MASTERCHEF İSVİÇRE USULÜ SPAETZLE TARİFİ: İsviçre makarnası spaetzle nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MasterChef İsviçre usulü spaetzle tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Spaetzle, et yemeklerinin yanındaservisedilen bir tür Orta Avrupa yumurtalı eriştedir. Bu nedenle İsviçre makarnası oalrak da bilinir. Peki, İsviçre makarnası spaetzle nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte İsviçre usulü spaetzle tarifi ve yapılışı...
Spaetzle Mart 2012'den bu yana korunan coğrafi işaretler kapsamında ödüllendirilmiştir. Spaetzle yapmanın temel kuralı, porsiyon sayısına eşit sayıda yumurta kullanmaktır. Daha akıcı bir hamur elde etmek için sıklıkla su eklenir. Hamurunda aynı zamanda buğday unu kullanılır. Peki, İsviçre usulü spaetzle nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef spaetzle tarifi ve malzemeleri...
3 yumurta
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı irmik (ince çekilmiş)
2 yemek kaşığı kepekli un
Tuz
Kıvam alana kadar un
İSVİÇRE USULÜ SPAETZLE NASIL YAPILIR?
Hamuru için; yumurta su tuzu derin bir kapta iyice çırpın.
Üzerine irmik ve unu yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da kaşıkla ya da elle karıştırın.
Hamur ele yapışan bir kıvamda olmalı.
Diğer yandan ocağa tencereyle su koyup kaynatın.
Ve bir başka derin kapta birde soğuk su hazırlayın.
Tencerenin üzerine geniş delikleri olan bir süzgeç yerleştirin.
Erişte süzgecinin üzerine hamurdan bir parça alıp spatula ile bastırarak kaynayan suya erişteyi dökün.
Suda haşlanan hamurlar suyun yüzüne çıktıktan 2-3 dakikada pişecekler.
Hamurları kaynayan sudan kevgirle çıkarıp soğuk suya bırakın.
Hamurların hepsini suya salmayın, aynı işlemi 3-4 defa tekrarlayın.
Pişen hamurları süzüp tereyağında kavurup baharatlarla tatlandırın.
Üzerine permesan peyniriyle ya da yağda piyazlık doğranmış soğan kavurmasıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...