Muğla’nın Datça ilçesinde, bir hayırsever tarafından yıkılarak yeniden inşa edilen Ulu Cami’nin minaresi, kilise çan kulesini andırdığı gerekçesiyle tartışma konusu oldu. Hayırseverin maddi durumu kötüleşince, kiliseyi andıran minarenin yenilenmesi için cemaat kolları sıvadı.
#DatçaCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Bundan sonra Gabar, terörle anılmayacak. Bundan sonra Gabar, inşallah o bölgede ayrı bir petrol zenginliğiyle anılacak. Devletinize güvenin, bize güvenin. Terör örgütü sizin kılınıza bile ilişemeyecek” dedi. Erdoğan Karadeniz doğalgazı gibi Gabar’da bulunan petrolün de vatandaşlara uygun fiyatla verileceğini söyledi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanHayat bu ya, her zaman dümdüz olmuyor yollar. Tökezliyoruz, düşüyoruz, kalkıyoruz ama devam ediyoruz yaşamaya. Hele ki bu kadar kıymetli bir coğrafyada yaşarken. Zor zamanlarımda benim için en kıymetli can simidi, tarih. Bugün beni yorunca geçmişten gelen dersler kulağıma küpe oluyor, yıllar öncesinden dilden dile dolaşan hikâyeler ruhumu rahatlatıyor. Ve sonra usulca ‘Bu da geçecek’ diyorum kendi kendime. O yüzden size bu hafta, İstanbul’un sokaklarında gözden kaçan büyüleyici güzellikleri anlatmak istedim. Umarım bu değerleri hatırlamak kalbinizdeki umudu canlandırmaya ilham olur
#Hürriyetİspanya’nın güneyinde, Endülüs’ün Malaga bölgesine bağlı küçük bir kasabayken 1970’li yıllarda Puerto Banus marinasının yapılmasıyla kaderi değişen Marbella, bugün dünya sosyetesinin favori rotalarından biri. Dışarıdan mütevazı görünen ama lüks turizmin adreslerinden bu güzel kasabayı geçen hafta gezme şansım oldu. İzlenimlerimi aktarmak isterim…
#HürriyetMHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Brüksel’de yapılan AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesinin kınanması ucuz bir meydan okuma, yok hükmünde bir karardır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’yi kınayanları kınamakta, camilerimizi kundaklayan, inançlarımıza hakaret eden Haçlı zihniyetini reddetmektedir. Ayasofya Camii’nin açılmasını hazmedemeyenler Ortodoks Kilisesi’nin kapısında gıyaben nöbete giren aymaz ve ahlaksızlardır.'' açıklamasında bulundu.
#MHPAfyonkarahisar, Türk milletinin bağımsızlık savaşının en önemli adımı olan Büyük Taarruz'un, 26 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal tarafından başlatıldığı, tarihi binlerce yıl öncesine dayanan, çeşitli medeniyetlerin buluştuğu, doğal güzellikleriyle görülmesi gereken şehirlerimizdendir. Afyon'da gezilecek yerler nerelerdir? Afyon'un tarihi ve turistik yerleri ve daha birçok bilgiyi sizler için derledik...
#AfyonkarahisarÇocukluk düşümdü İpek Yolu seyahati. TRT’nin en etkileyici belgeselinin adıydı. Fonda Japon müzisyen Kitaro’nun ruhani müziği, Kapadokya’dan, Karakurum çöllerine, oradan Tanrı Dağı eteklerine arkeolog misali iz süren belgesel ekibiyle astral seyahate çıkmışlığım çoktur. Hızla değişen dünyada, kültür turizminin maestrosu olmaya aday, binlerce kilometrelik rota, ‘Türk Konseyi Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi Projesi’ adıyla 21 Mart 2018’de start alacak. Ancak ben bu rotayı baştan sona adım adım gezerek öncesinde hayallerimi gerçekleştirdim. Kırgız rehberimizin dediği gibi; “Bir kere görmek, bin kere duymaktan evladır”.
#İpek YoluGeorge Bernard Shaw “Dünyada cenneti arayanlar Dubrovnik’e gelmeli” demiş, ne de iyi etmiş. ‘Adriyatik’in İncisi Dubrovnik’ 1942 metre uzunluğunda surlarla çevrili, içine girdiğinizde dış dünyadan izole oluyorsunuz. Tarihi Dubrovnik’in (Stari Grad) sokaklarında dolaşmak, barok ve Rönesans mimarilerinin muhteşem eserleri arasında yürümek, geçmişin görkeminde kaybolmak gibi.
#SeyahatGüzel kestane kavurmak, her tanesi patlamış mısır yapmak, bir de kavurganın keyfine varmak isteyenlere bu yazı. TV karşısında meyve yemeyi sevenleri de unutmadık. Az konuşmak, evdeki koltukta mayışmak, arada da bu anı paylaştıklarımıza bir güzellik yapmak istersek diye...
Tipik Akdeniz iklimine sahip şehrin kalbine bir cuma akşamı indik. Akşam güneşi denizi kızıla boyamaya başlamıştı bile. Önümüzdeki 48 saat içinde, sahil yoluna açılan bakımlı sokakları, yerelle evrenseli birleştiren yemek ve eğlence mekanları, alışveriş merkezleri, muhteşem mimarisiyle Lübnan’ın başkenti Beyrut’un, bir kez daha küllerinden doğduğuna tanık olacağız.
16 milyon kişinin yaşadığı ve nüfusun yüzde 20’si yabancılardan oluşan Hollanda, karayoluyla aynı günde bir ucundan diğerine geçebileceğiniz kadar küçük bir ülke. Topraklarının yüzde 18’i deniz seviyesinin altında. Su baskınını engellemek için denize setler yapılmış, fazla suyu atmak için değirmenlerle çalışan kanallar inşa edilmiş. 1910’larda ülkenin yüzölçümü 30 bin kilometrekareydi. Denizi doldurup, 40 bin kilometre kareye çıkarıldı!
Brandenburg eyaletinin başkenti Potsdam, yüzde 75’ini kaplayan yeşil alanları, 20 civarındaki göl ve nehri, görkemli saraylarıyla bir huzur mekanı. 1918’e kadar Prusya krallarına evsahipliği yapmıştı. Bugün 150 bin nüfuslu bir kültür, bilim şehri. Bir zamanlar Prusya Kralı II. Friedrich’in Goethe, Bach, Voltaire’i ağırladığı, flüt resitalleri verdiği Sıkıntısız Saray’ı kadar, KGB’nin Avrupa üssü de özenle korunmuş. İlkbahar ayları kenti turist kalabalığından uzak gezmek için ideal zaman.