Yurtdışında mutfak kültürümüz kebaptan ibaret zannediliyor. Halbuki mutfağımızın vegan ve vejetaryen beslenenler için ciddi bir albenisi var. Bunu Türkiye’nin global gastronomi pazarlamasında kullanmak, bence önemli hedeflerimizden biri olmalı. Sarma ve dolmalar, mercimek köftesi, batırık, pirpirim aşı, karalahana çorbası, fasulye diblesi ve kuymak hemen aklıma gelen örneklerden birkaçı...
#VejeteryanSpor ayakkabılarımızı giyelim, doğanın en güzel köşelerini keşfetmek için yola çıkmaya hazırlanalım. Hazır tam mevsimi gelmişken her adımda farklı bir manzara göreceğimiz, her rotada yeni bir maceraya atılacağımız en güzel yürüyüş rotalarını jürimize sorduk. Fotoğraf makinemizi almayı da unutmayalım.
#Pınar TahirlerKocaeli, Marmara’nın doğu tarafında yer alan ve lezzetli yöresel yemeklere sahip bir şehirdir. Büyük bir şehir olmakta ve farklı yöresel lezzetleri de içerisinde yer alan bir yemek kültürü bulunmaktadır. Geçmişten bu güne kadar gelen ve özgün tatlara sahip olan yemekleri de bulunmaktadır. Yemeklerinin tarifleri ve pişirilme yöntemleri hala aynı şekilde yapılmaktadır. Kocaeli’nin tadılması gereken meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kocaeli YemekleriYemek kültürü insanımızın içerisine işlenmiş bir noktadır. Coğrafyamızda yemek türlerini belirleyen önemli etken ise bölgesel kültürdür. Bu kültüre sahip önemli şehirlerden bir tanesi de Malatya şehridir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Malatya YemekleriAilemizle, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz bayram buluşmalarında biliyorum bazen ölçüyü kaçırabiliyoruz. Neyse ki aldığımız kiloları telafi etmek o kadar da zor değil... Yulaf, yoğurt, meyve ve kuruyemişli bir kahvaltıyla işe başlayalım; kabak, havuç, yeşil fasulye gibi lif oranı yüksek sebzeleri soframızdan eksik etmeyelim. Bayramda kavurma gibi tuz oranı yüksek besinler nedeniyle vücudumuz ödem tutabiliyor. Onun da çaresi bol su ve yürüyüş...
#BayramDepremin ardından başlatılan gönüllü seferberliğine halk eğitim merkezleri de dahil oldu. Ülkenin dört bir yanında halk eğitim merkezlerindeki usta öğreticiler, öğrenciler ve veliler depremzedeler için üretime geçti. Neredeyse yardım üssüne dönen halk eğitim merkezlerinde dikim seferberliği başladı.
#Halk Eğitim MerkezleriPirinç; Osmanlı Dönemi mutfak kültürümüzde oldukça geniş bir yer kaplar. Kullanım alanı da pilavlar dışında çok çeşitlidir. Zeytinyağlı yemeklerde, sarma dolmalarda, köfte harçlarında, tatlılarda ve çorbalarda pirinç kullanılırdı ve günümüzde de kullanılmaya devam ediyor.
#BursaRestoranların özel mönü ve özel fiyatlarla katıldığı Restoran Haftası dün başladı, 30 Kasım’a kadar sürecek. Hazırlanan mönülerin fiyatları bu yıl 35 ve 60 TL. Festival kapsamında düzenlenen tadım etkinlikleriyse önemli gurmeleri ağırlıyor. En dikkat çekenleri sizin için derledik.
#Hilltown MidpointYaz sıcaklarında beslenmeye ayrı bir özen göstermek gerekiyor. Zira sıcaklıklarla birlikte vücuttan su atımı da artacağı için günlük 2,5-3 litre su içmek ve kızartma, kavurma gibi yağlı besinleri tüketmemek çok önemli. Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili dört yapraklı yonca modelini anlattı, yaz beslenmesinde uymanız gereken 7 kritik öneride bulundu.
#7 Kritik ÖneriYaz sıcaklarında beslenmeye ayrı bir özen göstermek gerekiyor. Zira sıcaklıklarla birlikte vücuttan su atımı da artacağı için günlük 2,5-3 litre su içmek ve kızartma, kavurma gibi yağlı besinleri tüketmemek çok önemli. Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili “Mevsim sebze ve meyvelerini tüketmeyi ihmal etmemek, meyve tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekir. Günlük beslenmenizde dört yapraklı yonca modelini uygulayın” diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili dört yapraklı yonca modelini anlattı, yaz beslenmesinde uymanız gereken 7 kritik öneride bulundu.
#BeslenmeDeğişen beslenme düzeni, egzersizin azalması, sahur ve iftarda tüketilen ağır yemekler gibi sebepler ramazanda kilo almaya yol açabiliyor. Sağlıklı bir ramazan geçirmek hem de formda kalmak için beslenme düzeninde bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor.
#BeslenmeDeğişen beslenme düzeni, egzersizin azalması, sahur ve iftarda tüketilen ağır yemekler gibi sebepler Ramazan’da kilo almaya yol açabiliyor. Sağlıklı bir Ramazan geçirmek hem de formda kalmak için beslenme düzeninde bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı Ramazan ayında kilo almamak için önerilerde bulundu.
#RamazanAtakent Mahallesi’ne gittiğimi söylediklerimin çoğu ‘neresi ki orası’ bakışı attı, “Halkalı Toplu Konutları” deyince olay aydınlandı. Türkiye’nin ilk uydu kent bölgesi, akla getirdiklerinin aksine nefes alınabilen hatta macera yaşanan bir yer.
#Atakent MahallesiAsmalımescit’te bir sokağın yarısına yayılmış Fıccın. Beşiktaş’a da bir şube açmışlar ama kalite değişmemiş. Yıllar önce gittiğimde ne lezzetleri bulduysam, son ziyaretimde de aynılarını buldum. Bu başarının arkasında yatan; Leyla Hanım ve aile fertlerinin ne yapmak istediklerini iyi bilmeleri. Kendi damak zevklerine göre ve kendi kültürlerinden gelen, iyi bildikleri yemekleri yapıyorlar.
#FıccınTüm dünyada hızla moda olan ‘Lezzet Turizmi’, kısa bir süre sonra Türkiye’nin kapısını da çalacak. Onun için kentler şimdiden hazırlıklara başlamalı. Yemek denince bütün parmaklar Gaziantep’i gösterse de, Türkiye’nin dört bir yanında öne çıkmamış birçok ‘çok lezzetli’ mutfak bulunuyor. Bu hafta size 2016 yılında tadına bakmanız gereken 10 kentin mutfağını tanıtmaya çalışacağım.
#Anadolu LezzetleriUNESCO, Batı İskoçya’nın endüstri merkezini 2008’de ‘müzik şehri’ ilan etti. Şehrin şöhretine kültür ve eğlence de katıldı. Elektronika türü müziğin yankılandığı çok sayıda kulüp, geleneksel İskoç müziği dinlenen barlar, güzel restoranlar, çekici bar ve mini tiyatrolar. Her beğeniye uygun bir mekân var.
#SeyahatArama motoru Google 2014’ün son gününü animasyonlu özel bir animasyon Doodle ile uğurluyor.Google yeni yılın son Doodle'nı en çok aranan kelimelerinden yaptı. Bütün dünyada ve Türkiye'de, Doodle'da en çok aranan diziler,filmler,yemekler ve diğerleri neler?
#Google