Ekranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Akşam yemeği için hazırlıklara başlayan izleyiciler, güveçte tas kebabı tarifi için araştırmalara başladı. Peki, Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı nasıl yapılır? İşte, lezzetli sunumuyla Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Güveçte Tas Kebabıİtalyan mutfağının sevilen garnitürlerinden olan polenta, mısır unuyla hazırlanıyor. Muhlamaya benzerliğiyle dikkat çeken polenta ülkemizde de özellikle et ve balık yemeklerinin yanında tüketiliyor. Peki, polenta nasıl yapılır? İşte, polenta tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#PolentaKanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta tarifleri ile merak konusu olmaya devam ediyor. Günün tarifi Gelinim Mutfakta yalancı kelle paça çorbasıizleyenler tarafından araştırılıyor. Peki, evde kelle paça çorbası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta yalancı kelle paça tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Yalancı Kelle Paça TarifiEn çok tüketilen sakatatlardan biri de kelle. Özellikle kelle paça çorbası mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden. Evde kelle temizliğinin oldukça hijyenik bir şekilde yapılması çok önemli. Peki kelle nasıl temizlenir? Evde suda bekleterek kelle temizlemenin püf noktaları
#Kelle Nasıl TemizlenirYurtdışı seyahatlerimde aklıma kazınan yemeklerle hayali bir menü hazırlamak zor çünkü çok fazla seçenek var. Yunanistan’ın Leros Adası’nda yediğim tarama, Kuzey İspanya’da tattığım deniz kereviti, Fransa’da denediğim ve tarihe geçmeye layık olduğunu düşündüğüm yaban etleri ve kaz ciğeri böreği bunlardan sadece birkaçı...
#YemekSıcaklığın azaldığı dönemlerde grip vakaları da artıyor. Özellikle yaşlılarda ve altta yatan kronik hastalığı olanlarda ciddi sonuçlar doğurabilen grip, ciddiye alınması gereken bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca griple birlikte baş ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük de görülebiliyor. Gribe iyi gelen bitkisel içecek ve yiyecekler yardımıyla doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki grip nasıl geçer? Evde gribe ne iyi gelir? İşte gribi hemen kesen öneriler...
#GripHavaların iyiden iyiye soğuması ile birlikte romatizma hastaları, özellikle eklem ve kas romatizması olan hastalar çok daha şiddetli ağrılar yaşayabiliyor. Kış aylarında bu alevlenmelerin artma ihtimalini vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, bu dönemde nasıl beslenilmesi gerektiğini anlatıyor.
#RomatizmaKış mevsimi yaklaşırken özellikle çocuklar arasında hızla yayılan grip virüsüne karşı grip aşısı yaptırmanın koruyucu olmadığına, hatta ciddi yan etkileri bulunduğuna dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, gripten korunmak için şifanın aşıda değil, doğada olduğuna dikkat çekiyor.
#Grip ÇayıDün de altını çizdiğimiz gibi bu yıl nezle-grip sezonu biraz sert ve yoğun geçiyor. Bunda iklim değişikliği ve gerçek yüzünü hâlâ bir türlü göstermeyen o eski kışların yokluğunun da rolü olmalı. Başka? Tabii ki daha pek çok sebep var. Mesela çocuklar evde, sokakta, sinemalarda kaptıkları virüsleri birbirlerine bulaştırıyor. Sonra da o virüsler çocuklarla tekrar eve geliyor. Neticede çocukları anne-babaların nezle-grip atakları izliyor.
#Osman MüftüoğluAldım kameramanlarımı, gittim Akhisar’a. Burası 12 milyon zeytin ağacının bulunduğu zeytinyağı cenneti. Yağı güzel, yemekleri güzel. Hele bir kelle paça çorbası tattım ki böylesi çorbayı daha önce ne gördüm ne tattım. Hayatımın en iyilerindendi. Zeytinyağı da nefis ama dünya bilmiyor. Burada da iş bana düştü. Hastasıyım...
#AkhisarPaça ve kemik suyu çorbasının cildi sıkılaştırmada etkili kolajen maddesi yönünden zengin olduğunu belirten Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Kadınlar ciltlerine pahalı kremler uygulamak yerine haftada 2-3 kere paça çorbası içsinler" dedi.
#Kelle PaçaTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteSaray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.