Buranın eşi benzeri yok

Güncelleme Tarihi:

Buranın eşi benzeri yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 01:11

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki Roma döneminden kalma Sultaniye Kaplıcaları romatizma, sinir, göz, deri ve kadın hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor. Güzellik çamuru olarak bilinen çamur ise yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı


Köyceğiz Gölü'nün güneybatı kıyısında bulunan ve içinde taşıdığı 12 ayrı mineral nedeniyle Türkiye'nin nadir kaplıcalarından biri olan Sultaniye Kaplıcaları, şifalı sularının yanında çamur banyosu ile de turizme hizmet vermeye devam ediyor. Kapalı ve açık havuzları bulunan Sultaniye Kaplıcaları'nı ziyaret etmek isteyen turistler, Köyceğiz ve Dalyan'dan hareket eden tur tekneleriyle kaplıcalara ulaşıyor. Kış aylarında günde yaklaşık 600, yaz sezonunda ise 2 bin civarında yerli ve yabancı turistin geldiği Sultaniye Kaplıcaları'ndaki çamur, cilt hastalıklarına iyi gelerek gerdiği için de 'güzellik çamuru' olarak adlandırılıyor.
Tesiste öncelikle çamura giren turistler, daha sonra kuruması için bir süre güneşte bekliyor. Çamur kuruduktan sonra duş alan ziyaretçiler, ardından kaplıcaya giriyor. Kaplıca sorumlusu Mehmet Kemik, Fethiye, Marmaris ve Bodrum'dan gelen anlaşmalı tur şirketlerinin getirdiği müşterilerinin çamuru vücutlarına ince bir şekilde sürdüklerini, sonra güneşte kurumasını beklediklerini anlattı. Kuruyan çamurun kılların dibindeki gözenekleri açtığını, cilde fayda sağladığını söyleyen Mehmet Kemik şöyle dedi:
"Sultaniye Kaplıcaları, barındırdığı radon miktarı bakımından dünyada ikinci sırada yer alıyor. Romatizma, sinir, göz, deri ve kadın hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Kaplıcalar, özellikle vücuttaki kireçlenmelere çok iyi geliyor. Buna ben de şahit oldum. Hastalıkları için gelenler, ortalama 10 gün kalıp günde 3 kez kaplıcaya giriyor."

Haberin Devamı

İNGİLİZ VE RUS TURİSTLER GELİYOR
Mehmet Kemik, ramazan ayının girmesiyle iç turizmde durgunluk yaşandığını kaydetti. Tesisleri en fazla Rus ve İngiliz turistlerin ziyaret ettiğini anlatan Kemik, Türklerin ise çamur banyosundan daha çok şifa için kaplıcayı tercih ettiğini dile getirdi. Mehmet Kemik, "Bölgedeki şifalı kaplıca ilgi çekiyor. Milattan sonra 2'inci yüzyılda, Roma döneminden kalma bir hastane varmış. İnsanlar buraya şifa bulmak için geliyor. Zeus'un, Apollon'u burada kutsadığı da söyleniyor. Termal havuzun özellikle kemik ve cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor" diye konuştu.
İngiltere'den tatil için geldiğini ve kaplıcaları çok beğendiğini anlatan Maria Stewen Peter ise, "Burası çok güzel bir yer. Tüm vücuduma çamur sürdüm. Daha sonra sıcak suya girdim. Vücudumda yarattığı etkiyi fark edebiliyorum. Herkese tavsiye ederim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!