TÜBİSAD, Cumhurbaşkanı Gül'den bilişim hedefleri için destek istedi

Güncelleme Tarihi:

TÜBİSAD, Cumhurbaşkanı Gülden bilişim hedefleri için destek istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2013 17:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret eden Prof. Dr. Kemal Cılız başkanlığındaki Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Yönetim Kurulu üyeleri, sektörün Türkiye ekonomisinin hızlı kalkınmasına olan katkısını anlatarak, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için sektöre yönelik siyasi sahiplenmenin önemine dikkat çekti ve Cumhurbaşkanı’ndan destek istedi.

Haberin Devamı

TÜBİSAD Başkanı Prof. Dr. Kemal Cılız başkanlığındaki Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Heyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ederek Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörünün 2012 yılı pazar verileri hakkında bilgi verdi ve Türkiye’nin 2023 Hedeflerine ulaşması için sektörün oynayacağı rolü ortaya koyan  “Atılım için Bilişim” Raporunu  Gül’e sundu.

TÜBİSAD Başkanı Prof. Dr. Kemal Cılız ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül’ün TÜBİSAD Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde ve bilişim sektörüne gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Cılız, “Sayın Cumhurbaşkanımız aktardığımız bilgileri dikkatle dinledi ve sektörün büyümesi için yaptığımız önerilere sıcak  bir yaklaşım gösterdi, kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bilişim sektörünün bütün sektörlere değen bir yapısı olduğunu ve bu sektördeki bir birimlik artışın diğer sektörleri de olumlu yönde etkilediğini ve ekonomik büyümeyi hızlandırdığını  belirten Cılız şöyle devam etti:

“Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalayacak gerekli büyümeyi sağlaması için bilgi ve iletişim teknolojileri (BIT) sektörünün büyüme stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmesi gerekiyor. Bilişim sektörünün ekonomide istenen büyüme etkisini yaratabilmesi   için önemli bir siyasi liderlik ve yönetime ihtiyaç var. Bunu sağlanmak için hükümet yetkilileri ile sürekli olarak görüşüyoruz, Sayın Cumhurbaşkanı’na da bu konuda bilgi verdik ve desteğini rica ettik."

TÜBİSAD ziyarette, Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalayacak gerekli büyümeyi sağlamak için bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüme stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. TÜBİSAD Politika önerilerini “Şeffaf ve Rekabetçi bir Piyasa” Şartlarının Sağlanması; Ar-Ge ve Yenilikçiliğin  Desteklenmesi; Sektördeki Vergi Yükünün  Azaltılması; Nitelikli İş Gücü Yaratılması;   Sektöre Yönelik Bütüncül Politikalar Oluşturulması ve Yönetişim olarak sıraladı. Görüşmede ayrıca, Fatih Projesi’nin eğitimin dönüşümünde ve sektörün büyümesindeki rolüne de değinildi.

Haberin Devamı

TÜBİSAD heyetinde, Başkan Prof. Dr. M. Kemal Cılız’ın yanı sıra Başkan yardımcıları Nazım Özdemir ve Levent Kızıltan ile Yönetim Kurulu üyelerinden Erol Bilecik, İbrahim Özer, Burak Aydın, Adnan Metin,  Filiz Doğan, Mustafa Çağan, Ümit Cinali, Hasan Süel, Ankara Temsilcisi Abdullah Büyükbayram ve  Genel Sekreter Meltem Bağdatlı yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!