Kemik suyu, gelişim dönemindeki çocuklar başta olmak üzere her yaş grubu için oldukça faydalı. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hastalıklara karşı koruyor, sindirim sistemini düzenliyor, kas ve kemik gelişimini destekliyor… Kemik suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Diyetisyen Şevval Güzel, ilikli kemik suyunun pek çok faydasını sıraladı, nasıl tüketmemiz gerektiği hakkında bizleri bilgilendirdi, evde nasıl hazırlayacağımızdan bahsetti. İşte uzmanından çok önemli bilgiler…
#Kemik SuyuDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriMasterChef yarışması ile yeniden gündeme gelen geleneksel düğün çorbası tarifi merak konusu oldu. Peki, düğün çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, yarışmacıların hünerlerini sergilediği MasterChef düğün çorbası evde kolay yapımı ile haberimizde...
#Düğün ÇorbasıEskiden esnaf lokantalarının menüsünde olan beyinli Beykoz kebabı, Hicaz pilavı, irmik çorbası gibi pek çok yemek artık günümüz lokantalarında bulunmuyor; haliyle gençler bunların adını bile duymuyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu tatları hatırlatmak için yazmaya karar verdiği ‘Esnaf’ kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz şef Mehmet Yalçınkaya’ya göre esnaf lokantaları ‘aşçılığın kalesi ve şehrin kalbi’... Yalçınkaya ayrıca “Çağlalı enginarımı yemeden kimse ölmesin” diyor.
#Mehmet Yalçınkaya