Güncelleme Tarihi:
Tavuklu pilav, her öğün tüketilebilecek ve her menüye çok yakışan yemeklerden biri. Küçük parçalar haline gelmiş tavuk etlerini pilavla harmanlayabilir ya da sadece yanında servis edebilirsiniz. Aynı zamanda sokak lezzetlerinden biri olan tavuklu pilavın sırrı pişirme şeklinde. Pilavı fazla karıştırmadan, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirmelisiniz. Peki tavuklu pilav nasıl yapılır? İşte pratik pilav tarifi!
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 adet kesme şeker
Bol suda yıkadığınız kemikli tavuk göğsünü, derin bir tencereye yerleştirin. İçine 1 çay kaşığı tuz ve defne yapraklarını ekleyip tavukları haşlayın. Pilavın yapımında tavuğun haşlama suyundan kullanacağımız için; üzerini geçecek kadar su ilave ettiğiniz tavuk göğsünü, yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın. Sonradan pilavla birlikte de pişeceği için çok fazla haşlanmamasına dikkat edin. Tavuklar parçalanır hale geldiğinde uzun ince parçalar halinde ditin. Tavuk suyunu kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ayçiçek yağı ve tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye alıp orta kısımları şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun. Tavuk parçalarını da aynı tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı tavuk suyu ilave edilerek kapağı kapatın. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin. Pişirme işlemi tamamlanan ve kapağı kapalı şekilde demlenmesi için bekletin.