Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiGastronomi dünyasının en prestijli rehberlerinden olan, Türkiye’nin ilk ve tek restoranların derecelendirildiği İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncısı yolda. İnciler 18 Kasım 2024 Pazartesi sahiplerini bulacak. Karaca Grup CEO’su Fatih Karaca, gastronominin sadece bir yemek değil, kültürel bir deneyim haline geldiğini söyledi.
#İncili Gastronomi Rehberi2000’lerin başıydı ve çok “zor” biten aşkımdan sonraki hâletiruhiyemi en iyi şu sözler anlatıyordu:“Bir gün gelir de bir an / Çokça zamanlardan sonra / Geri dönüp baktığında / Bilmem anlar mısın / O senin bir anının / Benim ömrüm olduğunu / Ne çok sevildiğini / Artık çok geç olduğunu / Zor, zor kadere emanet ettim seni...”
#NevCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakk'a ablaların ablasını uğurluyoruz. Muhabbetinde hep şunu söylerdi. 'Anneciğim, ablacığım' hep bunları söylerdi. Böyle bir güzelliği vardı. Tabii, hem bizim Cumhurbaşkanlığı'nın ödüller ödülünden bir tanesini alan bir ablamızdı hem bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız, bir hanımefendiydi. Az önce, hocamın da ifade ettiği gibi o güzelliklere sahip bir abla, bir anneydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSpiker, sunucu, gazeteci... 97 yıllık bir çınardı Halit Kıvanç. Sesiyle, zarafetiyle, duruşuyla, bilgisiyle radyo ve televizyonda öncü karakterdi. Dünya Kupaları, Avrupa Şampiyonaları onun yorumuyla çok daha farklı, zevkli, unutulmaz anılara dönüştü. İşte uzun yıllar sesiyle evimize konuk olan duayen ismin hayat öyküsü...
#Halit KıvançYemek Yazarı ve Programcı Sahrap Soysal MasterChef'e konuk oldu. Sempatik tavırlarıyla izleyicinin beğenisini kazanan Sahrap Soysal kitapları ve hayatı merak edildi. Peki, Sahrap Soysal kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? İşte, Yemek Yazarı ve Programcı Sahrap Soysal kitapları...
#Sahrap Soysal2013’ten bu yana, her pazar, gazetemizin Kelebek ekinde gazeteci Ece’nin maceralarını okuyoruz. Kutlukhan Perker’in yazıp çizdiği Ece’nin hikâyesi bu kez ‘Ece-Hep Başkalarının Düğününde Oynadım’ adlı kitapta anlatılıyor. Perker kitap için “Ece’nin 500’üncü haftasının bir kutlaması niteliğinde” diyor. Perker’le buluştuk, kitabını da konuştuk, Z Kuşağı’nın çizgi romana ilgisini de... Ünlü çizere nelerin ilham verdiğini de sorduk: “Daha iyi bir çizer olabilmek için tek ihtiyaç duyduğum şey, başka çizerlerin güzel çizgileri.”
#Kutlukhan PerkerGeride bıraktığımız 9 günlük bayram tatilinde birçok sahil yöresi doldu taştı. Bodrum tabii ki yine revaçtaydı. Tam 1 milyon kişiyi ağırladı tatilde. 250 binden fazla araç girdi turistik ilçeye. Bodrum 1970’lerden itibaren en çok rağbet gören turistik merkezlerden biri. Güzelliği kadar pahalılığı da dillere destan oldu.
#BodrumHürriyet Kelebek özel partisiyle yaza hızlı bir başlangıç yaptı. Partinin kırmızı halısında ünlü konuklar şıklıklarıyla dikkati çekerken; muhteşem sahne şovları ve konserler yazın ritmini yükseltti. Gecede, 48. Pantene Altın Kelebek ödül töreninin de ilk adımları atıldı.
#Sponsorlu İçerikLatif Demirci ile ilgili açıklamaların ardından vatandaşlar araştırmalarını hızlandırdılar. Ünlü karikatürist Latif Demirci hayatını kaybetti. Hürriyet gazetesinin birinci sayfasında karikatürleri yayımlanan usta isim geçen yıl kalp ameliyatı geçirmişti. Peki, Latif Demirci kimdir, kaç yaşındaydı?
#Latif DemirciYemek kültürü uzmanı ve yazarı Sahrap Soysal, nam-ı diğer ‘Sahrap Abla’ ile buluştuk… Babasının memuriyeti sebebiyle çocukluğunu birçok şehirde geçiren Soysal, 6 yaşından itibaren ‘yöresel lezzetler’ tadımı yapabilme imkanı bulmuş. ODTÜ Kimya mezunu… 20 sene profesyonel hayattan sonra bir ‘espri’ üzerine yemek programcılığına başlamış. Bugünden geriye bakınca, “Kimyayı yemekçi olmak için okumuşum, gözlerimi kapayana kadar bu işi yapmak istiyorum” diyor.
#Sahrap Soysal“Bana kalırsa, doğup büyüdüğü yerde bir sergi açmak her sanatçının hayalidir” diyen sanatçı Dorian Sarı, toplumun genelgeçer kural ve doğrularının birey üstündeki yaptırımını araştırdığı Türkiye’deki ilk sergisi ‘Zır Zır, Kaşıntı Geri Döndü’yle Öktem Aykut Galeri’ye konuk oluyor. İsviçre Güzel Sanatlar Ulusal Ödülü Swissart’a layık görülen Sarı, “Basel beni çok sevdi, ben de Basel’i” diyor.
#Dorian Sarı