Sağlıklı ve uzun ömürlü içeceklerin başında yüzyıllardır var olan kefir gelmektedir. Kefir, büyük küçük herkes tarafından tüketilmesi gereken bir üründür. Kefiri üretebilmek için öncelikle bir kefir mayasına sahip olmak gerekir. Her bir yeni kefirden maya alınabilir. Peki, kefir mayası kaç gün saklanır? Mayalanmış bir kefir buzdolabında kaç gün saklanabilir? Kefir saklamak için gerekli koşullar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kefir MayasıÖzellikle bağışıklığı güçlendirmesiyle bilinen kefir, en çok tercih edilen doğal probiyotikler arasında yer alıyor. Kefir mayası ve bakteriden elde edilen kefiri, evde yapmanız da oldukça kolay. Hastalıklara karşı adeta koruyucu bir kalkan olan kefir ne işe yarar, kefir nasıl yapılır, ne zaman içilir, zayıflatır mı merak ediyorsanız, işte sizler için derlediğimiz kefirin faydaları ve evde kefir yapımı…
#KefirSoğuk gazlı içecekleri sevenler için çok sağlıklı bir alternatif önerimiz var: Su kefiri. Probiyotik etkisiyle sütten yapılan kefirden hiç aşağı kalmayan, üstelik laktoz içermediğinden toleransı olanların da zevkle tüketebileceği bu içeceğin yapılışını ve püf noktalarını aşağıda sizin için paylaştık…
#Su Kefiri Nasıl YapılırDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada her yıl 2,9 milyon kadın meme kanserinden etkileniyor. Günümüzde her 10 kadından birine ise meme kanseri teşhisi konuyor. Yapılan araştırmalar, sebze ve meyve bakımından zengin beslenmenin meme sağlığını koruduğunu ve meme kanserine yakalanma riskini yüzde 40 civarında düşürebildiğini gösteriyor.
#Meme KanseriGüçlü bir bağışıklık sistemi için beslenmenin önemini artık hepimiz biliyoruz. Bu dönemde özellikle probiyotikler konusu çok sık gündeme geliyor. Özellikle kefir ve kombucha ya da kombu çayı son dönemde çok popüler. İkisi de milyonlarca mikroorganizma barındıran bu içecekleri marketlerden de satın alabilirsiniz ama özellikle evde yapılmış olanların besin değerinin daha yüksek olduğunu da bilmelisiniz. Sizin için evde kolayca yapabileceğiniz kefir ve kombucha konusunda aklınızdakilere cevap bulmaya çalıştık…
#Kombucha Nasıl YapılırKefir denince aklımıza mayalanmış bir süt ürünü geliyor ama bu kez size su kefirinden bahsedeceğiz. Yine mayalı yani fermente bir içecekten bahsediyoruz ancak bu kefir su ve şekerle yapılıyor. Sütten elde edilen kefirin probiyotik özelliklerini taşımakla birlikte laktoz intoleransı olanların ve veganların da gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir içecek. Peki su kefiri nasıl yapılır, su kefiri tanecikleri nasıl saklanır? İşte tüm merak ettikleriniz…
#Su Kefiri Nasıl YapılırGenellikle çocuklarda yaygın olarak görülen anemi yani kansızlık, kişilerin günlük yaşam kalitesini düşüren sağlık problemleri arasında yer alıyor. Alınması gereken demirin eksik kaldığı durumlarda kırmızı kan hücrelerinde aksaklıklara neden olan kansızlık, kırmızı et tüketmeyen kişilerde de yaygın olarak görülüyor. Peki, anemi nedir nasıl anlaşılır? İşte kansızlık belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında detaylar.
#Kansızlık NedirHer yaş grubunda görülebilen kansızlık (anemi) sorunu, tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Kansızlık, vücudumuzda bulunan kırmızı kan hücrelerinin kabul edilen miktarın azalması ile yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi, çabuk yorulma, çalışma kapasitesinde azalma, sık hastalanma ile kendisini gösteriyor. Peki, kansızlık nedir? Kansızlık nasıl önlenir? İşte, anemi ile ilgili bilinmesi gerekenler.
#KansızlıkSindirim sistemini güçlendiriyor, enfeksiyonlara karşı direnci artırıyor, uykusuzluğu önlüyor… Bin bir derde deva olan kefir son dönemde tüketilmesi en popüler içeceklerden. Probiyotik bir süt ürünü olan kefiri marketlerden hazır da alabilirsiniz elbette ancak evde yapılan kefirin lezzeti ve gücü hiçbir şeyde yok. Evde kolayca kefir yapmak isteyenler için tarifimizi ve püf noktalarımızı aşağı bırakıyoruz. Kolaylığına da lezzetine de bayılacaksınız. İşte kefir tarifi…
#Kefir Nasıl YapılırKabızlık yaygın bir sorun. Yaş ilerledikçe sıklığı artıyor. Sorunu bazen hastalıklar (Parkinson, diyabet) veya ilaçlar da (beta blokerler, depresyon ilaçları) tetikleyebiliyor. Bana göre en önemli neden “posa” zengini besinlerin (tam tahıllar, bakliyat, sebzeler, meyveler) azaltılması, beslenme modelinde işlenmiş besinlerle hayvansal gıdaların öne çıkarılmasıdır. Az su içmenin, hareketsiz bir yaşam sürmenin de etkili faktörler oldukları kesin. Bu nedenle mücadeleye daha fazla posa zengini besin tüketip daha çok su içerek ve daha aktif bir hayat sürerek başlamamız gerekiyor. “Peki, doğal çözüm tavsiyeleri neler olabilir?” diyorsanız eğer, buyurun...
#KABIZBirbirinden lezzetli turşular, ev yapımı yoğurt, kefir, faydalı bakteriler içeren kombucha çayı... Fermente edilmiş (probiyotik) bu gıda ve içecekler, sadece bağışıklığımızı güçlendirmiyor, aynı zamanda sindirim sistemimizi iyi çalışır hale getiriyor, duygu durumumuzu düzenliyor. Bu hafta sonu, iki ayrı atölyede probiyotik turşu ve köpüklü probiyotik içecek yapımını öğrenebilirsiniz.
#Begüm Yaramancı