Havayolları’nın dergisi Open Skies, son sayısında bu ilginç kliniğe yer vermiş.
Health Balance, İsviçre’nin Sankt Gallan kantonuna bağlı Uzwil’de faaliyet gösteren lüks bir klinik. İlginç tarafı, hastaları arasında hem insanların hem de hayvanların bulunması. Tedavide klasik tıp ile alternatif yöntemleri birleştiriyorlar. Peki nedir bu alternatif yöntemler?
Örneğin, kısa süre önce yüzemeyecek durumda getirilen bir Japon balığının, manyetik alan zehirlenmesinden mustarip olduğu anlaşılmış. Tedavisinde de, yine Health Balance’ın icadı olan Optimizer 25 adlı bir cihaz kullanılmış. Bu cihaz çalıştırıldığında, balığa çevreden ulaşan tüm elektromanyetik dalgalar bertaraf ediliyor ve balık da bir süre sonra sağlığına kavuşup normal yüzmeye başlıyor. Calminizer adlı bir başka cihaz, aynı sonucu insanlar, kediler ve köpeklerde de almanızı sağlıyor.
Klinik, tedavinin yanı sıra, insanla hayvan arasında bozulan ilişkinin yeniden sağlanmasına da yardımcı oluyor. Yani bir kediniz veya köpeğiniz varsa ve onunla iletişim kurmakta, anlaşmakta güçlük çekiyorsanız Health Balance’dan yardım alabiliyorsunuz.
Tesisin 78 bin metrekarelik arazisinde hayvanların kendi kendilerine iyileşebildikleri terapik enerji kulübeleri, ses dalgalarıyla tedavi üniteleri, yetişkin bir ineğin bile su jimnastiği yapabileceği büyüklükte havuzlar, köpeklerin negatif enerjiden kurtulmak için kondukları, her yeri metal kaplı odalar, atlar için bahçeli özel ahırlar bulunuyor. Akşamları atların ahırlarında klasik müzik yayını yapılıyor. İsviçre’nin şampiyon atı Viktor bile tatil için buraya geliyor.
Health Balance’a gelen dört ayaklı hastalar, çoğunlukla geleneksel tedavi yöntemlerini denemiş, bir sonuç alamamış ve son çare olarak buraya başvurmuş oluyor. Tedavi yöntemleri arasında akupunktur, homeopati, kinesiyoloji de var. Uykusuzluk çeken bir köpeği renk terapisi ile iyileştirmiş örneğin. Fernando isimli bir Alman çoban köpeği ise duygularına hakim olamadığı için getirilmiş. Dört yıldır arama kurtarma köpeği olarak yetiştiriliyor ama heyecanlandığından sınavları bir türlü geçemiyormuş. Klinikte çalışan Dr. Andreas Beat Rösti, tedaviye başlamadan önce metal tasmasını çıkarmış köpeğin. Metal tasmanın, köpeğin aura’sını bozduğunu söylüyor. Daha sonra cıva zehirlenmesi tespit ediliyor. Rösti, "Biz sadece belirtileri değil, hastalığın kökenlerini de tedavi ediyoruz. İster fiziksel, ister psikolojik olsun, hastalığın nedeni de genellikle hayvanın sahibinden kaynaklanıyor" diyor.
Sonbahar ve kışa girerken nelere dikkat etmek lazım
Havaların soğumasıyla evcil hayvanlar da mevsim değişikliklerine kendilerini hazırlamaya başlar. İlk olarak, yazın sıcak günlerine uygun uzun ve ince tüylerin yerini daha kalın ve kısa tüyler alır. Tüy değiştirme dönemlerinde onları daha uzun ve dikkatli bir şekilde fırçalamak, taramak bu dönemin daha sağlıklı geçmesi için son derece önemli.
Kürk yapıları değişirken, tüy yapısının içinde bulunan maddeleri gıda ile alma ihtiyaçları da yükselir. Özellikle mevsim değişikliklerinde dengeli beslenme oldukça önemli. Bunun yanı sıra vücut ısılarını korumak için de beslenmelerinde enerji ihtiyacı artar.
Evde yaşayan kedi ve köpekler için yattığı yerin daha sıcak bir hale getirilmesi veya yatağın soğuk olmayan bir yere konması genellikle yeterli olur. Dışarıda yaşayan köpek ve kediler için ise daha fazla tedbir almak gerekir. Yaşadıkları çevre ve uyudukları alanlarda soğuğa karşı düzenlemeler yapılmalı. Evcil hayvanınız günün çoğunu ev dışında geçiriyorsa onu sıcak tutacak özelliklere sahip bir ortam yaratmanız, rutubetsiz ve kış aylarının sert soğuğundan koruyacak barınaklar edinmeniz gerekir.
Mevcut kulübelerin bu amaçla onarılması, rüzgar almayacak şekilde yerleştirilmesi ve kapatılması önemli tedbirler. Bahçede beslediğiniz köpekleriniz için yatma zemini olarak saman veya sedir ağacı talaşları seçebilirsiniz. Havlu ve battaniye, suyu emeceği ve kolayca donacağı için sağlıksızdır. Havanın aşırı soğuk veya yağışlı olduğu günlerde hayvanın eve alınması faydalı olur.
Kedi ve köpekler kürklerinin yapısına göre sıcak ve soğuk hava şartlarına karşı farklı düzeyde hassasiyet gösterir. Kısa tüylü hayvanlar soğuk günlerde kendini daha sıcak tutmak isteyebilir. Bu amaçla ona yün süveterler ve soğuktan korunacağı giysiler giydirebilirsiniz. Yine yaşlı kedi ve köpeklerin soğuk havalarda dışarıda çok fazla kalmamalarına dikkat etmek gerekir.
Kış aylarında daha az hareket etmek ve daha az yürüyüş yapmak, kedi veya köpeğinizin fazla kilo almasına sebep olabilir. Bunu önlemek için kış ayları boyunca düzenli yürüyüş programınıza mümkün olduğunca devam edin. Kedilerinizin de oyun oynayarak egzersiz yapmalarını sağlayabilir ve kilo almalarını önleyebilirsiniz.
Havaların soğuk olduğu zamanlarda özellikle sokak kedileri ısınmak ve uyumak için arabaların motorlarına yakın yerlere kadar ilerleyip kaportanın içinde yatabilmekte. Bu da onlar için hayati tehlike oluşturmakta. Sabahları arabanızı çalıştırmadan önce motorun olduğu yerdeki kaputa vurarak ve korna çalarak içerde kedi olma ihtimalini göz önüne alın. Eğer motor bölümünde kedi olduğundan şüpheleniyorsanız mutlaka kaputu açıp kontrol edin.
Soğuk havalarda kedi ve köpeklerde hem dışarıdaki havanın kuru olması hem de evde kalorifer ve ısıtıcılar nedeniyle havanın nem oranının düşmesi sonucu cilt kuruması ve buna bağlı deri problemleri ve kaşıntılar görülebilir. Bu nedenle onu düzenli taramalı, düzenli ve yeterli su tüketimine dikkat etmeli ve uygun yağ asitleri içeren dengeli ve tam bir beslenme uygulamalısınız.
PAKO PANO
Terrier cinsi Joker, 30 Ağustos’ta Antalya Beldibi’nde kayboldu. Dişi, kısırlaştırılmış, altı yaşında ve kuyruksuz. Bulanların veya nerede olduğunu bilenlerin Halide Suzan Güven’e haber vermelerini rica ediyoruz. Tel: (532) 712 31 46- (505) 663 04 66
Resimlerini görmüş olduğunuz kedilere yaklaşan kış günlerinde sıcak yuvalar arıyoruz. Ankara Eryaman’da yaşayan bu güzelliklere yuvanızı açar mısınız? Siyam kızımız 2 yaşında, dişi. Sahibi tarafından bakılamadığı için veterinere terk edilmiş. Aylardır kafeste yaşıyor. Kısırlaştırılıp verilecek. Tel: (532) 432 38 41. incibirinci@gmail.com
Akşam 6’da başlayıp gecenin 2’sine doğru arabanın motorundan çıkarmayı başardığımız ufaklığa çektiğimiz eziyete rağmen bayram şekeri diyorum ben. Belli ki annesinden yeni ayrılmış, ciyak ciyak bağırıyordu zavallıcık. Çok şeker bir tekir oğlan. En fazla 1,5 aylık. İç ve dış parazit aşıları yapıldı. Tuvalet alışkanlığı var. Ona bir yuva arıyoruz. Tel: (533) 529 16 5
Son derece iyi huylu, oyuncu, sağlıklı 2 kız kardeşe ayrı ayrı veya birlikte acilen yuva arıyoruz. İç ve dış parazit tedavileri yapılmış ve kum terbiyeleri var. Yuvanızı bu bebeklerle paylaşmak iste rmisiniz? Tel: (216) 384 51 65
Paylaş