Ali Sabancı, Alptekin Baloğlu, Emre Kurttepeli, Kemal Cılız, Turgut Gürsoy, Kerim Sabuncuoğlu, Birkan Babakol ve Emre Berkin…Onlar 8 iş adamı, hepsi de sualtı tutkunu… Yıl boyunca ofislerinde yoğun bir iş temposuyla çalışıyorlar. Ancak her yıl gelmesini sabırsızlıkla bekledikleri bir an var: Dünyanın değişik bir noktasına sadece ‘dalış’ için gittikleri an… Bugüne kadar Maldivler, Kızıldeniz, Endonezya ve Tayland’ın sualtı dünyasını keşfettiler. Gittikleri her seyahatlerini de kitaplaştırdılar. Çektikleri fotoğrafları ve detaylı bilgileri de ayrıca www.some-times.org adlı sitelerinde paylaşıyorlar. Benzerine az rastlanan bu grupla seyahatleri üzerine konuştuk. Hepsine ortak bir soru sorduk. Sualtı dünyasının verdiği heyecanı, seyahatlerin onlar için ne anlama geldiğini Hürriyet Seyahat’e anlattılar.
#Ali SabancıHanzade Doğan Boyner, düşünce özgürlüğünün küçük yaşlarda aşılandığı, yaratıcılığın teşvik edildiği, farkındalıkların benimsendiğini belirterek, “Peki Türkiye’de küçük yaştan farklı olmayı ne kadar teşvik edebiliyoruz. Okullarımızda düşünmeyi ne kadar teşvik ediyoruz. Bunları sorgulamalıyız. Başka türlü bilgi toplumu olmamızın imkanı yok. Bilişim sektörü 100 milyar dolar da olsa eğer düşünce özgürlüğü damarlarımıza işlememişse, farkındalığı teşvik etmiyorsak biz bilgi toplumu olamayız. Böyle bir ekosistem kurabilirsek girişimcilik yeşerir, yeni teknolojilerden yeni iş modelleri doğar” dedi.
#Hanzade DoğanCumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret eden Prof. Dr. Kemal Cılız başkanlığındaki Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Yönetim Kurulu üyeleri, sektörün Türkiye ekonomisinin hızlı kalkınmasına olan katkısını anlatarak, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için sektöre yönelik siyasi sahiplenmenin önemine dikkat çekti ve Cumhurbaşkanı’ndan destek istedi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye bilişim sektörünün 66.7 milyar liraya ulaştığını ancak bilişimin en büyük payını oluşturan iletişim piyasasına yeterli altyapı yatırımının yapılmadığını söyledi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) işbirliği ile İTÜ Maslak Kampüsü’nde Türkiye’nin en büyük Ar-Ge merkezlerinden birisi kuruluyor. “Dijital Türkiye Üssü” adını taşıyan merkez, 30 bin m2’lik kapalı alana sahip olacak, Ar-Ge ve inovasyon konularında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin çalışmalarını aynı çatı altında toplamayı amaçlayan Dijital Türkiye Üssü 2012 yılında tamamlanacak.
Son dönemde dikkatleri çeken İnternet güvenliği konusunda kamuoyunu ve firmaları bilinçlendirmek üzere TÜBİSAD, TÜBİDER ve TBD tarafından kurulan Bilişim Sektörü Güvenlik Grubu, ‘Bilgi Toplumu Olma Yolunda İnternet ve Güvenliği’ panelini düzenledi. Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen panele bilişim sektörünün önde gelen isimleri katıldı.
TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği), 14 Şubat Çarşamba günü yaptığı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, derneğin son dönem faaliyetlerini aktarmanın yanı sıra, Türkiye'nin bilişimle kalkınma vizyonunu ele aldı. Bilişimin, önümüzdeki en büyük fırsatlardan biri olduğunun vurgulandığı toplantıda, OFİMAD'ın (Ofis, Otomasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri Distribütörleri Derneği) TÜBİSAD'a katılımı ve yeni Yönetim Kurulu da açıklandı.