Sefaköy'de kurulan bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olurken, akıllara sucukta yapılan hileleri getirdi. Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan hileye dikkat çekerken, "Temel olarak iyi olmayan etler kullanılıyor. Sakatat türü etler, hayvanın kullanılmayan yerleri, pankreası, midesi, bağırsaklarının bir kısmı. Kemiğin üzerindeki kıymayı tıraşlayarak kullanıyorlar, böylece maliyetleri düşürmüş oluyorlar. Kemik tozu da karışmış olan kıymalar kullanılıyor" dedi.
#SucukGelinim Mutfakta ballı Mahmudiye tarifi günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Akşam yemeği için hazırlıklara başlayan ekran başındaki izleyiciler ballı Mahmudiye yemeği için araştırmalara hız kazandırdı. Peki, ballı Mahmudiye yemeği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta ballı mahmudiye tarifi ve malzemeleri
#Gelinim Mutfakta Ballı MahmudiyeMangalın başına kuruluyor, gözümüzün önünde pişen etlerin tabağımıza düşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sabırsızlığa ustayla yapılan sohbetler de eşlik ediyor... Kebaptan ciğer şişe, yağlı karadan pirzola ve kaburgaya hepimizin çok sevdiği ocakbaşı restoranlarda her damak tadına uygun bir seçenek bulmak mümkün... İstanbul’un en iyileri hangileri, jürimize sorduk.
#Mangal11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüBanduma Kastamonu mutfağının sevilen yöresel lezzetlerinden biridir. Yukfa ile hazırlanan banduma tarifi tavuk suyu ile bambaşka bir lezzete dönüşür. Banduma da banmak batırmak anlamına gelmektedir. Peki, Kastamonu usulü banduma yemeği nasıl yapılır? İşte, banduma tarifi ve malzemeleri..
#BandumaSevilen sokak lezzetlerimizden tavuk pilav tarifi MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Sokakta yediğimiz tavuk pilav yemeğinin tadı ayrıdır. Peki, aynı tatta nohutlu tavuk pilav nasıl yapılır? İşte, MasterChef tavuk pilav tarifi ve püf noktaları...
#Masterchef Tavuk PilavBoşnak mutfağına ait yöresel bir lezzet olan Begova ya da 'Bey Çorbası' hikayesi de en az yapılışı kadar merak ediliyor. Kurutulmuş çiçek bamyası ve tavuk etinin muhteşem uyumuna tanık olduğuuz Balkanlara özgü bu çorba, kışın soğuktan ve hastalıklardan korunmanın da en güzel yolu. İşte Bey Çorbası tarifi ve yapım aşamaları...
#Bey ÇorbasıBallı mahmudiye, Osmanlı mutfağından nefis bir yemek. Ekşi, tatlı ve baharatlı tadıyla favorilerinizden biri haline gelecek. Özellikle misafir sofralarınızda mutlaka yer vermelisiniz. Peki ballı mahmudiye nasıl yapılır? İşte ballı mahmudiye tarifi...
#Ballı Mahmudiye TarifiBalkanlardan hep soğuk hava dalgası gelecek değil ya, bugün de sımsıcak lezzetli mi lezzetli bir çorba tarifi geliyor. Havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı bugünlerde içinizi ısıtacak sımsıcak bir çorba pişirmeye ne dersiniz?
#Begova Çorbası Nasıl YapılırÖzellikle mutfakta sıklıkla kullandığımız pek çok ürün bulunur. Bunlardan birisi de bıçaklardır. Mutfağın olmazsa olmazı bıçakların pek çok çeşitleri bulunmaktadır. Her yemekte kullanılan bıçakların çeşitleri nelerdir? Sizlere bıçak çeşitli hakkında bilgileri detaylıca inceledik.
#Bıçak Çeşitleri Ve İsimleri Nelerdir?Tavuk- pilav ikilisi, her yaştan insanın severek tükettiği bir lezzet. Ana malzemeleri tavuk suyu didiklenmiş tavuk eti ve pirinçten oluşan tavuklu pilava arzuya göre haşlama, defne yaprağı ve tane karabiber ekleyebilirsiniz. Peki, tavuklu pilav nasıl yapılır?
#Tavuklu PilavAnkara’nın Polatlı ilçesinde 18 çocuk doğuran 44 yaşındaki Havva Ötunç’un 19’uncu çocuğu yolda. Şimdi 19’uncu çocuğu için beş aylık hamile olan Ötunç, "Ben artık çocuk istemesem bile evin reisi istediği için olur" dedi. Baba Ötunç ise kürtajın günah olduğunu savunurken, "Bizim avratlar sosyetikler gibi olmaz. Onlar da çocuğu sever" dedi.
Dişi olmayan 6 aylık bebek eti, sebzeyi kendi kendine yiyebilir mi? Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde çok popüler olan 'baby-led weaning' yani BLW akımını destekleyenler, bu soruya "Doğru şekilde servis edildiğinde, evet" cevabını veriyor. Bebekleri kaşıkla hatta bazen de zorla besleyen geleneksel yaklaşımın aksine daha doğal ve kendiliğinden bir beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen BLW ile büyüyen çocukların yemekle daha sağlıklı bir ilişki kurduğu öne sürülüyor. Peki gerçekten böyle mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Baby Led Weaningİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer Sivrioğlu