Yeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıYılbaşı sofraları her zaman önemlidir ama bu yıl her zamankinden biraz daha önemli. Çünkü bu yıl koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamındaki kısıtlamalar nedeniyle neredeyse herkes yeni yılı evinde karşılayacak. Peki yılbaşı sofrasının yıldızı nedir? Tabii ki nar gibi kızarmış, çıtır çıtır bir hindi. Peki fırında hindi nasıl pişirilir? Hindi pişirirken hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Tüm bu soruların cevapları için sizi içeriğimize alalım…
#Fırında Hindi Nasıl PişirilirYılbaşına artık günler değil saatler kaldı desek yeridir ve hazırlıklar son hızla sürüyor. Özellikle yılbaşı gecesini evde geçirecekler için hoş bir yılbaşı sofrası kurmak ve lezzetli bir yılbaşı menüsü hazırlamak her şeyden önde geliyor. Bu menünün yıldızı elbette ki fırında nar gibi kızarmış, çıtır çıtır hindi olacak. Peki fırında hindi nasıl pişirilir? Dikkat etmeniz gereken püf noktalarını aşağıda tüm ayrıntılarıyla sıralıyoruz. O halde fırında hindi pişirmenin ipuçlarını arayanları böyle alalım…
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirÖzel günlerin olmazsa olmazıdır pastalar. Meyveli, çikolatalı, kremalı, fıstıklı, kestaneli ve krokanlı ilk akla gelen pasta çeşitleri olsa da aslında yaratıcılığınızı kullanıp çeşit çeşit pastalar yapabilirsiniz. Bugün sizler için özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz birkaç kolay pasta tarifi derledik. Görüntüleri de lezzetleri de oldukça iştah açıcı olan pastalarımızın bir dilimi asla yetmeyecek. O halde gelsin kolay pasta tarifleri…
#Pasta TarifleriZamanın doğrusal bir şekilde ilerlediğinden şüphe ettiğiniz oldu mu? Çoğumuz gibi benim de oldu. Kış aylarında dışarıdan gelen kar kokusu, yıllar sonra tekrar yediğim Cote d’or çikolataları, babaannemin dokunduğum kadife elbisesi, 90’ların pop şarkıları, seneler sonra aniden karşıma çıkan bir sinema afişi… Siz her ne kadar farkında olmasanız da duygularınızı yönetmekte duyularınız adeta usta.
#TUNCAYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüYılbaşı hindi dolması yılbaşı akşamlarının klasikleşen yemeklerinden biridir. Ancak yılbaşı hindisi lokum gibi olması için bazı püf noktaların uygulanması gerekmektedir. Peki, lokum gibi yılbaşı hindisi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kestaneli pilav ile nar gibi kızarmış yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları...
#Yılbaşı Hindisi TarifiYılbaşı menüsü evde yeni yılı kutlayacak olanlar tarafından merak ediliyor. Yılbaşı menüsü örnekleri ailesine ve sevdiklerine birbirinden leziz tarifler sunmak isteyen milyonlarca kişinin araştırmaları arasında yer alıyor. Peki, Yeni yıl sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız yılbaşı yemekleri, yılbaşı mezeleri, yılbaşı tatlıları ve görkemli yılbaşı masası ile yılbaşı menüsü 2023 seçenekleri...
#Yılbaşı Menüsü 202315 Aralık Cuma MasterChef ödül oyununu kim kazandı sorusu yanıt buldu. Haftanın dokunulmazlık oyunlarının ardından MasterChef All Star'ın 15 Aralık tarihinde yayınlanan 180. son bölümünde, kırmızı ve mavi takım para ödülünü kazanmak için mücadele verdi. Bursa dış çekiminde en iyi yöresel yemekleri yapmak için karşı karşıya gelen iki takım, Muradiye çorbası, kestaneli lahana sarması, balıklı pilav, Bursa pideli köfte ve cennet künkü menüsünden oluşan tarifleri hazırladı. İlk etabın ardından kırmızı takım final turuna yükseldi. Heyecan dolu gecede finale ise Barbaros ile Kıvanç kaldı. Şeflerin kararı ile en iyi tabağı yapan bir isim para ödülünün sahibi oldu. Peki, MasterChef ödülü kim aldı, ödül oyununu kim kazandı Barbaros mu Kıvanç mı? İşte, 15 Aralık MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Ödül OyunuYeni yıla girmemize çok az bir zaman kaldı. Yılbaşı gecesinde eşinizi dostunuzu kendi evinizde ağırlamak istiyor ama mutfakla da pek uğraşacak vaktinizin olmayacağını düşünüyorsanız Hürriyet Lezzetli Hayat ekibinin verdiği listeye bakın. Emin ellerden çıkan yemekleri bu adreslerden eve sipariş verebilirsiniz.
#Gizem DİNÇBAŞMasterChef İsviçre usulü spaetzle tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Spaetzle, et yemeklerinin yanındaservisedilen bir tür Orta Avrupa yumurtalı eriştedir. Bu nedenle İsviçre makarnası oalrak da bilinir. Peki, İsviçre makarnası spaetzle nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte İsviçre usulü spaetzle tarifi ve yapılışı...
#İsviçre Usulü Spaetzle TarifiMasterchef Mont Blanc tatlısı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Mont Blanc tatlısı üzerine çırpılmış krema eklenmiş, erişte şeklinde şekerli kestane püresinden oluşan bir tart türüdür. Kestaneli Mont Blanc başta İsviçre mutfağı olmak üzere Fransız ve dünya mutfağında önemli bir yere sahiptir. Peki, Mont Blanc tatlısı nasıl yapılır? İşte, Mont Blanc tatlı tarifi ve malzemeleri...
#Mont BlancBu yılbaşını restoranda kutlamak isteyenleri kişi başı 1500 TL’den başlayan fiyatlar karşılayınca rezervasyonlar azaldı. Restoranların kişi başı 600 TL’den başlayan evde yılbaşı menülerine ise ciddi bir talep var. Dört kişilik bir aile dışarıda yemeğe 6 bin TL vermek yerine, 2 bin 400 TL’ye 8 kişilik ana yemek içeren evde yılbaşı menüsü almayı tercih ediyor.
#YılbaşıKanal D’nin, yapımcılığını Ay Yapım’ın üstlendiği, başrollerini Kerem Bürsin ve Hafsanur Sancaktutan’nın paylaştığı, senaryosunu Kübra Sülün’ün yazdığı, Ali Bilgin’in ise yönetmenliğini üstlendiği Ya Çok Seversen bu akşam final bölümüyle ekrana geldi.
#Ya Çok SeversenEYLÜLÜN gelişi ve okulların açılışı, takvime bakılırsa yazın bitişini ifade ediyor olsa da biz Bodrum’da dört mevsim yaşayanlar için aslında yılın en güzel zamanlarının, yani ‘sarı yaz’ın habercisidir. Denizin çarşaf gibi olduğu, güneşin sıcaklığını tatlı tatlı hissettiğiniz ama nemin düşük olması sebebiyle rahatsızlık vermeyen, akşamları inceden bir esintinin hasıl olduğu sofralarda keyifle oturup, geceleri bol oksijenle kafanızı yastığa koyar koymaz uyuyabildiğiniz, tatilcilerin çekilmesiyle normaline dönen trafikte her yere 10 dakikada varabildiğiniz, yer kavgası yaşanmayan, mekanlarda rezervasyon sıkıntı çekilmeyen o en konforlu mevsim artık gelmiştir. Sarı yazın startını verdiğimiz bu süreçte etkinliklerin ve talebin yarımadanın kuzeyinden güneyine, yani aslında ‘merkez’ diye tabir ettiğimiz Kale ve Milta Marina etrafına kaydığını söyleyebiliriz. Biz de bu yazımızda başta bu bölge olmak üzere Bodrum’un 12 ay boyunca açık mekanlarından kendi favorimiz olanları sizinle paylaşalım istedik.
#1Neredeyse kimsenin hayır diyemediği bazı tatlar vardır, sufle gibi… Sürprizlerle dolu bir kek diyebiliriz ona. Dışındaki çıtır yüzeyi sert bir kek hissi uyandırsa da, kaşığınızı batırdığınız an içinden akmaya başlayan çikolatası görüntüsüyle bile bambaşka bir keyif verir… Bu keyfi evde ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte yaşamak isteyenlerden, “Sufle nasıl yapılır?” diye internette arama yapanlardan mısınız? Eğer öyleyse aradığınızı buldunuz çünkü “Sufle nasıl yapılır?” sorusunun cevabı bütün detayları ile burada…
#Sufle Nasıl YapılırYÜKSEK sezonun da başlamasıyla Bodrum eğlence hayatı iyice renklendi. Hem Bodrum’da yaşayanlar, hem de tatile gelenler için o kadar çok alternatif var ki! Uzun yıllardır sektörün içinde olmamıza rağmen, açılan mekanların hızına yetişebilmek adına, her akşam başka bir yerdeyiz desek abartmış olmayız. İki haftada bir yayımlanan Hürriyet Gazetesi Bodrum ekinde 7 hafta boyunca siz değerli okurlarımıza bizzat deneyimleyip memnun kaldığımız yerleri dolu dolu 2 tam sayfa halinde ve özgün içeriklerimizle aktarabilmekten çok büyük keyif aldığımızı belirtmek isteriz. Bu sayıda da size serpme kahvaltıcıdan esnaf lokantasına, mezecisinden etçisine, balıkçısına, eğlence mekanlarından beach’ine, SPA’sına kendi hayatımızda severek gittiğimiz mekanlardan bazılarını kaleme aldık. Eğlence ve etkinlikler konusunda, “Bodrum’da Neler Oluyor?” başlığı altında geçtiğimiz hafta yine bizzat katıldığımız konser ve açılışları listelediğimiz bir bölüm başlattık. Yakın dönemdeki en yeni ve en kaliteli etkinlikleri de instagram’da @bodrumdaneleroluyor hesabımızdan kolayca takip edebilirsiniz.
#1Bursa’nın güçlü ilçeleri var. Onların başarılı faaliyetleri hem kendilerine hem de Bursa markasına güç veriyor. İlçe belediyelerin son dönemde yaptığı başarılı organizasyonlara, festivallere katılıyorum, güzel işler çıkarıyorlar. Bu sayfada da gözlemlerimi ve değerlendirmelerimi yapıyorum.
#BursaKestaneli brownie ve portakal parçacıklı kestane muhallebisini en az kestane şekeri kadar seviyorum. Haşlanmış kestaneleri yağsız tavada kavurup yeşillikli bir salatanın üzerinde kruton yerine kullanmayı da... Tavuk suyuna pişirdiğim kestane çorbası da bugünlerde sık yaptığım diğer tariflerden.
#Brownie