Kırmızı Oda dizisinin dikkat çeken karakterlerinden biri de Tuna oldu. Dizide Tuna karakterine Gülçin Kültür hayat veriyor. Pek çok tiyatro oyununda sahneye çıkan Gülçin Kültür, Tuna performansıyla adından söz ettiriyor. Peki, Kırmızı Oda Tuna (Gülçin Kültür) kimdir?
#Gülçin KültürYazlık mekanlardan şehre dönmeye başladık ve sonbaharı tüm güzelliği ile yaşamak için vazgeçilmez olan konserler de takvimdeki yerini almaya başladı. Değişen mevsimi ve şehrin ritmini tamamlayacak en iyi konserleri sizin için sıraladık. Biletinizi şimdiden almayı unutmayın!
#Sponsorlu İçerikKırmızı Oda final bölümü ile ekranlara veda etti. Ekran macerasında 60 bölümü geride bırakan Binnur Kaya'nın başrolünde yer aldığı Kırmızı Oda dizisi Tuna ve Ömer'in düğünü ile mutlu sona ulaşarak final yaptı. Doktor Hanım'dan tekrar randevu alan Sadi'nin Cevher Abla ile geçen anılarından bahsetmesi ise yüreklere dokundu. Dizinin final sahnesinde Kırmızı Oda'ya hayat veren Gülseren Budayıcıoğlu'nun yaptığı konuşma damga vurdu. İşte, 61. bölümü ile final yapan Kırmızı Oda'nın son bölümünde yaşananlar.
#Kırmızı Oda8 bin 500 yıllık tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan İzmir, hala o dönemlerin izlerini taşıyan sokaklarıyla da bir cazibe merkezi. Kentin kalbinin attığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin birbirine paralel o daracık sokakları her defasında konuklarını büyülü bir dünyaya götürmeye aday. Sağlı sollu sıralanan binaların büyük çoğunluğu tarih kokuyor. Geçmişte bu evlerde kimler oturmuş, neler yaşanmış, neler konuşulmuş bilinmez ama korunmuş olanların büyük çoğunluğu günümüzde yeme-içme, eğlence dünyasına ev sahipliği yapıyor. Her birinden hayatın döngüsüne paralel müzik, kahkaha ve sohbetler yükseliyor. Bugün Muzaffer İzgü Sokağı’ndayız. Mekanımız, Mandela’s Ubuntu.
#11992, tesadüflerin yılıydı. Danimarka herkesi şaşırtıp Avrupa Şampiyonası’nı kazanırken ben de Portekiz’de ilk şeflik tecrübemi yaşıyordum. Masa üzerinde, tabak bile konmadan servis edilen tonbalığı ‘bife de atum’u burada tattım, bitip tükenmeyen gastronomi tutkumun temellerini attım.
#MoreiraTrakya; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın tamamıyla Çanakkale ve İstanbul’un bir kısmını kapsayan coğrafi bölge… Sıcakkanlı halkı, kıpır kıpır dansları, lezzetli köfteleri, yazı yaz, kışı kış gibi yaşayan doğası ve insanlık tarihinin başlangıcına giden yerleşimleriyle ülkemizin keşfedilmeye değer bölgelerinden. Jürimize bu hafta Trakya’ya doğru yola çıkanların mutlaka görmesi gereken yerleri sorduk.
#TrakyaSon dakika haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı açıklamada "Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar. Haziran ortalarından sonra da dış turizmin belli ülkelerde başlayacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
#Mehmet Nuri ErsoyAvrupa’da Noel pazarlarının ışıltısı kasım ortalarında başlıyor ama en parlak halini aralıkta alıyor. Geleneksel el sanatlarından yerel lezzetlere, tasarım ürünlerden kült yılbaşı süslerine kadar ne ararsanız bulabilirsiniz. Bu pazarlar sadece bir alışveriş buluşması değil, Avrupa’nın görkemli mimarisiyle birleşen masalsı bir yolculuk, bir festival... Peki ama hangisine gitmeli? İşte yazarlarımızın önerileri...
#Noel PazarlarıAvusturya bu yıl dört önemli sanatçıyı ölümlerinin 100’üncü yıldönümünde özel etkinliklerle anıyor. Gustav Klimt, Koloman Moser ve Egon Schiele ile birlikte rengârenk çizgileriyle statükoya meydan okuyan, bugün yaklaşımı takdirle karşılanan Otto Wagner için Viyana’da dev sergiler düzenlenecek. Bu etkinlikler olmasa bile 1.8 milyon nüfuslu şehrin dünya kültürüne katkısını kavramak mümkün. Zaman mekân makinesini andıran saraylar, gözalıcı sanat koleksiyonları kadar başlayan vals mevsimi de ziyaretçileri sarıp sarmalıyor.
#ViyanaGeçmişte Habsburg döneminin görkemli saray, konser salonu ve parklarıyla övünen Viyana şimdilerde hızla gençleşiyor. Yeni eğlence mekanları, modern oteller birbiri ardına açılıyor. Gelecek ay meşhur vals geceleri başlayacak, iki ayda 450 balo düzenlenecek. Hafta sonu kaçamağında dün ve bugünü birlikte yaşayabilirsiniz.
Barcelona, her zaman yeniyi merak ettirir. İspanya’nın kuzeydoğusundaki Katalan başkenti tarihi alan ve klasik turist aktiviteleri açısından çok zengin; yüzlerce yıllık Boqueria pazarı, Picasso ve Miro’nun eserleri, Gaudi’nin Parc Güell’de yer alan masalsı evleri... Ama şehrin dinamizmi başka yerde. Barcelona’ya heyecanı bu ara çağdaş sanat müzeleri ve küçük galeriler veriyor. Ayrıca tapas barları ve mahallelerdeki gece hayatını da keşfedin. Yenilere bakın ama eskiye de vakit ayırın.
Frankfurt’un şubattaki karnavaldan sonra en büyük açık hava festivali bu hafta sonunda düzenleniyor. Main Nehri’nin Müzeler Sahili’nde üç günde 300’e yakın etkinlik gerçekleştirilecek. Klasikten reggae’ye konserler, nehirde havai fişek gösterileri ücretsiz, müzelerdeki özel sergiler indirimli. Gastronomi etkinlikleri dünya mutfağını Main kıyısına taşıyacak. Üç hafta önce sıcak bir pazar ikindisinde Müzeler Sahili’ni, Frankfurt’lu Gabriel’in bisikletiyle, Kennedy Köşkü’nden Goethe Evi’ne turladım. Gabriel “Kenti keşfetmenin en keyifli yöntemi Main kıyısında bisiklet turudur” diyordu. Ona hak verdim.
Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Trilye bugünlerde zeytin hasadının en hareketli dönemini yaşıyor. Beşi modern teknolojiyle donatılmış, ikisi geleneksel usul, toplam yedi yağhane hafta sonunda bile harıl harıl çalışıyor. Sokaklar yine sıkılan zeytinlerin kokusuyla doldu. İsmi zeytinle özdeşleşen, ürünleri Osmanlı döneminde ABD’ye kadar ulaşan kasabada bu yıl verim düşük. Çünkü ağaçlar soğuk geçen kışın ardından, mayıstaki çiçeklenme döneminde sağnak yağmurlarla örselendi. Yine de hasat coşkusu eksilmedi. Gazeteci Celal Başlangıç “Zeytin Ağacıyla Yaşayanlar”ın öykülerini anlattığı yeni kitabında, Trilye’ye de geniş yerverdi. Bu bayram tatilinde yolunuz Trilye’ye düşerse sokaklarında geçmişin dünyasına yolculuk yapabilir, zeytin coşkusuna ortak olabilir, Başlangıç’ın kitabında anlattığı zeytin tutkunlarıyla tanışabilirsiniz.
Türkiye, bitki örtüsü açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Sonbaharda bile. Sahil kumullarından dağ zirvelerine kadar çeşit çeşit, renk renk bitki, çiçek vermek için bu mevsimi bekliyor. Peki bu mevsimin en güzel yabani çiçekleri hangileri? Balı güzel olan hangisi, hangisinin kökü zehirli? Derdinizi söyleyin: Bronşitiniz mi var, ülserden mi mustaripsiniz? Çünkü hepsinin ilacı ayrı nebatatta. Deniz kenarı kumsaldan, dağların karlı zirvelerine doğru Anadolu’da yabani çiçek safarisi... Eğer kulağınıza hoş geliyorsa, işte size güzel bir safari rehberi: İş Bankası Kültür Yayınları’ndan ikinci cildi yayınlanan Türkiye’nin En Güzel Yaban Çiçekleri serisi.
Sepetçiler Kasrı, Topkapı Sarayı'nın Sarayburnu'ndaki iki kıyı köşkünden biri. Diğeri Yalı Köşkü'ymüş ama artık, yani çok zamandır yok. Sarayın bahçesinde ve kıyılarda yeralan çeşitli kasır, köşk ve sahilsaraylar arasında bugüne gelebilen tek yapı, Sepetçiler Kasrı.