Keçiboynuzu haberleri sayfasında Keçiboynuzu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 652 Keçiboynuzu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Son dönemin yıldızı parlayan ürünü harnup, namı diğer keçiboynuzu. Aslında bir baklagil ama tatlısından… Hani pamuğa beyaz altın, zeytine yeşil altın diyoruz ya keçiboynuzu da kahverengi altın. Akdeniz sahil şeridinin kahverengi altını ve bu altının değeri her geçen gün artıyor. Kırsaldaki keçiboynuzu varlığı artırılarak ihracatı da olan bu ürün sayesinde kırsal nüfus desteklenebilir. Kahverengi altın kırsalın umudu olabilir.
#ANTALYAAdana'nın Kozan ilçesinde bahçeden izinsiz keçiboynuzu topladıkları için kendilerini uyaran Muhammet Şahin'i (36) öldürüp, Kadir Kızıldağ (22) ile aynı ismi taşıyan kuzeni Kadir Kızıldağ'ı (17) yaralayan şüpheliler Fatih Şahin (26), İsmail Şahin (32) ve Ramazan Erdoğan (27) tutuklandı.
#KeçiboynuzuKeçiboynuzu genellikle keçiboynuzu ağacının meyvesini veya kabuklarını ifade eder. Keçiboynuzu ağaçları Akdeniz bölgesine ve Orta Doğu'ya özgüdür, ancak ağaçlar artık dünyanın çoğu yerinde bulunmaktadır. Keçiboynuzun faydalarını hemen hemen herkes bilir. Ancak bunun yanı sıra keçiboynuzunun özü de en az kendisi kadar faydalıdır. Peki, keçiboynuzunun özü ne gibi faydalar sağlar detayları ile derledik.
#FaydalarıYeryüzünün en köklü bitkilerinden biri olan keçiboynuzunun faydaları çok fazladır. Ülkemizde en yaygın kullanım adı ise harnuptur. Bu mucize meyve o kadar değerlidir ki, Yahya Peygamberin çölde bu meyveyi yiyerek yaşamının devamlılığını sağladığı rivayet edilmektedir. Peki, Keçiboynuzu nasıl yetişir? Keçiboynuzu Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? İşte, detaylar.
#Keçiboynuzu Nasıl YetişirAnavatanı Yunanistan, Fas, Tunus ve İsrail olan keçiboynuzu, Türkiye'de Akdeniz sahil şeridinde yetişiyor. Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olarak bilinen keçiboynuzu ülkemizde severek tüketiliyor. Karbonhidrat, yağlar ve sodyum açısından zengin olarak keçiboynuzu, aynı zamanda A ve C vitamini açısından da oldukça zengin bir besin. Peki, keçiboynuzunun faydaları nelerdir?
#Keçiboynuzunun FaydalarıAkdeniz bölgesinde yetişen fakat kıymeti pek bilinmeyen keçiboynuzu, birçok sağlık problemine karşı fayda sağlamaktadır. Hasadı özellikle ağustos ve eylül aylarına denk gelen keçiboynuzunun pekmezi yapılmaktadır. Peki, keçiboynuzu nedir, keçiboynuzu faydaları neler?
#Keçiboynuzu NedirAntalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan kadınlar, keçiboynuzu pekmezi yapıp satarak evine ekonomik katkı sağlıyor. Mahalle halkı imece usulüyle bir araya gelip Ağustos ayı boyunca topladıkları keçiboynuzundan Aralık ayında pekmez üretimine başladı.
#KeçiboynuzuBirçok hastalığa karşı şifa kaynağı olarak bilinen keçiboynuzu ülkemizde sıklıkla tüketiliyor. Keçiboynuzu akciğer kanseri riskini azaltması başta olmak üzere birçok hastalığa karşı etkisi ile dikkatleri çekiyor. Enerji değeri yüksek bir gıda olması ve potasyum ile kalsiyum içermesi nedeniyle uzmanlar tarafından vatandaşlara öneriliyor. Peki, keçiboynuzunun faydaları neler?
#KeçiboynuzuAğaç formunda bir bitki türü olan keçiboynuzu, son zamanların popüler besinlerinden biri haline geldi. Uzmanlar, keçiboynuzunun enerji değeri yüksek bir gıda olduğunu, potasyum ve kalsiyum içermesi nedeniyle oldukça faydalı olduğunu vurguluyor. Peki, keçiboynuzunun faydaları neler?
#KeçiboynuzuGörüntüsü pek hoş olmasa da keçiboynuzunun içerisinde şeker tadı veren bir sıvı vardır. Keçiboynuzu taze olarak, kurutularak, toz haline ya da pekmez haline getirilerek tüketilebilir. Selenyum, potasyum, magnezyum başta olmak üzere birçok mineral ve element içeren keçiboynuzu her açıdan sağlığa katkı sağlıyor.
#KeçiboynuzuKeçiboynuzu, akciğer kanseri riskini azaltması başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olarak biliniyor, Uzmanlar keçiboynuzunun enerji değeri yüksek bir gıda olduğunu ve potasyum, kalsiyum içermesi nedeniyle oldukça faydalı olduğunu vurguluyor. Vatandaşlarda keçiboynuzun faydaları hakkında internette araştırma yapmaya devam ediyor. Peki keçiboynuzunun faydaları neler? Keçiboynuzu nelere iyi gelir?
#KeçiboynuzuGünümüzde kullanımı çok yaygın olan matcha ve keçiboynuzunun her türlü besin grubuna yakışmasının yanında sağlığımıza da bir çok katkısı olduğunu biliyor muyuz? Menülerde başrol olmaya başlayan ve reyonları kasıp kavuran besin türlerini; alışveriş listemizde “olmazsa olmazların” arasına almadan önce iyice tanıyalım…
#KeçiboynuzuAkciğer kanseri dünyada her yıl yaklaşık olarak 1 milyon 300 bin kişinin ölüme sebep oluyor. Her nefesle hücrelere oksijen sağlayan akciğerleri kanserden korunmak için gerekli vitamin, mineral ve antioksidanların besinler yoluyla alınması gerekiyor.Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı “17 Kasım Dünya Akciğer Kanseri Günü” öncesinde akciğerleri korunmak için tüketilmesi gereken besinleri anlattı.
#Akciğer KanseriSeyahat etmek ruhumuza, zihnimize ve bedenimize çok iyi geliyor, bunu artık hepimiz biliyoruz. Ama sarı yazda Güney’e inip o mis gibi deniz kokusunu içimize çekmek daha büyük bir mutluluk sebebi. Marmaris, Datça, Fethiye ve Göcek’in en güzel köşeleri hatta mavi turlar bile kasım sonuna kadar emrinize amade.
#EgeBadem sütü, veganlar ve laktoza duyarlılığı olanlar tarafından tercih edilen içeceklerden biri. Fındık veya Hindistan cevizi gibi farklı bitkilerin sütü hazırlanabiliyor. Ancak badem sütü en sık tüketilen seçenekler arasında yer alıyor. Kıvamı, tadı ve rengiyle de farklı tariflere de lezzet katıyor. Bu sütü hazır olarak alabileceğiniz gibi evde, kendi mutfağınızda da hazırlayabilirsiniz. Peki evde çiğ badem sütü nasıl yapılır, kaç gün dayanır? Tüm yapılış aşamalarını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Badem SütüUNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan ve bu yıl 484'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde hazırlanan 7 ton mesir macunu, 20 dakika boyunca Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçıldı. Halk şifalı macunlardan kapmak için birbiriyle yarışırken, festivalde renkli görüntüler yaşandı.
#Manisai23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#MutfakBazıları için stresli ve üzüntülü anların rahatlatıcısı; mutlu, keyifli anlarınsa kutlama aracı… Dolayısıyla bir anda tamamen şekerden uzaklaşmanızı bekleyemem. Ama size şeker yerine kullanabileceğiniz doğal seçenekler önerebilirim. Sağlıklı ve leziz tatlıların sırrı bu yazıda...
#Berrin YiğitTabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nden (ÖÇKB) haberdar mısınız? Bu alanlar; denizlerden ormanlara, yaylalardan göllere kadar çeşitli doğal ekosistem ve oluşumları barındırıyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. İşte 19 bölgeden keşfedilecek değerler…
#RotaAntalya’nın Gazipaşa ilçesinde üretimi yapılan ve geçen sene kilogramı 40 liradan satılan keçiboynuzu, üretimin fazla olması sebebiyle fiyatta yüzde 80'lik düşüş yaşadı ve 8 liraya geriledi. Buna bir de hırsızlardan korkan üreticinin erken hasat yapması eklenince, alan firmalar zarar etti, keçiboynuzu ağaçta kaldı.
#Keçi Boyunuzu4 bin civarında patates çeşidine, ömrümüzde görmediğimiz kök bitkilere, Amazonlar’dan gelen envai çeşit lezzete sahip Peru mutfağı... Şef Gaston Acurio’nun Paris’te aldığı eğitim sonrası ülkesine dönüp bir Fransız lokantası açması ve kendi yemeklerini menüye eklemesine dek neredeyse bir sır olarak kalmış... Oysa bu yıl Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinde başkent Lima’dan 4 restoran var. O restoranlardan ikisini, Kjolle ve Mayta’yı ziyaret ettim...
#PeruGenellikle Akdeniz ve tropikal iklimin egemen olduğu bölgelerde yetiştirilen baklagiller, dünya genelinde tahıllardan sonra en çok tüketilen besin kaynaklarının başında gelir. Hem sağlıklı hem de ucuz olduğu için tercih edilen bu bitkilerin hayvanlar için üretilen çeşitlerine yem veya endüstriyel adı verilir. Yirmiden fazla çeşidi bulunan kuru bakliyatlar protein, A vitamini ve demir bakımından zengindir. Bulmacalarda sorulan baklagillerden bir bitki sorusunun cevaplarını sizin için derledik.
Çeşit çeşit mor erik tezgâhlarda... Çok iyi bir lif kaynağı olan bu leziz meyvelerle etli fajita yanına salsa sosu da hazırlıyorum, chia tohumu ve ballı marmeladını da pişiriyorum. Kinoa ve erikli salataysa öğün yerine geçebilir, diyet yapanlar menülerine dahil etmeli.
#Berrin YiğitBodrum geçen hafta sonu sıra dışı bir lezzet buluşmasına ev sahipliği yaptı. İngiliz otomobil devi Range Rover, Bodrum gastronomi haritasının çıkartılmasına destekte bulunarak kadın üreticilerden temin edilen ürünlerle lezzet ve sanatseverleri bir araya getirdi. İşte sürdürülebilirlik odağında gerçekleşen etkinlikten renkli anekdotlar...
#BODRUMEn çok meyve şeklinde yediğimiz kirazla tatlıdan mezeye, salatadan içeceğe pek çok lezzette fark yaratmamız mümkün... Tariflerimi denerken aman sakın kirazların saplarını atmayın! Güzelce kurutup suda kaynatın, sonra suya yeşil çay ekleyip demleyin. Dilerseniz sıcak da içebilirsiniz ama ben buzdolabında soğutup içmeyi de çok seviyorum. Ödem atıcı, harika bir çay oluyor.
#KirazÇocuk ve gençlik edebiyatının öncü ve üretken ismi, üç kuşağı büyüten, 88 yıldır koşan maratoncu Gülten Dayıoğlu alışılmışın dışındaki anı kitabı ‘Yüzler ve Sözler’de bu kez yetişkinlere sesleniyor. Abdi İpekçi’den Çolpan İlhan’a, yazarın yaşamına değmiş sesler ve yüzler vasıtasıyla Dayıoğlu’nun hayatı ve insanı, geçtiği çağı hangi açılardan okuduğunu görüyoruz.
#Yüzler Ve SözlerYumuşacık bir ekmek, pişerken içi sulu sulu kalmış bir köfte ve köfteden rol çalmayacak miktarda sosla yapılmış, dışarıda yediklerimizi aratmayacak bir burger için ne lazım? Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’ya sorduk. Sadece ekmek ve köfteyle kalmadık, patates kızartması, karamelize soğan ve burger sosunun lezzetine lezzet katacak öneriler de aldık.
#Burger EkmeğiDaha önce içilebilir besleyici bir kahvaltı denediniz mi? “İçilebilir, besleyici bir kahvaltı nasıl hazırlanır?” sorusunun cevabını aradık ve bir tanesi elmalı yulaflı, biri zencefilli limonlu, biri de muzlu çikolatalı enfes içecekler hazırladık! Üstelik en güzel kahvaltı tarifleri arasında yerini alacak bu enfes içeceklerle hem güne enerji dolu başlayacak hem de pratik bir kahvaltının pozitif mutluluğunu yaşayacaksınız! Nasıl yapıldığını merak etmeye başladıysanız, işte Rüzgar Sünbül ile Lezizz Mutfağı’nda sizler için hazırladığımız birbirinden lezzetli, damakta iz bırakan tarifler...
#SmoothieOsmanlı dönemindeki padişahların ferahlamak için içtikleri şerbetler, Türk mutfak kültüründe önemli bir yer tutar. Serinletici, susuzluğu giderici olarak bilinen şerbetler çeşitli hastalıkları önleyip ruh ve beden sağlığına katkı sağlarken aynı zamanda yağ yakımı ve zayıflamaya da yardımcı oluyor. Özellikle ramazan ayında tüketilen şerbetlerin şifa dolu özelliklerini öğrendikten sonra artık onları 365 gün evinizden eksik etmeyeceksiniz. İşte padişah ve sultanların vazgeçemeden içtikleri nefis lezzetleriyle yıllara meydan okuyan şerbetlerin saymakla bitmeyecek faydaları ve tarifleri...
#Miski Amber ŞerbetiBu yıl deprem felaketleri nedeniyle tüm kutlamalar gibi Anneler Günü’nün de coşkusu eksik. Üstelik aynı gün 14 Mayıs Seçimleri için sandığa gitmemiz gerekiyor. Ama yine de mayıs ayını değerlendirebilir, bu özel günü geç de olsa birlikte seyahate çıkarak kutlayabiliriz. Jürimizden annesiyle geziye çıkmayı düşünen ve farklı beklentileri olanlar için bol öneri istedik...
#SeyahatSon dönemin yıldızı parlayan ürünü harnup, namı diğer keçiboynuzu. Aslında bir baklagil ama tatlısından… Hani pamuğa beyaz altın, zeytine yeşil altın diyoruz ya keçiboynuzu da kahverengi altın. Akdeniz sahil şeridinin kahverengi altını ve bu altının değeri her geçen gün artıyor. Kırsaldaki keçiboynuzu varlığı artırılarak ihracatı da olan bu ürün sayesinde kırsal nüfus desteklenebilir. Kahverengi altın kırsalın umudu olabilir.
#ANTALYAKitle turizminin başkenti Muğla’da geçen yıllarda yaşanan yangınlar sonrası başlayan bilinçli, sürdürülebilir turizm atağında ‘doğaya saygı’ hem turistler hem de turizmciler için artık daha önemli hale geldi. Geçen hafta gittik, yerinde gördük. Sorumlu turist bekleyen Akyaka, 12 aylık bir destinasyon olduğunu kanıtlarcasına, kasım sonunda pek çok yerde kar başlamışken yaşadığı ‘küçük bahar’la karşıladı bizi...
#Muğlaİhraç ettiğimiz tek balın çam balı olduğunu ve üretimin yüzde 85’ini Muğla’nın gerçekleştirdiğini aktaran Barış Saylak, değişen iklim koşulları nedeniyle azalan çam balından maddi kaybı önlemek amacıyla bal yan ürünleri üretimine başladıklarını aktardı.
#1