18 çocuk doğurdu 19’uncusu yolda

Güncelleme Tarihi:

18 çocuk doğurdu 19’uncusu yolda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 00:00

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 18 çocuk doğuran 44 yaşındaki Havva Ötunç’un 19’uncu çocuğu yolda. Şimdi 19’uncu çocuğu için beş aylık hamile olan Ötunç, "Ben artık çocuk istemesem bile evin reisi istediği için olur" dedi. Baba Ötunç ise kürtajın günah olduğunu savunurken, "Bizim avratlar sosyetikler gibi olmaz. Onlar da çocuğu sever" dedi.

Haberin Devamı

KOCASIYLA birlikte yaklaşık altı yıl önce Şanlıurfa’dan Polatlı’ya göç eden ve soğan tarlalarında çalışan 18 çocuklu Havva Ötunç, 19’uncu çocuğu için beş aylık hamile. Bir çocuğunu kaybettiğini, iki kızını evlendirdiğini ve 15 çocukları ile iki odalı bir evde yaşadıklarını dile getiren Ötunç, "Benim için bu çocuklara bakmak, evin ihtiyaçlarını karşılamak çok zor. Ben artık çocuk istemesem bile evin reisi istediği için olur" dedi.

Anne Ötunç, çocuklarının adlarını ise şöyle sıraladı:

Kudret (26), Saide (25), Fatma (24), Güler (23), Talip (22), Selim (21), Abdülkadir (20), Ahmet (17), Hürriyet (16) Şemse, (15) Nuh (14), Emine (13), Sara (10), Bekir (8), İsmail (7), Sabri (5) ve Fatma (2).

25’E, 30’A KADAR YOLU VAR

 Çocuğun, evin bereketi olduğunu söyleyen 54 yaşındaki baba Mehmet Ötunç "15 çocuğumuzla Allah rızkımızı veriyor. Daha 25’e 30’a kadar yolu var. Daha yıl dolmadan bizim avrat hamile kalır. Şu anda da beş aylık gebedir" dedi. Ötunç, 1982 yılında doğan ve Fatma ismini verdiği kızının 1997 yılında hayatını kaybettiğini hatırlatarak, onun adını 18’inci çocuğunda yaşattığını anlattı.

BİZİM AVRATLAR ÇOCUĞU SEVER

Haberin Devamı

Polatlı’da altı yıldan bu yana çocuklarıyla birlikte tarım işçiliği ile geçimlerini sağladığını dile getiren Ötunç, "Bizim avratlar sosyetikler gibi olmaz. Onlar da çocuğu sever. Şimdi sizi şaşırtan bu kadar çocuğun tek avrattan olması. Ama bizim avrat çocukları çok seviyor" dedi.

TUHAF SAVUNMA

Kürtajın günah olduğunu savunan Ötunç, şöyle konuştu:

"Onları daha hiç aç bırakmadım. Ha ne oluyor? Bebesi az olan iyilerinden 2 kilo elma alıyor ben de kötülerinden 5-6 kilo alıyorum. Az bebesi olan kırmızı et alırken, ben kemikli tavuk alırım. Parası olan iyi peynir alır, ben ufalanmış peynir alırım. Tek farkımız, bizim ucuz yollu beslenmemiz.

GÜNDE 40 EKMEK

Günde 40 ekmek yiyoruz. Bazen de ayda 4 çuval un alarak yufka ekmek yapıyoruz. Bizim avradın doğurganlığı devam ettiği sürece çocuk sahibi olacağız. Bundan ne ben, ne avrat, ne de çocuklarım şikayetçi. Herkes hayatından memnun. Okuma ve yazma bilmiyorun ancak 5 çocuğum şu an okula gidiyor. Yetişkin çocuklarımla birlikte soğan tarlalarında çalışıyoruz." Bu arada iki kız çocuklarını 15 ve 17 yaşlarında evlendiren Ötünç ailesinin 2 yaşındaki çocukları Fatma’nın ise özürlü olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!