Güncelleme Tarihi:
Fairy ile geleneksel Ramazan lezzetlerini yaşatmak için günün diğer lezzetlerine http://mutlumutfaklar.com/fairyturkiye adresinden ulaşabilirsiniz!
BEŞAMELLİ TAVUK
MALZEMELER:
3 kemikli tavuk kalçası
4 corba kaşığı un
125 gr tereyağı
1 çorba kaşığı ayçicek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber (varsa beyaz biber)
1 kilo süt
150 gr taze kaşar peynir (emantel ya da mozarrella da kullanabilirsiniz)
100 gr bezelye
1 havuç
YAPILIŞI:
Tavukları 1 soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz koyarak tavukların üzerine çıkacak kadar su ile haşlayalım ve küçük parçalara ayıralım. Haşladığımız bezelye ve havuçla karıştıralım. Unu yağ ile ayrı bir tencerede renginin dönmemesine dikkat ederek kavuralım. Tuzunu biberini katalım.
Ilıttığımız sütü azar azar ilave ederek içine katalım. Topak olmamasına dikkat etmemiz gerek. Koyu bir kıvama gelince ocağın altını kapatıp, rendelediğimiz peyniri içinde eritelim. Fırına dayanıklı bir kaba mümkün olduğu kadar sulu olarak ayırdığımız tavukları sebzelerle beraber yerleştirelim.
Beşamel sosun yarısını karıştıralım. Kalan yarısını üzerine dökelim. 200 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun!