Gelinim Mutfakta yalancı kelle paça tarifi ve malzemeleri: Kelle paça çorbası nasıl yapılır?
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta tarifleri ile merak konusu olmaya devam ediyor. Günün tarifi Gelinim Mutfakta yalancı kelle paça çorbasıizleyenler tarafından araştırılıyor. Peki, evde kelle paça çorbası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta yalancı kelle paça tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Gelinim Mutfakta yalancı kelle paça tarifi ve evde kolay hazırlanışıyla sofralarımıza geliyor. Yapımı oldukça zahmetli olan kelle paça çorbasını pratik bir şekilde hazırlamak isteyenlere, işte yalancı kelle paça tarifi, malzemeler, ve yapım aşamaları...
YALANCI KELLE PAÇA ÇORBASI MALZEMELERİ
250 gram parça et ya da tavuk
5 su bardağı su
1 su bardağı su
1 su bardağı tepeleme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
YALANCI KELLE PAÇA NASIL YAPILIR?
Et ya da tavuğu 5 su bardağı suyla düdüklü tencerede yarım saat kadar haşlayın.
Eti tencereden alıp didikledikten sonra yeniden et suyuna ekleyin.
Sarımsağı ezin.
Un, yoğurt, yumurta ve sarımsakla bir terbiye hazırlayın.
Çorbanın suyundan 2 kepçe kadar alıp ılıştırdığınız terbiyeyi çorbaya ekleyip hızla karıştırın.
5 dakika kaynattıktan sonra altını kapattığınız çorbaya tuz, tereyağı, limon suyu ve sirkeyi ilave edin.
Dilerseniz kırmızı biberi tereyağında kızdırıp çorbanın üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun…