EYLÜLÜN gelişi ve okulların açılışı, takvime bakılırsa yazın bitişini ifade ediyor olsa da biz Bodrum’da dört mevsim yaşayanlar için aslında yılın en güzel zamanlarının, yani ‘sarı yaz’ın habercisidir. Denizin çarşaf gibi olduğu, güneşin sıcaklığını tatlı tatlı hissettiğiniz ama nemin düşük olması sebebiyle rahatsızlık vermeyen, akşamları inceden bir esintinin hasıl olduğu sofralarda keyifle oturup, geceleri bol oksijenle kafanızı yastığa koyar koymaz uyuyabildiğiniz, tatilcilerin çekilmesiyle normaline dönen trafikte her yere 10 dakikada varabildiğiniz, yer kavgası yaşanmayan, mekanlarda rezervasyon sıkıntı çekilmeyen o en konforlu mevsim artık gelmiştir. Sarı yazın startını verdiğimiz bu süreçte etkinliklerin ve talebin yarımadanın kuzeyinden güneyine, yani aslında ‘merkez’ diye tabir ettiğimiz Kale ve Milta Marina etrafına kaydığını söyleyebiliriz. Biz de bu yazımızda başta bu bölge olmak üzere Bodrum’un 12 ay boyunca açık mekanlarından kendi favorimiz olanları sizinle paylaşalım istedik.
#1Neredeyse kimsenin hayır diyemediği bazı tatlar vardır, sufle gibi… Sürprizlerle dolu bir kek diyebiliriz ona. Dışındaki çıtır yüzeyi sert bir kek hissi uyandırsa da, kaşığınızı batırdığınız an içinden akmaya başlayan çikolatası görüntüsüyle bile bambaşka bir keyif verir… Bu keyfi evde ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte yaşamak isteyenlerden, “Sufle nasıl yapılır?” diye internette arama yapanlardan mısınız? Eğer öyleyse aradığınızı buldunuz çünkü “Sufle nasıl yapılır?” sorusunun cevabı bütün detayları ile burada…
#Sufle Nasıl YapılırYÜKSEK sezonun da başlamasıyla Bodrum eğlence hayatı iyice renklendi. Hem Bodrum’da yaşayanlar, hem de tatile gelenler için o kadar çok alternatif var ki! Uzun yıllardır sektörün içinde olmamıza rağmen, açılan mekanların hızına yetişebilmek adına, her akşam başka bir yerdeyiz desek abartmış olmayız. İki haftada bir yayımlanan Hürriyet Gazetesi Bodrum ekinde 7 hafta boyunca siz değerli okurlarımıza bizzat deneyimleyip memnun kaldığımız yerleri dolu dolu 2 tam sayfa halinde ve özgün içeriklerimizle aktarabilmekten çok büyük keyif aldığımızı belirtmek isteriz. Bu sayıda da size serpme kahvaltıcıdan esnaf lokantasına, mezecisinden etçisine, balıkçısına, eğlence mekanlarından beach’ine, SPA’sına kendi hayatımızda severek gittiğimiz mekanlardan bazılarını kaleme aldık. Eğlence ve etkinlikler konusunda, “Bodrum’da Neler Oluyor?” başlığı altında geçtiğimiz hafta yine bizzat katıldığımız konser ve açılışları listelediğimiz bir bölüm başlattık. Yakın dönemdeki en yeni ve en kaliteli etkinlikleri de instagram’da @bodrumdaneleroluyor hesabımızdan kolayca takip edebilirsiniz.
#1Bursa’nın güçlü ilçeleri var. Onların başarılı faaliyetleri hem kendilerine hem de Bursa markasına güç veriyor. İlçe belediyelerin son dönemde yaptığı başarılı organizasyonlara, festivallere katılıyorum, güzel işler çıkarıyorlar. Bu sayfada da gözlemlerimi ve değerlendirmelerimi yapıyorum.
#BursaPratik, kolay yılbaşı menüsü nasıl olur, önerileri neler, yılbaşında hangi yemekler, tatlı ve mezeler yapılır?İşte yılbaşı sofranıza yakışacak bir menü;diye diye bir bakmışız yılbaşı gelmiş çatmış. Yeni yıla sayılı günler kalmışken 2023 yılbaşı yemek menüleri arıyor, yeni yıl sofranızı ziyafete çevirecek tarifler... Şöyle şık ve lezzetli yılbaşı tarifleri hazırlayıp yılbaşı akşamında hem bütün övgüyü almak, hem de sevdiklerinizle lezzetli bir akşam geçirmek! Endişelenmeyin, yeni yıla lezzetli bir başlangıç yapmanız için gerekli tüm tarifleri hazırladığım yılbaşı yemek menüleri arasında bulabileceksiniz.
#Yılbaşı Menüsü 2023Diyette dondurma yenir mi sorusu, yaz aylarına girilmesiyle birlikte Dondurma, genç, çocuk ve yaşlı demeden herkesin çok severek tükettiği, serinletici özelliklerinin yanı sıra oldukça besleyici bir besin maddesidir. Aynı zamanda da yaz mevsimlerinin de vazgeçilmezidir. Özellikle de diyetteyken gelen tatlı krizlerini en kolay önleyebilen yiyecekler arasında yer alır. Peki, diyette dondurma yenir mi? İşte, konuyla ilgili tüm detaylar
#Diyette DondurmaDondurma, genç, çocuk ve yaşlı demeden herkesin çok severek tükettiği, serinletici özelliklerinin yanı sıra oldukça besleyici bir besin maddesidir. Aynı zamanda da yaz mevsimlerinin de vazgeçilmezidir. Özellikle de diyetteyken gelen tatlı krizlerini en kolay önleyebilen yiyecekler arasında yer alır. Diyette dondurma yenir mi tüm detayları ile sizler için derledik.
#Diyetİngiltere merkezli kent ve yaşam dergisi Time Out, ‘dünyanın en havalı mahalleleri’ni listeledi. Mahalle kültürünün ve komşuluk ilişkilerinin kuvvetli olduğu semtlerin sıralandığı 40 maddelik listeye İstanbul Arnavutköy 39’uncu sıradan girdi. Beşiktaş’tan vapurla Arnavutköy’e doğru yola çıktık; seyahat yazarımız Saffet Emre Tonguç’un işaret ettiği mekânları tek tek gezdik: Şirin kafeler, leziz balıkçılar, tarihi yalılar, kiliseler, sanat atölyeleri, barlar, dondurmacılar...
#GazetehaberleriLuke Barr’ın ‘Ritz&Escoffier’ kitabında özel bir yemek menüsüne denk geldim. Davet sofrasındaki çeşitlilik, denemelere açık, meraklı bir kültüre tekabül ediyor. Bunları talep eden varlıklı bir kitle var. Günümüzde de zengin insanlar mevcut ama pek az ülkede böyle bir talep oluşuyor.
#YazarSöyleyince basit gibi gelebilir ama en lezzetli yemeklere gereksiz süsten kaçıp sadece en temel şeyleri yaparak ulaşılıyor. Yeter ki kullandığınız ürünler doğal, yöresel, mevsiminde ve pişirdiğiniz yer odunla yanan taşfırın olsun.
#Wolfe RanchBu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.
#Afyonİyisiyle kötüsüyle bir yılın daha sonuna geldik. Bu sayfada gastronomiden kültür sanata hangi alanda olursa olsun ele aldığım, yer verdiğim konulara, kişilere, kurumlara hep iyi yanlarından bakmaya çalıştım. “Gazetecinin görevi eleştirmektir” denir ama yaşam kültürünün olumlu yanlarını, güzellikleri paylaşmak, öne çıkarmak bana aynı ölçüde anlamlı geliyor. 2019’un son cumartesisinde yine böyle paylaşmaya değer bulduğum yerler ve etkinlikler var. 2020 tüm dünyaya, ülkemize ve her birimize uğuruyla gelsin, sıkıntıları sorunları geride bırakmak için hep beraber çaba gösterelim.
#Müge AkgünRamazanın yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte iftar sonralarının en sevilenlerinden biri oluyor dondurma. Sıcakların panzehiri dondurmalarla akşamlarınızı keyiflendirebilirsiniz. Şerbetli ağır tatlılar yerine hem hafif hem serinleticiler... İşte kalabalık jürimizin seçtiği en iyi 10 dondurmacı.
Pera Palas Otel’in Alman şefi Maximilian J.W. Thomae (44), Türk modern mutfağı denince akla ilk gelen isimlerden. Rakılı dondurma, ıstakozlu mantı, çikolatalı baklava ya da asma yaprağına çorba hep onun marifeti. 18 yıldır İstanbul’da yaşayan ve yemek kültürümüzü Osmanlı mutfağına kadar inceleyen Thomae, Knorr’un modern tavuk suyunun tanıtım yüzü oldu. Ünlü şefle Türkiye macerasını ve yemek kültürümüzü modernleştirmesi üstüne konuştuk.
Dominik asıllı Indhra Taşpınar, Eda Taşpınar’ın amcası Adnan Taşpınar’la tanıştıktan sonra Türkiye’ye yerleşti. Altı yıllık evli çift; geçen sene yeme-içme işine girmeye karar verince mutfağa meraklı Indhra Taşpınar İtalya yolunu tuttu. Orada İtalyan dondurmasının inceliklerini üstatlarından öğrendi. El Beso adlı restoranlarının Alaçatı ve Kuruçeşme’deki şubelerinde bütün dondurmaları kendisi yapıyor. Taşpınar çifti restoran maceralarını ve ilişkilerini anlattı
Dondurmam kaymak’ günleri eskidendi. Artık dondurmalarımız mojitolu, karpuzlu, elmalı, kahveli, güllaçlı, bisküvili ve hatta sebzeli... Yani dondurma denilince ilk akla gelen geleneksel lezzetlerin yanına, her geçen gün sıra sıra yeni çeşitler ekleniyor. Üstelik önceleri keyifle yemek için dört gözle yaz aylarını beklediğimiz dondurmanızı şimdi 12 ay boyunca yalayabilirsiniz. Bıçakla kesilebilecek kıvamdaki Türk dondurmalarıyla İtalyan usulü ipek gibi dondurmaların kapıştığı listemize bakmak bile insanı serinletiyor.
İşte bir Sevgililer Günü mönüsü. Uzun yıllar ABD’de şef olarak çalışan Ahmet Gülcür’e ait. Elektrolüks Muftak Ekipmanları Bölümü şefi olan Gülcür’e göre, Sevgililer Günü mönüsü kesinlikle afrodizyak olmalı. Ana yemek olarak deniz mahsulleri güvecini öneriyor. Çünkü içinde afrodizyak olduğu söylenen gıdalar var. Bir başka özelliği de Barack Obama’nın Başkan seçildikten sonra Beyaz Saray’da yediği ilk öğle yemeği mönüsünde bulunması.