Güncelleme Tarihi:
Bu hafta Instagram hesabımızda (@hurriyetlezzetlihayat) “Tercihiniz çikolatalı pasta mı yoksa meyveli pasta mı” diye sorduk. Sosyal medya hesabımızı takip eden okurlarımızın yüzde 56’sı çikolatalı pastayı seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik
“Çikolatalı pastanın içinde krokan, fıstık, kestane veya vişne gibi eşlikçiler sever misiniz? Meyveli pastaya hangi meyveleri yakıştırıyorsunuz? Evde yapmayı denediniz mi hiç? En çok nerenin pastalarını beğeniyorsunuz?” İşte, gelen yanıtlardan Bu hafta Instagram hesabımızda (@hurriyetlezzetlihayat) “Tercihiniz çikolatalı pasta mı yoksa meyveli pasta mı” diye sorduk.
Sosyal medya hesabımızı takip eden okurlarımızın yüzde 56’sı çikolatalı pastayı seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Çikolatalı pastanın içinde krokan, fıstık, kestane veya vişne gibi eşlikçiler sever misiniz? Meyveli pastaya hangi meyveleri yakıştırıyorsunuz? Evde yapmayı denediniz mi hiç? En çok nerenin pastalarını beğeniyorsunuz?” İşte, gelen yanıtlardan bazıları...
@hilalatakus: “İlk tercihim çikolatalı ve vişneli pasta olur. Genelde pastalarımı kendim yaparım ama almam gerektiğinde Divan’dan alırım.”
@gulnur.ozben: “Yazın daha çok meyveli, özellikle çilekli tercihim. Ama çikolatalı pastadan da vazgeçemem. İçinde çikolata parçacıkları, krokan ve vişne olduğunda nefis lezzetli olur.”
@esirel: “Meyveli pasta, özellikle de çileklisi...”
@burhancolak0909: “Sütlü çikolatalı pasta severim. Ekşilik veren çilek veya vişne gibi ek malzemeleri tercih etmem.”
@arzugi: “Genelde meyveli pasta... Çikolatalı yiyeceksem krokanlı veya vişneli tercihim. Çikolatası da bitter olmalı. Pelit’in vişneli pastası, Beyaz Fırın’ın meyveli pastalarını beğenirim.”
@mealmyths: “Çikolatalı pastaya krokan, vişne ve ahududuyu yakıştırıyorum. Kremasında tercihim bitterden yana... Kekiyse tek başına yediğinizde bile lezzetli olacak şekilde hazırlanmalı. Bazı pandispanyalar oldukça yavan olabiliyor. Meyveli pastayı yazın yiyenlerdenim. En çok beyaz çikolatalı ve çileklisini severim ama karışık meyveliyi yemesi de keyifli.”
İYİSİNİ YAPMAK İÇİN NE LAZIM?
Brunette Patisserie’nin sahibi ve şefi Nur Aktı Yıldırım anlatıyor:
* Pandispanya keke ve pastacı kremasına yakışabilecek en ideal meyve çilek. Çünkü vanilyanın tat profili olarak çilekle harika bir uyumu var.
* İster meyveli ister çikolatalı olsun, bir yaş pastada en önemli hususlardan biri kektir. Pandispanyayı hazırlarken yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpıp kullanırsanız, o kek her zaman daha yumuşak ve pufidik bir yapıda olur. Yumurtaları da oda sıcaklığına getirip kullanmakta fayda var.
* Krema, kek ve keki ıslatacağınız şurubu mutlaka bir gün önceden hazırlayıp dinlendirin.
* Kremayı pişince oda sıcaklığında hafifçe soğutun, sonra üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirin. Pastacı kremasını hafifleştirmek için pastayı birleştirmeden hemen önce içine çırpılmış krema ekleyin. Yağ oranı yüksek bir krema tercih edin.