Kestane sevilerek tüketilen gıdalar arasında yer alıyor. Kestaneler özellikle kış aylarında sıcak olan tüketilen bir yiyecektir. Kestane tüketen bireyler, kestanenin meyve mi yoksa sebzemi olduğunu tartışabiliyor. Kestanenin meyve olup olmadığı kişilerce merak edilen bilgiler arasında yer alıyor. Kestane meyve mi sebze mi tüm detayları ile derledik.
#AraştırmaÇiftlerin bebek bekleme dönemi hem anne hem de baba adayı için oldukça heyecanlı geçer. Hormonlarda yaşanan değişimlerle birlikte anne adayı fiziksel ve psikolojik anlamda birçok değişim yaşar. Ancak bu süreçten sadece anne adayları değil baba adayları da etkilenir.
#Kuvad SendromuEşi Yıldız Çağrı Atiksoy hamile olan oyuncu Berk Oktay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ‘sempatik gebelik’ yaşadığını ve 7 kilo aldığını söyledi. Oktay gibi pek çok erkek, eşleri gebe kalır kalmaz kurdukları duygusal bağdan dolayı, aşerme, kilo alma, mide bulantısı gibi gebelik belirtileri yaşıyor. Tıptaki adı ‘kuvad (couvade) sendromu’ olan bu olgu oldukça yaygın olsa da birçok baba adayı durumun farkında olmuyor. Önce hamilelik sendromu yaşayan babalar ve eşleri ile konuştuk, ardından da uzmanımızdan Kuvad sendromunun detaylarını dinledik.
#HamilelikSürekli olarak artan yorgunluk şikayetleri, bir hastalığın habercisi olabilir: Kronik yorgunluk sendromu! Bazı kişilerde gündelik hayatı olumsuz etkileyecek kadar şiddetli seyreden bu hastalık ABD ve Avrupa’ya kıyasla ülkemizde daha fazla görülüyor. Peki kronik yorgunluk sendromu en çok kimleri etkiliyor? Hangi belirtilerle kendini gösteriyor? Nasıl önlemler almak gerekiyor? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#SağlıkGASTRONOMİ, artık bütün dünyada yükselen bir trend ve çok önemli bir katma değer kaynağı. Ben gastronomi kavramı için “mutfak ekonomisi” ifadesini kullanıyorum. Çünkü yerel, bölgesel ve ulusal yeme-içme kültürünün tüm boyutlarıyla ele alınması, değerlendirilmesi ve tanıtımının yapılması süreci, aynı zamanda ekonominin her alanında stratejik sonuçlar yaratıyor. Son tahlilde, kırsal kalkınmayla birlikte tarım ve gıda ekonomisinin gelişmesinde ciddi bir rol oynuyor. Tabii söz konusu sürecin olmazsa olmaz aşamaları var. Bunlardan birisi de hiç şüphesiz, yerel ve bölgesel ürünlerin coğrafi işaret ile tescillenmesi... Bugün sizlere bu konuda iki güzel örnek vermek istiyorum.
#1Soğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir? Kestane ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun...
#KestaneTarihi dokusu ve doğa manzaralarıyla büyük tatil yörelerinden ayrılan kasabalarda keşfe çıkmanın şimdi tam zamanı... Uzmanlarımıza Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz’de gidilmesi gereken kasabaları sorduk. 5 bölge ve 9 şehirden 10 kasabayı önerdiler. Üstelik gezilecek yerlerden, konaklama yapılacak alanlara kadar da tavsiyeler verdiler...
#En Güzel KasabalarDoğum gününde, yıldönümlerinde veya kutlanacak diğer özel günlerde, yaş pastalar en büyük eşlikçimiz. Kimi çikolatalısını seviyor, kimi meyveyle yapılmışını... Okurlarımız pasta seçimlerini anlattı, pasta şefi Nur Aktı Yıldırım ise iyi bir pasta için gereken püf noktalarını paylaştı.
#PastaCumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat’ta çiftçilerle buluşmasında “Tarıma ve hayvancılığa en büyük destekler bizim dönemimizde verildi. Bu yıl içinde 25.8 milyar lira olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesini de 29 milyar liraya yükselttik. Çiftçimizden ekilmedik tek karış yer bırakmayacak şekilde üretime yönelmelerini istiyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan‘Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı, Bir Yemek Antropolojisi’ isimli kitap, Sakarya yemeklerinin izinde bir sözlü tarih çalışması... Tariflerden tescilli tatlara, artık ekilmeyen ürünlerden tek bir ağacı kalan elmaya ya da iki sezon hasat edilebilen enginara; neler yok ki bu 600 sayfalık yolculukta...
#Sakarya MutfağıEge ve Akdeniz’de özellikle çam ormanlarında çıkan ve günlerce söndürülemeyen büyük orman yangınları İstanbul için de ciddi bir uyarı vermektedir. 1960 ve 80’li yıllarda İstanbul’da Hazine arazilerine sahip çıkmak amacıyla takriben 400 bin dönüm (İstanbul ormanlarının yüzde 16’sı) çam ormanı oluşturuldu.
#YazarManolya çiçeği; oldukça hoş bir kokusu olan, yaprakları ve oval görünümlü kaba bir çiçek türüdür. Manolya çiçeği; tür şeklinde iki çeşit şeklinde gruplandırılmaktadır. Manolya çiçeği; her mevsim rengini koruyan ender bitkilerin içerisinde yerini alır. Peki manolya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Manolya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Manolya ÇiçeğiGünümüzde oldukça farklı ağaçlar bulunuyor. Özellikle bulundukları toprak ve iklim itibari ile çeşitlilik gösteren bu ağaçların çoğunluğu ise meyve ağacıdır. At kestanesi ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Dünya genelinde yetiştirilen birçok ağaç vardır. Kestane ağacı da o ağaç türleri arasında yer almaktadır. Kestane ağacı ülkemizde de yetiştirilmektedir. Bundan dolayı kestane ağacı ihracatta da önemli bir pay edinmiştir. Anadolu'nun birçok bölgesinde Kestane ağacı yetişir. Kestane ağacı son aylarda internette sürekli olarak araştırılmaktadır. Peki kestane ağacı nedir? Kestane ağacı özellikleri nelerdir? Kestane ağacının Latince ismi nedir? İşte kestane ağacı ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
Gelincik mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Gelincik mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Gelincik mantarı yenir mi? Gelincik mantarının zararları var mıdır? Sizin için gelincik mantarı hakkında detaylı bilgileri derledik.
#Gelincik Mantarı NedirBeypazarı’nın tarım ilçesi olduğunu belirten Başkan Tuncer Kaplan, turizmle arasındaki göstergeyi ilginç bir hesapla anlattı. 6 ay boyunca hafta sonları gelenlerin ilçede 5 saat kaldığını belirten Kaplan, “Toplamda 48 gün yapıyor. 48 günü 5 saatle çarptığımızda bizim yılda 240 saatlik turizmimiz var. Tarım ise 365 gün, yıl boyunca yapılıyor” dedi.
#Murat YILMAZTürkiye güzeli; sonra model-oyuncu... Hızlı genç; sonra anne, evinin kadını... Her zaman âşık; sonra ne olursa olsun... Dışarıda sırt dekoltesi; sonra evde pijama-terlik-televizyon. Bütün gün yoga-pilates; sonra çekirdek, meyve, çikolata. İkilemli sorular için biçilmiş kaftan: Demet Şener’in sanki hep bir miladı, hep bir “öncesi-sonrası” var.
#Demet ŞenerBolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü turizm merkezleri Abant, Gölcük ve Yedigöller özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin popüler adresi. Doğa harikaları, temiz havası ve geniş ve açık alan ortamıyla bu üç güzeli mutlaka ziyaret etmelisiniz. İşte size Abant, Gölcük ve Yedigöller hakkında bilgiler…
#Bolu