Keşkül haberleri sayfasında Keşkül hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 152 Keşkül haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Geçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıRivayete göre Osmanlı döneminde Dervişler ve Kadılar tedbil-i kıyafet ile halkın arasına karışıp dilenerek topladıkları paraları dergahlara ve imaretlere bağışlarlarmış. Bu bağışlar ile de Kelkül-ü Fukara yapılıp halka dağıtılırmış. Besleyici olması nedeniylede sıklıkla aşevlerinde yapılırmış.
#KeşkülKeşkülün nasıl yapıldığı ve tarifi araştırılıyor. Keşkül tatlısı içerisinde toz badem bulunan bir tatlıdır. Bu tatlıda un yer almıyor. Buğday nişastası kullanarak keşkül yapabilirsiniz. Ayrıca keşkül içerisinde 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi de koymanız gerekiyor.
#KeşkülTürk mutfağının lezzetleri kadar bu lezzetlere ismini veren yemeklerin hikayeleri de muhteşemdir. Köklü bir tarih, üç kıtaya uzanan bir kültür ve coğrafya bunun temellerini oluşturmaktadır. Bu hafta okuyunca lezzeti kadar hikayesini de beğeneceğiniz keşkülün Ahmet Hamdi’nin Kaplumbağa Terbiyecisi tablosuna kadar uzanan hikayesini anlatacağız.
#BursaBursa'nın Orhangazi ilçesinde 21 yıldır üretilen, hikayesi, ismi ve lezzetiyle dikkati çeken "Duvalı" tatlı, birçok şehirden ilgi görüyor. Deneyenler tarafından diğer sütlü tatlılara benzetilen ve tarifi kimseyle paylaşılmayan tatlıyı yemek için kimi müşteriler Orhangazi'ye gelirken, farklı şehirlerdekilere ise kargoyla gönderiliyor.
#Yöresel LezzetlerJ harfinden sonra, M harfinden önce gelen L, alfabemizin 14. harfidir. Ülkemizde L harfiyle başlayan bir şehir yoktur. İlk harfi olan ilçeler ise şunlardır: 1- Lüleburgaz 2- Laleli 3- Lapseki. Leyla, Lamia ve Lale ise, ülkemizde kız çocuklarına verilen en popüler isimler arasında yer alıyor. L harfi ile başlayan ve biten kelimeler nelerdir tüm detayları ile derledik.
#L İle Başlayan Kelimeler Nelerdir?Geçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıAnkara’nın manevi mimarı Hacı Bayram Veli’yi kişisel eşyalarıyla birlikte anlatan Hacı Bayram Veli Müzesi, dört aylık sürede 10 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı. Müzede en çok ilgiyi ise Derviş Çeyizi’ndeki eserler gördü. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Üç aylarda da yoğun bir ilgi bekliyoruz” dedi.
#Hacı Bayram Veli MüzesiGeldi geliyor derken gastronomi dünyasının en saygın rehberlerinden Michelin Guide Türkiye’ye nihayet İstanbul’dan giriş yaptı. Eminim yakında şahsına münhasır şehrimizin turizmine ivme katacak, yıldızlı restoranları, şefleriyle uluslararası arenada yeme-içme severlerin radarına sokacaktır.
#Müge AkgünGünün her saati uğrayıp özenli lezzetler tadabileceğiniz, yormayan bir mahalle mekânı arıyorsanız Nişantaşı’ndaki The Bono’yla tanışın. Sokağın hareketinden kopmayan barı ve arkadaki sakin bahçesinde şaşırtan bir yemek çeşitliliği sunuyor. Zeytinyağlı gelin sarması, mancarlı pide, tava ciğer, rezeneli-rakılı fava, asma yaprağında ballı Ezine peyniri menüde bulabileceğiniz seçeneklerden sadece birkaçı...
#The BonoBana yıllardır “Lokum ciğerini dene, soğuk mezelere yüklenme; sakatata yer bırak” dedikleri Selimiye Birtat’a gittim. Köpoğlunda biraz ekşilik vardı, favanın kıvamı sıkıntılıydı. Ama masaya beyin söğüşün gelmesiyle ‘sakatat şov’ başladı. Beyin çok iyi ayıklanmıştı. Dilin pişimi, yumuşaklığı; kekik, kimyon ve acı biberli baharat dengesi kusursuzdu. Güveç işkembe yumuşacıktı, lokum ciğer de gerçekten çok iyiydi. Ama uykuluk yediklerimin en iyisi değildi, tatlılardaysa gereksiz bir zorlama gördüm. Neden parfe? Koy bir keşkül, geç! Buranın sakatatlarını tüm Kadıköy biliyor, İstanbul da bilsin... Bilsin ki Birtat’ı Birtat yapan sakatatlara yoğunlaşılsın, frambuazlı parfeye değil!
#Selimiye BirtatSütlaç, kazandibi, tavukgöğsü, keşkül, güllaç... Dünyada eşi benzeri olmayan sütlü tatlılarımız... Az malzemeli, emek yoğun değil, canımız istedi mi hop iki dakikada yapabiliyoruz! Üstelik sıcak yaz günlerinde serinliği ve hafifliğiyle yiyenleri de mutlu ediyorlar.
#Sütlü TatlılarSultan papağanı, ülkemizde ve tüm dünyada çok sık beslenen ve sevilen bir doğa kuşudur. Sultan papağanı, tam bir doğa kuşu olmasına rağmen ticaretlerinin yapılması nedeni ile günümüzde de kafes kuşu olarak da bilinen tohumgiller familyasına ait olan bir kuş türüdür. En güzel, tatlı ve sevimli Erkek & Dişi sultan papağanı isimleri nelerdir sizler için derledik.
Eski filmlerde âşıkların buluşma bahanesi, Osmanlı’da ziyafet habercisi... Sütlü tatlılar bize özgü yapılış şekli ve asırlardır süren geleneğiyle mutfak kültürümüzün kıymetlisi. Özellikle ramazan ayında hafif bir lezzetle ağzını tatlandırmak isteyenlerin de elbette ilk tercihi... Muhallebiden kazandibine en kaliteli malzemeyi kim kullanıyor, en iyisini hangi adresler yapıyor, jürimize sorduk.
#TatlıRivayete göre Osmanlı döneminde Dervişler ve Kadılar tedbil-i kıyafet ile halkın arasına karışıp dilenerek topladıkları paraları dergahlara ve imaretlere bağışlarlarmış. Bu bağışlar ile de Kelkül-ü Fukara yapılıp halka dağıtılırmış. Besleyici olması nedeniylede sıklıkla aşevlerinde yapılırmış.
#KeşkülTatlılarda ve bazı özel lezzetlerde sevilerek tüketilen bir aroma olarak kullanılan damla sakızı bir çeşit reçine olarak doğal ortamda bulunmaktadır. Damla sakızı sakız ağaçlarından elde edilen ve küçük bir parçası bile kullanılan tatlı içerisinde lezzet ve hoş koku olmasının sebebi halindedir. Damla sakızı nedir ve damla sakızı nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? Damla sakızı faydaları nelerdir ve nerelerde satılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Damla Sakızı NedirTelefonun hayatımızın her evresinde bulunduğu bu günlerde, turizmin ve gastronominin bundan etkilenmemesi mümkün mü? Hele ki, bilmediğimiz bir şehre gittiğimizde ilk işimiz internette popüler adresleri aramak olurken. Nereyi gezmeliyiz? Nerede yemek yemeliyiz? Sorularının cevaplarını arıyor, şehir trafiğine takılmadan gastronomi ve turizm rotalarını takip etmeye çalışıyoruz.
#BursaTatlılar, yapıldıkları malzemelere göre üç gruba ayrılır. 1- Sütlü tatlılar 2- Şerbetli Tatlılar 3- Çikolatalı Tatlılar. Ülkemizde en çok tüketilen sütlü tatlıların başında sütlaç ve kazandibi geliyor. En çok tercih edilen şerbetli tatlılar ise baklava ve şekerparedir. Puding ve Maple Taffy ise dünya genelinde en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. En çok sevilen tatlıların isimler nelerdir? Tatlıların Türkçe ve İngilizce isimlerini derledik.
Keşkülün nasıl yapıldığı ve tarifi araştırılıyor. Keşkül tatlısı içerisinde toz badem bulunan bir tatlıdır. Bu tatlıda un yer almıyor. Buğday nişastası kullanarak keşkül yapabilirsiniz. Ayrıca keşkül içerisinde 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi de koymanız gerekiyor.
#KeşkülKeşkül, mutfağımızın vazgeçilmez tatlılarından biri. Toz badem ile tadını katlayan bu nefis taylıyı evinizde de pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca Hindistan cevizi de ile de lezzetine doyum olmuyor. Peki keşkül nasıl yapılır? İşte adım adım keşkül tarifi...
#Keşkül TarifiTürk mutfağının lezzetleri kadar bu lezzetlere ismini veren yemeklerin hikayeleri de muhteşemdir. Köklü bir tarih, üç kıtaya uzanan bir kültür ve coğrafya bunun temellerini oluşturmaktadır. Bu hafta okuyunca lezzeti kadar hikayesini de beğeneceğiniz keşkülün Ahmet Hamdi’nin Kaplumbağa Terbiyecisi tablosuna kadar uzanan hikayesini anlatacağız.
#Bursa