Güncelleme Tarihi:
Kefir, süt asidi ve alkol fermantasyonu ile yapılan, yoğurda benzer koyu kıvamlı, köpüklü, tadı hafif ekşi bir süt ürünüdür. Kefir mayası ve sütün mayalanması ile elde edilir. Kefirin içinde insan vücuduna oldukça yararlı probiyotik bakteriler vardır. Bu yararlı bakteriler bağışıklık sistemini güçlendirmekte, başta kanser olmak üzere alerjik rahatsızlık, iştahsızlık, uykusuzluk, verem , bronşit , astım, egzema ve daha bir çok hastalığa iyi gelmekte en önemlisi hastalıklara karşı direnç kazandırmaktadır. Kefir tam bir probiyotik deposudur.
EV YAPIMI KEFİR İÇİN TIKLAYIN!
Kefir herhangi bir rahatsızlık olduğu için değil, mevcut sağlığın korunması için gün içinde 1 bardak tüketilebilir. Ancak tüketim miktarı tüketen kişinin yaşı ve ağırlığına göre farklılık gösterir. Bir içecek türü olan kefir yemeklerle beraber içilebileceği gibi ayrı olarak da içilebilir. Fazla kilolu olan kişiler yağsız süt kullanarak elde edilen kefiri tüketmeli. Eğer kefir herhangi bir hastalığa karşı tedavi amacı ile içiliyorsa 1 bardaktan fazla da tüketilebilir. Bu konuda bir uzmana danışmakta fayda vardır.
Kefirde bulunan bakteri ve mayalar, mide içerisinde parçalanmamış besinlerin sindirimine yardımcı olarak besin kaybını önler. Mide ve bağırsaklarda şişkinlik yapmaz. Ancak bilinmesi gerekir ki kefir asla bir ilaç değildir.